Leopard 2

Ezt nem mindenki gondolja így, a Below the Turret Ring szerint pl. a török A4-ek nem…
Szerintem ott zavar van az erőben. Nem ezt a modernizációt tagadták meg a németek tőlük. Már eleve a törökök német Leopard 2-ket vettek és ők a sajátjaikat biztosan modernizálták annak idején (ha jól rémlik a 2000-es évek elején vették a törökök a Leopardokat).

• Tetszik
Reactions: Venom85
Indonesian Leopard 2A4 with COTS surveillance camera & WE Platt swing mount fitted.

470136337_1111711104292680_8404844001317808633_n.jpg

(COTS : Commercial Off The Shelf)

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ez bìrja a löveg vibrációját?
Leginkább nem, de ki tudja mit csináltak vele belül, mivel és hol van kifújva, megerősítve stb. Valameddig el lehet működtetni rajta az biztos.
Engem inkább a belső interfészek érdekelnének, hogy miért és mire jó ez nekik a gyakorlatban.
Az EMC megfelelőség is egy jó kérdés.

Leginkább nem, de ki tudja mit csináltak vele belül, mivel és hol van kifújva, megerősítve stb. Valameddig el lehet működtetni rajta az biztos.
Engem inkább a belső interfészek érdekelnének, hogy miért és mire jó ez nekik a gyakorlatban.
Az EMC megfelelőség is egy jó kérdés.

Szerintem ott zavar van az erőben. Nem ezt a modernizációt tagadták meg a németek tőlük. Már eleve a törökök német Leopard 2-ket vettek és ők a sajátjaikat biztosan modernizálták annak idején (ha jól rémlik a 2000-es évek elején vették a törökök a Leopardokat).
Ezt '17-ben már lefutottuk egyszer. Nekem a BtTR levezetése túl logikusan hangzik ahhoz, hogy elintézzem egy "zavar van az erőben"-nel, Neked viszont nem volt szimpatikus a magyarázat, hogy a törökök majom verziós Leókat kaptak.

Ha egyszer lesz egy saját ex-török Leóm, akkor együtt szétszedjük és kiderül, addig meg nem tragédia, ha máshogy gondoljuk.

Ezt '17-ben már lefutottuk egyszer. Nekem a BtTR levezetése túl logikusan hangzik ahhoz, hogy elintézzem egy "zavar van az erőben"-nel, Neked viszont nem volt szimpatikus a magyarázat, hogy a törökök majom verziós Leókat kaptak.

Ha egyszer lesz egy saját ex-török Leóm, akkor együtt szétszedjük és kiderül, addig meg nem tragédia, ha máshogy gondoljuk.
Nem létezik olyan, hogy butított változat. Az a páncél amit te beleképzelsz a török Leopardokba a 2000-es évek elején/közepén amikor vették a törökök a harckocsijaikat, már nem volt gyártásban 1987 óta. Még csak azt se tudták volna megcsinálni a németek, hogy kiveszik az új páncélt és berakják a régi blokkokat, mert egész egyszerűen nem voltak régi blokkok. Ez olyan mint a toronyforgató mechanizmus. Ha ma elviszel a németekhez A4-et gyári nagyjavításra, akkor ha kéred sem tartják meg a hidraulikus rendszert, mert már majd 30 éve nem létezik csak elektronikus. Nincs meg az ipari kapacitás a hidraulikus javítására, nem is gyártanak hozzá semmit.

Ma írják alá a litvánok az A8 beszerzést.
Litvánia 44 Leopard 2A8-at rendelt.

Nagyon kemény ez a kép.

Igen, olyat még nem láttunk, hogy a robbanástól kvázi kiszakadjon az egész tároló, csak olyat, hogy eldobja a tetejét. Ami viszont jól látszik, hogy a robbanás nemhogy a küzdőtérbe nem jutott be (ebben semmi különös nincs, ilyet már sokszor láttunk), de még a lőszertároló melleti elektronikai blokkok válaszfalát sem robbantotta át.