1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Lockheed Martin F-35 Lightning II

Diskurzus a(z) '5. generációs, vagy afölötti vadászbombázók' témában - GrGLy által indítva @ 2013. január 6..

 1. doca

  doca New Member

  Nem véletlen, hogy Izrael nem a Nautilust alkalmazta, hanem az Iron Dome-ban rakétákat alkalmaznak, pedig ott csak max. sima Grad rakétákkal kell számolniuk.
   
 2. Fade

  Fade Well-Known Member

  Rossz plda. Izraelnek 5év alatt kellett egy potens CRAM 70kmes hatótával és itt a lézer kiesett. Amik akkor 20éves távban szerettek volna összerakni egy CRAMot 20kmes távval. A WBs rakéták amúgy pont műtrágyás kályhacsöves voltuk miatt elég komoly kihívást jelentenek, mondhatni nem hiba hanem feature hogy nem kiszámíthatóak, össze vissza pályát modosítnak.
   
 3. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Tekintve, hogy CIWS fegyvert vált le a LOS (line of sight - egyenes vonalú láthatóság)* említése szerintem felesleges. A horizont alatti célpontok eleve nem lehetettek a tervezési követelmények között. Az 1 dolláros rész az csak áramköltséget takarja, természetesen egy rakéta árával összevetve vagy egy Phalax sorozattal is, olcsóbb. Csakhogy a képességei is ebben a kategóriába esnek. Egy UAV nemigen jelent veszélyt a hajóra nézve, egy motorcsónak ellen meg egy 12.7-es géppuska is elég meggyőző... Annál még a lézerfegyver sem olóbb, mert a telepítése annyiba kerül, hogy abból "végtelen" ideig lövöldözhet egy 12.7-es géppuska...

   *Egy, de bitang hülye fordítás, a direkt rálátás sokkal egyszerűbb és kifejezőbb... :)
   
 4. sondor961

  sondor961 New Member

  <p class="new-blogpost-comment-notice">Komment ehhez a hírhez: Hírek a norvég Villámok felől
  T. Doca!
  1 magyarnak sincs 1 milliárd dollárja, sőt az oroszok közül sem soknak! Putyinnak sem, pedig ő lecsukatta politikai ellenfeleit, és lenyúlta a pénzüket! Éljen a sosem volt orosz demokrácia!!!
  Folytathatnám, de itt már lézerfegyverkről ábrándoznak, melynek semmi köze sincs Norvégiához. És Putyinnak sem a norvég F-35-höz....
   
 5. amanitin

  amanitin Member

  <p class="new-blogpost-comment-notice">Komment ehhez a hírhez: Sikeres teszten van túl a MADL
  "Annál még a lézerfegyver sem olóbb, mert a telepítése annyiba kerül, hogy abból “végtelen” ideig lövöldözhet egy 12.7-es géppuska…"

  a t tengernagy úr parasztot vakít. Ha száz dollárba kerülne egy lövés, akkor is felraknák ezeket a cuccokat a hajóra. Csak szerinte a szavazóbázis nem tudja feldolgozni, hogy a hajók tervezésénél mind a mai napig az egyes számú szempont a találattól felrobbanó lőszerraktár. Sajnos lehet, hogy igaza van, de ez személy szerint nekem még nem lenne indok arra, hogy teljesen irreleváns adatokkal hülyét csináljak magamból mindenki előtt, akinek kettőnél több neuronja van. Nem vagyunk egyformák.
   
 6. doca

  doca New Member

  sondor961:

  Azért írtam családi vállalkozást, mert többen benne vannak, mint befektetők és teli van az ügylet láthatóan névtelen(a közéletben) strómanokkal. Oroszországnyi offshore pénzeknek az 1/3-a van magyar földről "kimenekítve" paradicsomokba ! A lakosságuk meg 14-15-ször akkora és + amiket a csatolt FÁK-országokból pumpáltak még ki.

  Putyin a leggazdagabb európai politikus, utána Berlusconi jön ha jól tudom. Nem demokrata politikus senki se állította. Ettől függetlenül Oroszország az uralkodása alatt növekedési pályára állt, míg Jelcin idejében gyakorlatilag összeomlott és szivattyúztak kifele mindent ami értékes volt(technológia,nyersanyagok,lóvé).

  Oroszok Putyinban bíznak és hisznek, mert ott Jelcin alatt csúnyán megbukott a liberális demokrácia. Hodorkovszki és sok más oligarcha még mindig vagy száműzetésben van vagy börtönben ül, de mondjuk igen sok kárt okoztak az orosz nemzetgazdaságnak, a globálisnak tényleg csak jó tettek az igaz.
   
 7. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  És ezt bizonyítani is tudod vagy csak valamelyik szokásos turbómagyar oldalról van? Komolyan mondom, hogy megáll az eszem. Szerinted kis hazánkban ennyi pénz termelődne? Akkor szeirnted itt csak azért nincs luxemburgi életszínvonal, mert lopnak? Jaj...
   
 8. doca

  doca New Member

  Nem csak azért. Mondjuk ne Luxemburgot említsd, mert az is adóparadicsom és abból él. Mondjuk Svédországot vagy Németországot. Ezek az adatok brit és svéd közgazdászok szájából vannak vagyis az Offshore Leaks iratokból valóak.
   
 9. Fade

  Fade Well-Known Member

  Az offshore pénzek lényege pont az, hogy el vannak tűnve, Cipruson, Luxemburgban, Andorában, Svájcban, Szerbiában hogy csak europát említsem, ráadásul finoman szólva nehéz még megközelítő tippet is adni arról, hogy valós gazdasági ok van a pénzmozgás mögött, vagy adóoptimalizálás, vagy "pénzelrejtés" miatt.

   

  És teszem hozzá tenni is "nehéz" ellene, keményen nem lehet, csak korrektül müködő jogállammal/nem agyonadóztatással... ha pl az állam ha kedve szottyan úgy dönt, hogy elveszi a pénzed (pl magánnyugdíjpénztárak államosítása) akkor nem kell csodálkozni, hogy az emberek külföldi bankba viszik a megtakarításaikat és akkor bizony nem jön be a kamatadóból a bevétel, a bank nem tud hitelezni....

  Mint a befektetések. Ha az állam kisajátítja/elveszi finoman szólva is korrupt modon a cégedet/céged megélhetését, akkor más és máshova se fog senki befektetni, hisz mi van akkor ha következőnek meg az tetszik meg nekik és vad szocialista+populista szolamokkal kövnek azt "államosítják".
   
 10. GrGLy

  GrGLy Active Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Az offshore-os eszmefuttatással tessék átköltözni a Kantinba.
   
 11. doca

  doca New Member

  Moderálva a <a title="Fórumszabályzat" href="http://htka.hu/forumszabalyzat/">Fórumszabályzat</a> megsértése miatt (Off-topik).
   
 12. F1End

  F1End New Member

  http://www.flightglobal.com/news/articles/usaf-f-35b-cannot-generate-enough-sorties-to-replace-a-10-371985/

   

  Nem teljesen értem, hogy miért ne lenne képes az F-35 annyi bevetést végrehajtani, mint egy A-10?

  Vagy egyszerűen arról van szó, hogy pénzügyi okok miatt nem tudnának eleget rendszeresíteni és ezért nem váltják (még) le velük őket?
   
 13. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Szeritem úgy értik, hogy ha eltűnne az összes A-10C, akkor azok bevetésszáma is ráterhelődne az F-35 flottára.
   
 14. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Az OC kritika első része lektorálva. Remélhetőleg a 2. rész fordítása és lektorálása megtörténhet a jövő hét végéig.
   
 15. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  Már megint a kínai hackerek...

   

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-2323067/Chinese-hackers-caught-trying-steal-secrets-new-stealth-fighter-tens-thousands-cyber-attacks-launched-jet-manufacturer-week.html?ito=feeds-newsxml
   
 16. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  Dánia, 2015, F-35?

   

  http://www.defensenews.com/article/20130509/DEFREG/305090013/Danish-Chief-Defence-Fighter-Replacement-Track

   

  Egy érdekes mondat a cikkből:

  “I could probably prolong the time the F-16 could be active, but the spare parts, the logistics and the cost of having to keep them operational” would quickly become too expensive, he said.
   
 17. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  Navy carrier jets 'can't land in hot weather'

   

  http://www.guardian.co.uk/uk/2013/may/10/navy-jets-cant-land-hot-weather
   
 18. independence

  independence Active Member

  Hírhalomból.....

   

  "SAR üzemmód"

   

  Valaki megmondaná mi is ez pontosan ?

   

  Thx
   
 19. silurusglanis

  silurusglanis Well-Known Member

  A radar letérképezi a terepet. Ajánlom Molnitól a haditechnikai összefoglalót (mivel nagyon jól felépített oktatóanyag, ezért a tartalomjegyzéken keresztül könnyen megtalálod. de tényleg,k**vajó).
   
 20. independence

  independence Active Member

  Kösz !

  "Ajánlom Molnitól a haditechnikai összefoglalót"

   

  Igen olvastam egy jó részét már , de qrva hosszú és túl sok az infó egy kezdőnek egyszerre. Talán már erről is olvastam benne , de kb el is felejtettem már. [​IMG]
   

Ezen oldal megosztása