1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Lockheed Martin F-35 Lightning II

Diskurzus a(z) '5. generációs, vagy afölötti vadászbombázók' témában - GrGLy által indítva @ 2013. január 6..

 1. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

 2. tallking

  tallking New Member

  nani1980: a kvantumszámítógép még mindig csak elmélet. Amit a Lockheed vett az egy olyan gép amely még nem haladja meg a normál PC-k szintjét és még nem alkalmazzák az F-35 reszelgetésében. Olyan problémákra fogják alkalmazni a jövőben mint amilyenek eddig már előfordultak, pl. az F-35 programban is, ez a pontos fordítás. Csak beruháznak a jövőbe de ma még nem használható.
   
 3. Terminator

  Terminator Well-Known Member

   

  http://spectrum.ieee.org/riskfactor/aerospace/military/f35-software-dod-operation-test-evaluation-director-not-impressed

   

  Ebben meg szép képek vannak:)

  http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/defence/9780450/Inside-the-F-35-the-futuristic-fighter-jet.html

   
   
 4. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  http://www.youtube.com/watch?v=ts8Q6LwDMcs&feature=em-uploademail
  2012 F-35 Year in Review
   
 5. wolfram

  wolfram Well-Known Member

  <a title="tallking profiljának megtekintése" href="http://htka.hu/kerekasztal/tagok/tallking/">tallking</a>

  Az a vicc az egészben, hogy, ha jól értem, még nem igazán van konszenzus a "hozzáértők" között sem azzal kapcsolatban, hogy valójában a D-Wave gépe "mennyire" kvantumszámítógép valójában és hogy pontosan mire is képes. De attól függetlenül, a Lockheeden kívül mások is látnak benne fantáziát:  http://www.technologyreview.com/news/429429/the-cia-and-jeff-bezos-bet-on-quantum-computing/

   
   
 6. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  Megint nem repülhetnek az F-35B-k

  http://theaviationist.com/2013/01/18/f-35b-grounded/
   
 7. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  http://www.defensenews.com/article/20130118/DEFREG02/301180020

   
   
 8. Phoenix

  Phoenix Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

 9. buci

  buci New Member

  Teljesen amatőr szinten figyelem a híreket! Ez egy frankó gépnek néz ki. Sok mindent tud.Az ára sem semmi. De szerintem kategorikusan ki lehet jelenteni,hogy nem a legsikeresebb konstrukció. Csak az elmúlt 6 hónapban rengeteg probléma volt velük.......
  Murphy ha jól emlékszem... (Ami elromolhat ,el is romlik !) Minél bonyolultabb annál több hiba lehetőség van..
  Nos ez tuti nem egyszerű! :)
   
 10. dalost

  dalost Active Member

  http://htka.hu/2013/01/19/foldon-az-f-35b-k/#comment-103033

  A Lightning egyelőre egy fejlesztés alatt álló típus. A berepülések során előkerülnek azok a hibák, amiket később szeretnének elkerülni. Az, hogy ennyit lehet a hibákról hallani azért van, mert bármilyen hihetetlen vannak olyan országok is a világon ahol egy állami beruházás költségeinek alakulásáról tájékoztatják is az adófizetőket.
  Ugye azt Te sem gondolod, hogy pl. a kínai típusokkal semmi hiba, mert nincsen minden hónapban hír róla, hogy épp mi esett le róla.
   
 11. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Nagyon nagy butaság ilyet kijelenteni...
   
 12. buci

  buci New Member

  <a title="molnibalage profiljának megtekintése" href="http://htka.hu/kerekasztal/tagok/molnibalage/">molnibalage , </a><a title="dalost profiljának megtekintése" href="http://htka.hu/kerekasztal/tagok/dalost/">dalost :
  </a>

  Típus rajongástól függetlenül írtam véleményt. nem mondom,hogy igazam van.

  Sőt biztos vagyok benne,hogy más típus fejlesztésnél is vannak nehézségek, hiányosságok (Értem itt a Kínai példát felhozva).

  - De szerintem ez nem a legjobb reklám az F-35 -  nek. nem minden esetben kell ennyire részletesen tájékoztatni az adó fizetőket..hacsak valami hátsó szándék nincs mögötte...! - Már nem tudom alá támasztani,hogy hol olvastam (megpróbálom előkeríteni) de azt olvastam erről a szériáról,hogy nagyon túl van tervezve,bonyolult szerkezet....

  Márpedig azokra igaz amit feljebb írtam...
   
 13. luperator

  luperator Well-Known Member

  Minden típus fejlesztésénél vannak nehézségek, csak van amelyik meg is marad ott és van ami továbblép.

  Az F-35 egy laikus számára (mint én) is hordoz számtalan újítást és ebben mindig megvan a buktató, hogy ami papíron működik, az a valóságban nem egykönnyen. Erre jó példa Molni F-15 cikke és összehasonlítva a két típust, aránylag ezzel sincs több probléma. A lényeg, hogy egy se zuhanjon le.
   
 14. dudi

  dudi Well-Known Member

  Szerintem nem azzal van baj,hogy sok a hiba hanem azzal,hogy már készülnek a széria gépek( azt olvastam,hogy már gyártják őket).És csúnya is... :D
   
 15. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Repülőgép esetén nincs olyan, hogy "egyszerű" szerkezet. Ha no1. képességeket akasz, az nem gét fémgolyóval meg egy fahusánggal éred el. Pont.
   
 16. comandante

  comandante Well-Known Member

  A hibák ezek szerint legalább 2011-től ismertek:

  http://4.bp.blogspot.com/-lnhG5fH0Cm4/T0MoEi0MECI/AAAAAAAAB3M/yUDRpx20lJU/s1600/JSF-IssuesProblems_PeerReview_Sub-Master.jpg
   
 17. F1End

  F1End New Member

  "nem minden esetben kell ennyire részletesen tájékoztatni az adó fizetőket..hacsak valami hátsó szándék nincs mögötte…!"

  Az USA -ban meglehetősen központi kérdésnek számít az adók mértéke és úgy általában az állami szerepvállalás, ezért nagyon fontosnak tartják az adó felhasználásának nyomon követését, tehát ott ez elég gyakori, egy ilyen nagy volumenű program (három fegyvernem és számos szövetséges ország váltaná típusait az F-35 -el) esetében szinte kikerülhetetlen, hogy részletesen nyomon kövessék azt.
   
 18. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  Először tankolt egyszerre két F-35C egy KC-130-asból.

  <a title="KC130 + 2 F-35C" href="https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/775885_10151239580303733_1891057556_o.jpg">
  fotó
  </a>
  NAVAL AIR STATION PATUXENT RIVER, Md., Jan. 22, 2013 - For the first time, two Lockheed Martin F-35C Lightning II carrier variant test aircraft refueled together with a Lockheed Martin KC-130 Hercules in the sky above Patuxent River, Md. recently. The CV aircraft, known as CF-1 and CF-2, completed the milestone as part of an F-35 flight test program that will accomplish more than 1,000 flights in 2013. Later this year, Eglin AFB, Fla., will receive its first CV aircraft joining the F-35 pilot and maintainer training program there."
  https://www.f35.com/news-events/news-releases.aspx

   
   
 19. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  Raytheon, US Air Force complete Small Diameter Bomb II fit check on F-35 aircraft
  http://raytheon.mediaroom.com/index.php?s=43&item=2260
   
 20. AGRESSOR88

  AGRESSOR88 Member

  Szerintem vegyesen vásárolnak majd mint Ausztrália.

  2/3 Super Hornet a többi F-35

  Ha probléma van a merev csöves megoldás átálására akkor vegyenek C vagy B verziót mivel azok mind hajlékony tömlős utántöltésüek.
   

Ezen oldal megosztása