Ez a MOHU-s történet szerintem se százas. Elötte Csákváron volt egy fatelep, ahova a zöld hulladékot le lehetett adni. Van ott egy 3300m2-es telkem praktikusan tele fákkal és bokrokkal, és azért az egy olyan történet, hogy folyamatosan mennek ki a fák ( ültetek is ), de akkor is rengeteg zöldhulladék keletkezik. Mikor bejött a MOHU akkor egyből bezáratták a fatelepet, de ezek után én kis zsákokba tehetném ki a zöldet a ház elé, amit pénzért elvisznek, vagy a Székesfehérvári telepre vihetném az leadni. De amikor a gyümölcsfákat "metszettem meg" ( láncfűrésszel) - két év elteltével lett rajtuk termés - akkor 6 utánfutónyi ágat vittem oda, ez ma már nem lehettséges. Megoldás, vettem egy komolyabb ágdarálót.Aztán a piaci alapon működő méh-telepnek meg megérte mégis valahogy a leadott vassal, akkukkal meg hasonlókkal (amiért szintén fizetsz ma nagy mennyiségben, pedig az tényleg újrahasznosítható).
Félre ne értsd, az egész kereskedelmi gyakorlat annyira el van tolva az externáliák nem beleszámolásával (szemetet gyártunk, nem javíttatunk, nem számoljuk bele az újrahasznosítás költségét), hogy pár komoly cikksorozatot lehetne belőle írni, viszont azért érdekes ám ez.
A másik történet, vettem ( máshol ) egy vályogházat, ami erősen felújítandó, ez alatt az kell érteni, hogy örülök, hogy a tető még áll valamennyire és a falakkal is több helyen probléma van, de menthető és nagyon jó helyen van és megfizethető áron. Szóval belevágtam. A vályognak az az előnye, hogy saját anyagával lehet pótolni és vakolni is, szóval most az a terv, hogy van a szomszéd településen - ahol az albérletem van - egy félig összeomlott vályogház, az ottaniaknak segítek az elbontásban némi vályogtégláért cserébe, ami aztán jó lesz nekem ( na ehez az akcióhoz lesz szükségem egy pickupra, abból valami még használhatót 1M körül keresek. ) Szóval az újrahasznosítás néha a régi technikákkal sokkal jobban működik, mint a mostaniakkal.