Környezetvédelem

Kijöttem a természetbe, aztán itt bogarak vannak, meg bazmeg nincsen nyírva a gyep, összegereblyézve a tavalyi avar, puklik vannak a földúton, nem szedték fel a lehullott gallyakat. Le kéne betonozni egy parkolót itt az erdő szélén hogy kényelmesebben tudjak kijönni a természetbe. Megvettem a nyaralóm a parton, utálom hogy ennyi a szúnyog, ki kellene irtani őket, már írtam az önkormányzatnak. Meg a ház elött és az udvaron térkövezetünk, a parton kivágtam egy kis nádast ahol be tudom rakni a jetski-t. Le is betonozom, lesz saját sólyám. Az önkormányzat végre kivágta a kurva fűzfűkat a parton, utáltam hogy a kurva kölök mindig felmászik rá. Mindig beomlik a sétán ahonnan végre kivágták a fákat tavaly, írtam a polgármesternek, jővőre lekövezik és lesz rendes sétány, lámpákkal meg térkővel meg minden, meg megcsinálják a partot mint a Balatonon.
Egyre jobban utálok idejárni a folyóparthoz, mindent beépítettek, meg csupa beton, nem lehet már jetskizni sem rendesen, mert mindenhol vizisielnek, amitől szar ebédelni mert nem halljuk egymást kaja közben. A sétány meg kurva meleg nyáron, utálom. Tiszta város lett, nem értem mi a fasz. Az asszony szerint már madarak sincsenek, csak a kurva hattyúk amik teleszarják a partot, amíg nád volt nem jöttek ki. Francba, el is adom, olyan lett mint a város.
Amúgy sztem szarkazmust használt Kim kolléga.
 
Inni kell rendesen, meg dohányozi. Meg se szagolnak közelről. Azért kell a romlott kaját is megenni, hogy szokjad! Milyen suliba jártál? Babakèpzöbe? :D
Amúgy meg...
/csak hogy egy fantasztikusan elmés cross-topicot alkalmazzak/
Nemsoká kezdőődik :D

tdf_1_a_cover.jpg
1930-tour-de-france.jpg
tdf-1921-having-a-beer.jpg
 
  • Imádom
Reactions: Kim Philby
Gyönyörű, kapitális példány
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
 
  • Tetszik
Reactions: migfun
Never, Never, Never give Up
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
 
  • Tetszik
Reactions: yrkon
Ki van parton?
Jó napozást :D
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
 
  • Hűha
Reactions: Kim Philby
A fecskés témához némi adalék a “sógoréktól”:
Stájerországban vagyok a héten egy alpesi Bauernhofban. A környéken mindenhol vegyszermentes gazdálkodást végeznek. Nincsenek nagy agrársivatagok, helyette mindenhol tehenek legelnek. (Itt a gazdaságban is van ~20 Murbodner (Muramenti) tehén, egy bika és a szaporulat.) Én ennyi fecskét esküszöm, hogy életemben nem láttam. :)
 
A fecskés témához némi adalék a “sógoréktól”:
Stájerországban vagyok a héten egy alpesi Bauernhofban. A környéken mindenhol vegyszermentes gazdálkodást végeznek. Nincsenek nagy agrársivatagok, helyette mindenhol tehenek legelnek. (Itt a gazdaságban is van ~20 Murbodner (Muramenti) tehén, egy bika és a szaporulat.) Én ennyi fecskét esküszöm, hogy életemben nem láttam. :)
Ott mitől éri meg jobban az állattartás, mint Mo-n?
 
  • Tetszik
Reactions: Blitz97
Ott mitől éri meg jobban az állattartás, mint Mo-n?
Alig 23,5 hektár a birtok: ebből 7 ha erdő, 15,5 ha kaszáló és legelő, a maradék pedig a gazdasági központja.
Itt semmi kiegészítő takarmányra nincs szükség, kora tavasztól késő őszig legelnek a marhák, a téli takarmányt pedig a kaszáló biztosítja (szilázst készítenek belőle). Amúgy a húsukért tartják őket. Ez és a falusi turizmus biztosítja a fő bevételüket.
De amúgy csinálnak schnaps-okat, lekvárokat, gyümölcsleveket és mézet is előállítanak. Illetve egy tehet fejnek is, tőle van minden reggelre friss tej és joghurt. :)
Bevétel még a területalapú támogatás, a veszélyeztetett fajtájú marhák után is kapnak szerintem plusz forrásokat.
 
Alig 23,5 hektár a birtok: ebből 7 ha erdő, 15,5 ha kaszáló és legelő, a maradék pedig a gazdasági központja.
Itt semmi kiegészítő takarmányra nincs szükség, kora tavasztól késő őszig legelnek a marhák, a téli takarmányt pedig a kaszáló biztosítja (szilázst készítenek belőle). Amúgy a húsukért tartják őket. Ez és a falusi turizmus biztosítja a fő bevételüket.
De amúgy csinálnak schnaps-okat, lekvárokat, gyümölcsleveket és mézet is előállítanak. Illetve egy tehet fejnek is, tőle van minden reggelre friss tej és joghurt. :)
Bevétel még a területalapú támogatás, a veszélyeztetett fajtájú marhák után is kapnak szerintem plusz forrásokat.
Jó, de Mo-n miért szorul vissza évről-évre?
 
Jó, de Mo-n miért szorul vissza évről-évre?
Ausztriában is áltánosságban csökken (sertésé kicsit nő). Ott is ugyan az a folyamat megy, mint nálunk, csak máshonnan, más történelmi eseményeken át élik meg.

Röviden ezt gondolom:
  • Már Burgenlandban -ami csak dombos a többi részhez képest- is azt mondta akinél voltam, hogy ötször kaszál egy évben. Itthon meg lucernát kaszálhatsz 4-5 alkalommal, ha jó az idő, de annak már több költsége van és a területed egy részét tudod bevetni vele.
  • Sokat segít, hogy nem kell generációról generációra a gazdaságot újraépíteni. Ugyan úgy meg van a nagypapa traktorja, épületei, szénatárolói, a modern technika mellett. Tehát tud(ott) egyszerre kevesebb fejlesztéssel és beruházással is termelni.
  • Valószínűleg jobb hitel és támogatási konstrukcióik vannak.
  • Egy-egy gazdaság általában komplex és nem egy termékre, egy kultúrára áll rá. (Legalábbis nekem ez jött le.)
  • KEvésbé népszerű véleményem, hogy itthon kényelemből nem tartanak sokan állatot -szerintem. (Meg sokan munka mellett termelnek és már úgy túl nagy erőbefektetés az állattartás.)