Csak egy picit okoskodnék (aztán majd sörétet szórtok rám..)...
A sörét a kézilőfegyverekben használatos szó. Nagy kaliberű ágyúknál kartácslövedéknek hívják.![]()
Ott a pont!

Csak egy picit okoskodnék (aztán majd sörétet szórtok rám..)...
A sörét a kézilőfegyverekben használatos szó. Nagy kaliberű ágyúknál kartácslövedéknek hívják.![]()
Igen, ezen megy a vita. Szerintem pazarlás és felesleges a wolfram sörét és megtenné helyette az acél is 1% áron, dudinak más a véleménye.
<blockquote rel="joker">Igen, ezen megy a vita. Szerintem pazarlás és felesleges a wolfram sörét és megtenné helyette az acél is 1% áron, dudinak más a véleménye.
Értem, hogy az wolfram sűrűbb, emiatt többet tudhat bizonyos helyzetekben, csak erre a tudásra nem hiszem, hogy feltétlenűl szükség van. Ráadásul sokkal sokkal drágább, mint az acél, mert ritkább és a feldolgozása is nehezebb. Ettől mondjuk nem látnám jobb megoldásnak a DU sörétet sem.
Pont a szennyezés miatt nem pártolom én sem a DU-t.
A másik előnye meg, hogy használhatatlan bármire is, esetleg reaktorok szigetelésére ólom helyett, de azonkívül semmire sem jó. Így hatalmas mennyiségek vannak azoknak az országoknak, ahol van vagy volt urándúsítás, és kb ingyen hozzajutsz katonai célokra, csak éppen vigyed és ne kelljen azt is tárolni meg őrizni.
Az U238 jelenleg nem használható energiatermelési célokra. A jövő reaktor típusai közül több is használni tudná.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..