Lengyel haderőfejlesztési program (2032) és hadiipar

xHBTBmzd
Nyilván láttam a képet, meg láttam hogy még anti-dron drón is van benne. Csak egy teljes rendszer leírás klassz lenne.

https://www.euractiv.com/news/poland-signs-deals-for-europes-most-modern-anti-drone-system
Hatvan milliárd dollar a komplett légvédelmi rendszerek kiépítése, hihetetlen összeg. Ez a mostani beszerzés meg ebből fog állni, de én nem értem mi ez igazából
"The system, named “San”, will include 18 anti-drone batteries, 52 firing platoons, 18 command platoons and around 700 vehicles and will be fully operational in two years, he added"
Ez gepagyu, géppuska, lézer vagy rakéta?

• Tetszik
Reactions: alali77
Vita tárhya a lengyel SAFE. Az elnök és az ellenzék is szeretné megismerni.
Illetve a Szejm kormánypárt elnökének orosz kapcsolatai....

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Nagyon jó döntést hozott @NawrockiKn elnök a Nemzetbiztonsági Tanács létrehozásáról.

➡️ A SICHERHEIT számára több a kérdés, mint a válasz. Itt az ideje, Szerző: A kormánynak abba kell hagynia a tények és az európai fegyverhitelekkel kapcsolatos szándékai eltitkolását.

➡️ Lengyelország Béketanácsban való részvételét konszenzusban kell kidolgozni a kormánnyal. Itt az ideje, hogy végre előrelépjünk a gyakorlatban.

2026 januárjában a TV Republika lengyel televíziós csatorna (Michał Rachoń és a "Ściśle Jawne" műsor) oknyomozó riportot tett közzé, amely súlyos vádakat fogalmazott meg Czarzasty (az Új Baloldal vezetője és a Szejm -lengyel parlament- jelenlegi házelnöke) üzleti és magánéleti hátterével kapcsolatban:

Rejtélyes orosz szál: A riport szerint Czarzasty családi és üzleti környezetében felbukkant egy "rejtélyes orosz nő", valamint titkosszolgálati háttérrel rendelkező személyek.

Átvilágítás hiánya: A vádak szerint Czarzasty – aki a Szejm házelnökeként és a titkosszolgálati bizottság tagjaként hozzáfér az állam legszigorúbb titkaihoz – elkerülte vagy nem vetette alá magát a lengyel biztonsági szervek (ABW) megfelelő átvilágításának.

Szentpétervári antikvitások: A médiában említést tettek olyan üzleti kapcsolatokról is, amelyek Szentpétervárról származó antik tárgyakkal és befolyásos orosz körökkel hozhatók összefüggésbe.