Környezetvédelem

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

alali77

Well-Known Member
2011. szeptember 19.
4 186
10 658
113
Meg a hasbaakasztós óhéber duma...
miért óhéber?

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
11 899
34 997
113

alali77

Well-Known Member
2011. szeptember 19.
4 186
10 658
113
Mert ezt az egészet, mesterségesen generálják, olyasvalakik, aki mindenből hasznot tudnak húzni, mivel ők irányítják az eseményeket. Az "óhéber duma" meg egy olyan nyelvi fordulat ami "megtévesztő, hazug beszéd kijelentés" értelmű, zsargon kifejezés...

mi ez a hülyeség?
Nem kell keverni a környezetvédelmet a háttérből. A hódok kinek hoznak bevételt?
Hogy van aki keresni akar minden? Van.

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
11 899
34 997
113
mi ez a hülyeség?
Nem kell keverni a környezetvédelmet a háttérből. A hódok kinek hoznak bevételt?
Hogy van aki keresni akar minden? Van.
Nézd, ha csak azt nézzük, hogy kb.10 éve a Weber (Pvörösvár) dolomit bánya területnövelésére nem adtak engedélyt az erdő miatt, és véletlenül kis idő múlva leégett az az erdőrész, majd bővíthették a bányát?
Mostanra az egész zöldaktivizmus üzleti vállalkozássá fajult el. Az eszetlen aktivisták pedig komoly zsarolópotenciállal rendelkeznek a zöld NGOk kezében, bármikor blokkolhatnak iparágakat, városokat, közlekedési folyosókat, akár még terrorcselekményt is végrehajtattathatnak velük...
Nem a hódok, kabócák, gőték sorsáról van itt szó, hanem a zsarolási pozícióról....ha lefizeted őket, békén hagynak...

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
7 408
20 556
113
Nézd, ha csak azt nézzük, hogy kb.10 éve a Weber (Pvörösvár) dolomit bánya területnövelésére nem adtak engedélyt az erdő miatt, és véletlenül kis idő múlva leégett az az erdőrész, majd bővíthették a bányát?
Mostanra az egész zöldaktivizmus üzleti vállalkozássá fajult el. Az eszetlen aktivisták pedig komoly zsarolópotenciállal rendelkeznek a zöld NGOk kezében, bármikor blokkolhatnak iparágakat, városokat, közlekedési folyosókat, akár még terrorcselekményt is végrehajtattathatnak velük...
Nem a hódok, kabócák, gőték sorsáról van itt szó, hanem a zsarolási pozícióról....ha lefizeted őket, békén hagynak...
Sajnos nincs igazán zöldterrorizmus, bár igény volna rá, városokat, közlekedési folyosókat, iparágakat blokkolandó.

alali77

Well-Known Member
2011. szeptember 19.
4 186
10 658
113
Csak az nem környezetvédelem amiről te beszélsz, hanem maffia bűnözés. Ugye azt sem állítod hogy a környezetvédő gyújtották fel azt az erdőrészt? (én jókat szoktam vitatkozni kavics, bazalt és dolomit bánya ellene ismerőseimmel, hog döntsék el mi miatt akanak rinyálni: bányák vagy a rossz utak zavarják?)
volt ilyen máshol is, mint a maffia által megszált szakszervezetek, az sem munkásjogi akció volt, hanem bűnözés. De azért ne tagadd el, jó hogy van szabad szombat és nyolc órás munkaidő Európában. Jó, hogy vannak környezetvédők és nem kell már DDT-vel tetűt irtani és ólmozott benzint használni.
Környezetvédő nem egyenlő a Mona Lizára festéket öntő idiótával.

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
11 899
34 997
113
Sajnos nincs igazán zöldterrorizmus, bár igény volna rá, városokat, közlekedési folyosókat, iparágakat blokkolandó.

Csak az nem környezetvédelem amiről te beszélsz, hanem maffia bűnözés. Ugye azt sem állítod hogy a környezetvédő gyújtották fel azt az erdőrészt? (én jókat szoktam vitatkozni kavics, bazalt és dolomit bánya ellene ismerőseimmel, hog döntsék el mi miatt akanak rinyálni: bányák vagy a rossz utak zavarják?)
volt ilyen máshol is, mint a maffia által megszált szakszervezetek, az sem munkásjogi akció volt, hanem bűnözés. De azért ne tagadd el, jó hogy van szabad szombat és nyolc órás munkaidő Európában. Jó, hogy vannak környezetvédők és nem kell már DDT-vel tetűt irtani és ólmozott benzint használni.

Filter

Well-Known Member
2021. január 7.
3 567
18 950
113
Sajnos nincs igazán zöldterrorizmus

"Pardon?"
Az egész EU-s zöld program, szélkerék, napelem,stb szimpla pénzlopàs az EU-s büdzséből.
Semmi, ismétlem semmi nem lett megoldva a problémàk közül.
Szimplàn el lett tolva fizikailag egy màsik kontinensre, ahol multiplikàlòdò tendencia lép fel.
Mert még a legminimàlisabb szabàlyozàs sem létezik a szemétdepònak tekintett orszàgokban.
Plusz a szàllítàs...
Zöldítés = Gazdasàgi "Hara-Kiri"
Nem "megold" , hanem csak sokszorozza a problémàt, és nagyon, de nagyon nem zöld...sőtt!

• Tetszik
Reactions: fishbed and fip7

Filter

Well-Known Member
2021. január 7.
3 567
18 950
113

Afrika a forgalomból kivont autók depòja.
Legnagyobb Beszàllítòk : EU, Japàn.

Nyugat afrikàban a környzetszennyezés àtlagos mértéke màr halàlosan veszélyes az emberi egészségre.

Dél Afrika és Marokkó, fuldoklik a kén-dioxidban.

Az olajipari òriàs cégek sùlyosan mérgező anyagokat adagolnak az afrikàban forgalmazott üzemanyagokhoz.
Pl: A hozzàadott kén mértéke 200x , neha 1000x -esen tùllépi az engedélyezett mennyiséget.

Nagyon sok ilyen jelzés van, csak nem PC. Mert szervezett lopàs az egész.

Àzsiàban még nem néztünk szét...
Dél Amerikàban sem...

Na ennyit az EU zöld programjàròl.

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
19 173
59 927
113
https://www.portfolio.hu/uzlet/2024...ik-a-lakossagot-hogy-maradjanak-otthon-724034
"A légszennyezettség kritikus szintet ért el Újdelhiben, ami miatt a hatóságok kénytelenek voltak rendkívüli intézkedéseket hozni. Az iskolák átálltak online oktatásra, és a lakosságot arra kérik, hogy lehetőség szerint maradjanak otthon. A helyzet súlyosságát jelzi, hogy a levegő minősége a 60-szorosa az Egészségügyi Világszervezet által ajánlott határértéknek - írta meg a France24."

Más baja is van annak a pöcegödörnek:

Miskolci Ogre

Well-Known Member
2019. december 21.
7 573
26 175
113
Te eszednél vagy b+ ? Igény/igényed volna rá? Csak meg súgom sokkal többen, sokkal szervezettebbek és sajnos sokkal befolyásosabbak mint legmerészebb álmodban gondolnád! Engem már 2018-ban gyilkossággal fenyegettek a faszbúkon! Szerinted amikor jelentettem történt valami? A faszbúk nem is reagált! A kibaszott rendőrség meg csak annyit tudott mondani amíg szóban / írásban történik szociál médiában ők nem tehetnek semmit! Na azóta van pár doboz 00 SSG-m otthon üdvözölni a túl bátrakat!

• Tetszik
Reactions: fip7

Miskolci Ogre

Well-Known Member
2019. december 21.
7 573
26 175
113
Hát maradjunk annyiban, hogy vékony a jég amiről beszélsz! Minden elkezdődött valahol! És az ember sajnos hajlamos mindent túltolni! Pont ilyen a környezetvédelem! Mert ha oda figyelünk az életvitelünkre és a lehető legkevesebb terhelést okozzuk a környezetünknek akkor bizony mi már nem számítunk környezetvédőknek csak környezet tudatosan élőknek! Sajnos a jelenkor nagybetűs környezetvédői ténylegesen már vagy terroristák vagy annak a határán álnak! Nem ismernek se Istent se embert! Lexarják a tőrvényeket és csakis a saját normáik szerint tudnak gondolkodni! Leírtam már sokszor itt is én erdész/vadászként többet tettem már a jövő környezetvédelméért mint a WWF Magyarország ténylegesen(nem papíron és riportokban mérve)! Szóval sokkal zavarosabb ez már annál , hogy kontrasztos álláspontot lehessen képviselni!

Filter

Well-Known Member
2021. január 7.
3 567
18 950
113

Caetano vihar.
270.000 hàztartàs àram nélkül.
31 régiòban narancs riasztás.
50 régiòban hòrisztàs.

• Tetszik
Reactions: Kim Philby

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
7 408
20 556
113

A valaha volt legnagyobb amerikai gátbontási projekt után a lazacok visszatértek történelmi élőhelyükre, hogy ott rakjanak ikrát. A természet gyorsan helyre tud állni, ha lehetőséget kap rá.

Tudom, a hódgáttal bezzeg semmi bajom, képmutató vagyok...

• Hűha
Reactions: Kim Philby

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
11 899
34 997
113

A valaha volt legnagyobb amerikai gátbontási projekt után a lazacok visszatértek történelmi élőhelyükre, hogy ott rakjanak ikrát. A természet gyorsan helyre tud állni, ha lehetőséget kap rá.

Tudom, a hódgáttal bezzeg semmi bajom, képmutató vagyok...
Mi lett volna, ha nem építik meg, csak a lazacokra hagyják? Mennyibe is került ez a kanyar? :p
a, lazacban
b,hódban
c,időben
d,pénzben fel
e,pénzben le...
Ja. A természet lebontja mások hülyeségét is...A természetvédőkkel csupán csak az az egy bajom, hogy jórészt a városban laknak, és David Attenborough volt a jelük az oviban...persze a CEUn végeztek kender szakon...