Környezetvédelem

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
21 900
72 637
113
A sejkek...

Blablabla, célok, sok pééz, hamar sok pééz...

Ezek nyomkodták a bullshitgenerátort és közben kitaláltak egy összeget. :D :mad:

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
12 485
36 402
113
Már megy a propaganda...gáztűzhely rossz-villany jó...

Blitz97

Well-Known Member
2020. május 13.
4 783
11 729
113

Filter

Well-Known Member
2021. január 7.
4 134
21 756
113
Már megy a propaganda...gáztűzhely rossz-villany jó...
Szànalmas.
Ràadàsul full madàrnak nézik az embereket.
Ismét euròpa.
A vilàg 50%-meg hasznàlt autogumi tüzén készíti az ebédet.
:D

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
7 446
20 678
113
Szànalmas.
Ràadàsul full madàrnak nézik az embereket.
Ismét euròpa.
A vilàg 50%-meg hasznàlt autogumi tüzén készíti az ebédet.
:D
1. Az USA-ban régebb óta megy ez a vita. Nem csak Európa.
2. A világ 50%-ban a várható élettartam 40 év, nincs iható víz a csapban, és az elkövetkező évtizedben lakhatatlanná válik a lakhelyük. Vajon az, hogy itt magasabb a várható élettartam, és azon igyekeznek sokan, hogy tartósan lakható és egészséges hely maradjon a környezetünk, összefügg-e a azzal, hogy "megint Európa".

Szánalmas volt Freon, a DDT betiltás is, az ólmozott benzin betiltása is gondolom.

Filter

Well-Known Member
2021. január 7.
4 134
21 756
113
2. A világ 50%-ban a várható élettartam 40 év, nincs iható víz a csapban, és az elkövetkező évtizedben lakhatatlanná válik a lakhelyük. Vajon az, hogy itt magasabb a várható élettartam, és azon igyekeznek sokan, hogy tartósan lakható és egészséges hely maradjon a környezetünk, összefügg-e a azzal, hogy "megint Európa".

Szánalmas volt Freon, a DDT betiltás is, az ólmozott benzin betiltása is gondolom.
Igen az volt.
Euròpa kezdje hazavinni a vegyipari üzemeit, szemétlerakòit, stb... az európai cégek kezdjék tiszteletben tartani a lokàlis környeztvédelmi előíràsokat, stb...
Európa megint màs hàtàn parazitàskodik....
Olmozatlan benzin, kén meg 1000x-esen meghaladja a megengedett hatàrértéket afrikàban...euròpai cégek...
Európa azért zöld, mert a mocskàt szétteríti a földön.

Filter

Well-Known Member
2021. január 7.
4 134
21 756
113

"Pardon?"
Az egész EU-s zöld program, szélkerék, napelem,stb szimpla pénzlopàs az EU-s büdzséből.
Semmi, ismétlem semmi nem lett megoldva a problémàk közül.
Szimplàn el lett tolva fizikailag egy màsik kontinensre, ahol multiplikàlòdò tendencia lép fel.
Mert még a legminimàlisabb szabàlyozàs sem létezik a szemétdepònak tekintett orszàgokban.
Plusz a szàllítàs...
Zöldítés = Gazdasàgi "Hara-Kiri"
Nem "megold" , hanem csak sokszorozza a problémàt, és nagyon, de nagyon nem zöld...sőtt!

Afrika a forgalomból kivont autók depòja.
Legnagyobb Beszàllítòk : EU, Japàn.

Nyugat afrikàban a környzetszennyezés àtlagos mértéke màr halàlosan veszélyes az emberi egészségre.

Dél Afrika és Marokkó, fuldoklik a kén-dioxidban.

Az olajipari òriàs cégek sùlyosan mérgező anyagokat adagolnak az afrikàban forgalmazott üzemanyagokhoz.
Pl: A hozzàadott kén mértéke 200x , neha 1000x -esen tùllépi az engedélyezett mennyiséget.

Nagyon sok ilyen jelzés van, csak nem PC. Mert szervezett lopàs az egész.

Àzsiàban még nem néztünk szét...
Dél Amerikàban sem...

Na ennyit az EU zöld programjàròl.
Egy lapot kell visszamenni.
De càfolhatod is a dolgokat.
Ha lesz időm megmutatom neked àzsiàt,Indiàt, dél amerikàt is.
Az európai zöldhazugsàgot.

Filter

Well-Known Member
2021. január 7.
4 134
21 756
113
Ződ SHELL, ( Royal Duch Oil)
Euròpai cég.

Európa és az USA ennivalòt kér....
Esőerdő kiirt, "Szòja latte" a ződ európai vàrosokban.

Tunéziàban gyakorlatilag semmiféle előíràst nem tartanak be.

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
2 497
20 331
113
Összedölni látszik a környzetvédelem CO2 légvára épített "Mind meghalunk" tézise. Nemzetközi klímakutatók 2 napos értekezlete Prágában, közös nyilatkozattal, a fő mondata összefoglalja a lényeget:
" A klíma vészhelyzetnek vége"
És a CO2 emelkedésnek, valamint a jelenlegi, enyhe hőmérséklet emelkedésnek még pozitív hatása van..

Két posztot írtam az energia rovatban erről mert a nyilatkozatukban leírják, hogy a gazdasági zuhanás a villamos energia árugrása miatt van, - ami a túlzott Zöldenergia fogyasztás mellékhatása.

IfCIiRx.jpg

Filter

Well-Known Member
2021. január 7.
4 134
21 756
113

Blitz97

Well-Known Member
2020. május 13.
4 783
11 729
113

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
12 485
36 402
113
A farkas az egyik leginteligensebb, fejlett szociális érzékkel és rendszerrel rendelkező faj.
Egy a probléma, hogy mivel az ember elvette az élőhelyét ezért ez a nagyszerű ragadozó kénytelen lesz előbb-utóbb a városokban szemetet enni...
Ilyenformán az a farkas amit mi elképzelünk az megszűnik, helyette egy korcs, kutyákkal keveredő dögevővé válik. Nem tudom melyik a roszabb, de így vagy úgy a farkas ki fog halni, ugyanis a faj genetikai korcsosulása egyenlő az eltűnésével. A könyvtár és ruhatárszakosok megint elszabadultak.

Filter

Well-Known Member
2021. január 7.
4 134
21 756
113
A farkas az egyik leginteligensebb, fejlett szociális érzékkel és rendszerrel rendelkező faj.
Egy a probléma, hogy mivel az ember elvette az élőhelyét ezért ez a nagyszerű ragadozó kénytelen lesz előbb-utóbb a városokban szemetet enni...
Ilyenformán az a farkas amit mi elképzelünk az megszűnik, helyette egy korcs, kutyákkal keveredő dögevővé válik. Nem tudom melyik a roszabb, de így vagy úgy a farkas ki fog halni, ugyanis a faj genetikai korcsosulása egyenlő az eltűnésével. A könyvtár és ruhatárszakosok megint elszabadultak.
Azt sem értem minek akarjàk visszatelepíteni a medvékkel együtt. Nem véletlenül lettek kiirtva.
Nincs helyük az emberi civilizàciòban. Aki azt mondja hogy de...na az tegyen a kertjébe medvét, a nappaliba farkasokat, éljen velük ( példàt mutat pl nekem, hogy tanítsam a kölyköket farkassal-medvével élni), aztàn àtbeszéljük a dolgokat 5 év mùlva.
Meggyőzhető vagyok.

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
19 224
26 157
113
Azt sem értem minek akarjàk visszatelepíteni a medvékkel együtt. Nem véletlenül lettek kiirtva.
Nincs helyük az emberi civilizàciòban. Aki azt mondja hogy de...na az tegyen a kertjébe medvét, a nappaliba farkasokat, éljen velük ( példàt mutat pl nekem, hogy tanítsam a kölyköket farkassal-medvével élni), aztàn àtbeszéljük a dolgokat 5 év mùlva.
Meggyőzhető vagyok.
50 év alatt a vadon élő gerinces állatok egyedszáma 73%-al csökkent.
szerinted ha csak az embert vesszük figyelembe, akkor meddig fogunk élni?

Miskolci Ogre

Well-Known Member
2019. december 21.
7 604
26 452
113
Meggyőzhető vagyok.
A kedvenc nagy ragadozóm a farkas ! Intelligens, okos , kitartó stb! Maga a farkas falka a tökéletes predátor rendszer! De van belőlük az Uralig vagy 50 000 példány tehát semmi nem indokolja a védelmüket! A farkas és a medve pont úgy nem integrálható a mai túlszocializált és túlnépesedet Európai területekhez mint a hintó a mai közlekedéshez!
De mindig az vinnyog és harcol értük aki nincs velük kontaktban és nem drága semmi se! Pont az a lényeg , hogy üzleti alapon fejlődött fel így az állományuk ! A "természet védelem" ma már egy megélhetési forma qrva sok pénzzel! Ja és nem kis befolyással a politikába!

Filter

Well-Known Member
2021. január 7.
4 134
21 756
113
50 év alatt a vadon élő gerinces állatok egyedszáma 73%-al csökkent.
szerinted ha csak az embert vesszük figyelembe, akkor meddig fogunk élni?
És erre a problémàra az a megoldàs hogy csùcs predàtorokat szaporítunk az emberi élettérben?
o_O
Meg kàrtevőket, làsd Hòd...
Pandàk mennyibe kerültek/-nek?
Olyan fajròl beszélünk, amelyik màr szaporodni sem akar. Nem kell nekik a muff...minek pocsékoljuk ràjuk az időt-pénzt?
Aranyosak? Ok. Ja milliárdok vannak arra hogy aranyos szőrgombòcokra költsük, akkor nincs itt semmiféle fiskàlis probléma.
Vagy az elefàntok. Mikor az afrikaiak akarnak adni valamelyik eu-s ződkretén orszàgnak pàrszàz darabot, hogy tartsàk otthon szabadon, akkor meg savanyù a leves.
Tolvaj hypokrita az összes.