Szerencsére egyik sem érint.Ezért sem értem, hogy mi értelme van.
Marad a MOL-nál
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Szerencsére egyik sem érint.Ezért sem értem, hogy mi értelme van.
Marad a MOL-nál
Megélhetési palackorrú delfinek védelmében... Kihaló faj lenne, belepusztulhtnának a palack kuttásba....gondolj bele, einstandolnának egy automatát örökre, a végtelen számú visszaváltandó csomagolásukkal. Akkor meg az lenne a baj, hogy nem férsz oda...Ezért sem értem, hogy mi értelme van.
hány négyzetméteres szoba volt az? jó nagy házad vanIgen, de nem is játszom az eszem, hogy liberális/toleráns/elfogadó vagyok. Talán ez a különbség.
Rohadtul nem szeretem a szemetelést, a családunkban ennek soha nem volt kultúrája, mikor még szemétszállítás sem volt.
Sokszor nem értem, hogy miért kell olyan szemetet is kidobni (vagy elégetni), ami nem bomlik le, vagy simán bele lehetne rakni a kukába.
De a másik oldala az, hogy például építési törmeléket legálisan lerakni iszonyú drága dolog. Egy szobából 20 köbméter törmelék jött ki, 250 ezerért vitték el legálisan. Én ezt nem örülve bár, de kifizetem, ahogy a következő kört is ki fogom. Nem kell mondanom, hogy nem mindenki teszi ezt. De például ilyenekre is kellene valami normális, élhető megoldás, hogy csökkenjenek a szemétkupacok -még ha azzal nem is áltatom magam, hogy teljesen meg fog.
Ez volt a kisebb szoba, 25 nm. De ebben a 20 köbméterben nem volt benne a fagerendák és az aljzathomok és az aljzatbeton. Azért tudom a 20 köbmétert pontosan, mert konténerbe lett pakolva. Gipszkartonba volt csomagolva, falak és mennyezet; és dupla saralású gerendás, nádazott mennyezett komplett cseréje eléggé megdobta a mennyiséget. De így, hogy a harmadik helység mennyezetét cseréljük már egész jól belejövünk. Amúgy nem nagy; nem mértem pontosan le az egészet, olyan 120-150 nm +kazánház, hátsó tároló.hány négyzetméteres szoba volt az? jó nagy házad van
De a másik oldala az, hogy például építési törmeléket legálisan lerakni iszonyú drága dolog. Egy szobából 20 köbméter törmelék jött ki, 250 ezerért vitték el legálisan. Én ezt nem örülve bár, de kifizetem, ahogy a következő kört is ki fogom. Nem kell mondanom, hogy nem mindenki teszi ezt. De például ilyenekre is kellene valami normális, élhető megoldás, hogy csökkenjenek a szemétkupacok -még ha azzal nem is áltatom magam, hogy teljesen meg fog.
Szomorú, de a magyar az ilyen sajnos
Kukásautóval jártuk végig Pesterzsébet utcáit, hogy megnézzük, mit dobálnak bele az emberek a biokukáikba. Hol kukát se találtunk, mert ellopták cefregyűjtőnek, hol nejlonzacskóban kidobált kommunális szemét volt benne, hol pedig ragacsos üdítős üveg – ezeket viszont a kukásoknak kézzel kell...telex.hu
Vagy kettő 10 m3-es.Uhh... 20 m3 az 2,5 nagy sittes konténer.
Enyhe szkepticizmust vélek felfedezni.Megértem az embereket, büdös lehet. A szart nem fogják esetleg gyűjteni, hogy biogázt állítsanak elő belőle? A kínaiaknál van ilyen.
Na ezen kell változtatni és máris csökkenthető a lerakóra kerülő hulladék mennyisége.A barna kuka vidéken zöldhulladék gyűjtésére szolgál (akkor mondjuk lehetne zöld, de az már a kommunális kukáknál lett felhasználva, kivéve, ha feketék). Ételmaradékot a komposzthalomra szokás legfeljebb dobni, egyébként kommunálisba.
Na ez viszont egy jó felvetés, szívesen olvasnék a dolog ezen oldaláról.Meg hát biztos nagyon energiatakarékos forró vízzel mosni a kukákat minden kiürítés után. Szerintem több energia megy el rá, mint amennyit a biogázból kinyernek.
Megértem az embereket, büdös lehet. A szart nem fogják esetleg gyűjteni, hogy biogázt állítsanak elő belőle? A kínaiaknál van ilyen.
A barna kuka vidéken zöldhulladék gyűjtésére szolgál (akkor mondjuk lehetne zöld, de az már a kommunális kukáknál lett felhasználva, kivéve, ha feketék). Ételmaradékot a komposzthalomra szokás legfeljebb dobni, egyébként kommunálisba.
Meg hát biztos nagyon energiatakarékos forró vízzel mosni a kukákat minden kiürítés után. Szerintem több energia megy el rá, mint amennyit a biogázból kinyernek.
Vagy kettő 10 m3-es.
A lerakónál, ahol még egyszer átválogatják a szelektív hulladékot (külön kerüljön a műanyag, a fém, a papír, a tetrapack, stb.) ha nem is minden technológiánál, de iszonyat mennyiségű víz fogy. Érdemes rákérdezni, hogy az ember lakóhelyéhez tartozó lerakó milyen technológiát használ, mert esetleg nem kell otthon kristálytisztára mosni a műanyaghulladékot, ha a feldolgozásnál is benne van a tisztítás a folyamatban.Meg hát biztos nagyon energiatakarékos forró vízzel mosni a kukákat minden kiürítés után. Szerintem több energia megy el rá, mint amennyit a biogázból kinyernek.
Ez nem az energiáról, hanem a talajerózió lassításáról, értékes szerves anyag nem elpocsékolásáról szól elsősorban. Valamint a biogáz elégetve energia, valamint CO2 kibocsájtás metán helyett, ami szintén szempont.Meg hát biztos nagyon energiatakarékos forró vízzel mosni a kukákat minden kiürítés után. Szerintem több energia megy el rá, mint amennyit a biogázból kinyernek.
Gyönyörű nap a mai.Szomorú nap a mai. Egyben tökéletes példája a szakmai alapok nélküli, pusztán politikai döntéseknek.
Vesztettek a farkasok Von der Leyennel szemben: kidobják őket a szigorúan védett fajok közül
Könnyebb lehet majd kilövési engedélyt kérni a farkasokra, miután levették a szigorúan védett fajok listájáról. Ez persze nem lesz kötelező mindenkinek, az egyes tagállamok dönthetnek úgy, hogy továbbra is jobban védik a nagyragadozót. A lépést az Európai Bizottság elnöke kezdeményezte, akinek...hvg.hu
Ma csak a kurva bogarakat, méheket kellene kiirtaniGyönyörű nap a mai.
Lassan minden visszakerül a helyére.
Eddig sem 'agyon értette senki, csùcsragadozòkat miért is kell visszatelepíteni?
Valami oka volt hogy kiirtàsra kerültek.
Ja, meg a törökbálinti medvét..Ma csak a kurva bogarakat, méheket kellene kiirtani
A Borsodiakat is.Ja, meg a törökbálinti medvét..