Környezetvédelem

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Szép (szép?) színes képek.

• Tetszik
Reactions: Blitz97
Nah, ez már túlzó, ha valakinek van pénze, építse, maximum legyen drága ez energia, és akkor kétszer meggondolja, legyen drága az engedélyezés, de ez így túlzás.
Nyilván értem az okát, részben egyet is értek vele (családi házban lakva), de ez így túlzás.

• Dühítő
Reactions: fip7
Köszönjük, Ukrajna! Köszönjük, Románia!
(Persze, meg kell jegyeznem hogy aki horgászik nálunk a Dunában az láthatja hogy nálunk is szemétgyűjtő a folyó)
És köszönjük Magyarország...! :( :( :(
Például a Dunában úszó szemét csak nálunk és a szlovákoknál kerülhet a folyóba, mert a német és az osztrák uszadékot a sógorok duzzasztóinál kihalásszák. /- Azt nem tudom, hogy Bősnél van-e ilyen "halászat".../

Például a Dunában úszó szemét csak nálunk és a szlovákoknál kerülhet a folyóba, mert a német és az osztrák uszadékot a sógorok duzzasztóinál kihalásszák. /- Azt nem tudom, hogy Bősnél van-e ilyen "halászat".../
Az erőművön ott is fennakad a szemét (aminek egy része teljesen természetes hordalék az ár idején).
A háttérben látszik.
Dunacsúnnál is szedegetik.
Természetesen kicsit más, mert az osztrákoknál is tele van a folyó erőművel.
Ami viszont a Tiszán jön lefele amikor nagyobb a víz az sokkal-sokkal durvább.
És persze, horgászom a Dunában, a jön ott is a szemét, híres állatfaj a dunai rongy meg a gatyamadzag. Az eddigi legnagyobb fogásom egy tesco szatyor volt, azt hittem hogy hal, még fárasztottam is. :)
Csak azt akartam jelezni hogy szemetelünk mi is, de ami a Tiszán van az már extrém felelőtlenség/szemétség az ukránok részéről.

Vót amikor habzott a Rába a "sógorok" bőrfeldolgozójától, amit pont a határ mellé raktak...

Vót amikor habzott a Rába a "sógorok" bőrfeldolgozójától, amit pont a határ mellé raktak...
igen, emlékszem, büdös bunkók tudnak lenni azok is.
A "sógorok" kaposvári cukorgyára is kiirtja pár évente a Kapos folyó élővilágát a beleboruló melasszal, fizetnek érte pár millió forint büntetés, ha meg 100 helyet 105-el mész náluk a "védett területen" az 2000euró...

Csak azt akartam jelezni hogy szemetelünk mi is, de ami a Tiszán van az már extrém felelőtlenség/szemétség az ukránok részéről.
A Rába habzását a sógorok már megoldották, de a Duna és Tisza szemetét sokkal nehezebb lesz eltüntetni, mert azt kellene elérni, hogy NE DOBÁLJÁK BELE...!!! - Ám ez elsősorban Kárpátalján hosszú évekbe telhet, mert ott a legnagyobb a szegénység.
És ez így van Erdélyben, Szlovákia és Mo. keleti részén /pl. BAZ megyében/ is, ahol sokaknak nem telik a szemétszállításra. Tehát a szemetet kiviszik az ártérre ill. beleöntik a folyóba, vagy - télen - fűtenek vele...

Attól tartok, hogy a "Valamit visz a víz" témakörben még évtizedek múlva is lesz miről kommentelni... :( :( :(

A Rába habzását a sógorok már megoldották, de a Duna és Tisza szemetét sokkal nehezebb lesz eltüntetni, mert azt kellene elérni, hogy NE DOBÁLJÁK BELE...!!! - Ám ez elsősorban Kárpátalján hosszú évekbe telhet, mert ott a legnagyobb a szegénység.
És ez így van Erdélyben, Szlovákia és Mo. keleti részén /pl. BAZ megyében/ is, ahol sokaknak nem telik a szemétszállításra. Tehát a szemetet kiviszik az ártérre ill. beleöntik a folyóba, vagy - télen - fűtenek vele...

Attól tartok, hogy a "Valamit visz a víz" témakörben még évtizedek múlva is lesz miről kommentelni... :( :( :(
Érdekesség hogy ha jól tudom akkor egy "környezetbarát" geotermikus erőmű is öntötte a vizét bele, ami miatt még jobban habzott. Nálunk, az elmaradott pusztában meg vissza kell sajtolni a vizet...

Itt pedig az eredeti cikk a Science magazinban:

igen, emlékszem, büdös bunkók tudnak lenni azok is.
A "sógorok" kaposvári cukorgyára is kiirtja pár évente a Kapos folyó élővilágát a beleboruló melasszal, fizetnek érte pár millió forint büntetés, ha meg 100 helyet 105-el mész náluk a "védett területen" az 2000euró...
Hogy kerül bele a melasz? Azt régebben takarmánynak használták fel. Meg miért nem tisztítva kerül a technológiai víz a folyóba?

• Tetszik
Reactions: LMzek 2.0
Hogy kerül bele a melasz? Azt régebben takarmánynak használták fel. Meg miért nem tisztítva kerül a technológiai víz a folyóba?
A válasz mint mindig a pénz. Megfelelni a környezetvédelmi előírásoknak iszonyat pénz:
Konkrét példa kb az összes mosószappan távol-kelet vagy török földről jön.
Nem a hatalmas élőmunkaerő igénye miatt, mert az kb 4 ember azon felül amit így is fenn kell tartani, hanem mert ha megfelelsz a gyártási előírásoknak már nem lesz versenyképes a terméked.
És egyes extrémmód élőerő igényes területen kívül ma már kb mindenki ezért megy Kínába, nem az olcsó munkaerő miatt.