1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Lockheed Martin F-35 Lightning II

Diskurzus a(z) '5. generációs, vagy afölötti vadászbombázók' témában - GrGLy által indítva @ 2013. január 6..

 1. dudi

  dudi Well-Known Member

  Ezt a hajó persze türelmesen kivárja.Már ma is nehéz túlterhelni mennyiséggel egy hajó légvédelmét ha pedig meg fognak jelenni az aktív radaros rakéták akkor meg ez gyakorlatilag esélytelen lesz.Egy F-35 elvisz 8darab ilyet,egy fregatt (legyen egy kis méretű nem is légvédelemre kiatlált Gorskov)32db VLS cellával bír és ott van még a CIWS aminek egy szubszonikus célpont csemege.Tehát ha túl akarod terhelni akkor minimum 6db F-35 kell egy nyomorult fregatthoz,egy nyomorult fregatthoz.
   
 2. dudi

  dudi Well-Known Member

  Kicsit túlbecsültem ezt az eszközt ami a méreteit illeti.100 kg az egész a Meteor 190kg.180mm az átmérője a Meteornak 170mm.2m hosszú a Meteor 3,7m.Szubszonikus sebességű és csak optikai érzékelője van.130km a hatótávolsága szóval ez egy csiga lassú apró rakéta ami a képek alapján nem RCS csökkentett(egy fém henger az egész az elején egy optikai érzékelővel)és miután vitorlázó szárnyai vannak(mint az SDB-nek)csak magasan lehet alkalmazni.Mit és hogyan akarunk ezzel túlterhelni?
   
 3. Fade

  Fade Well-Known Member

  A döntő sztem az érézkelés és az indítás. A taktika meg a megszokott. Teliaggatjuk a gépet rakétával és hajrá. A difi annyi, hogy míg SH Harpoont eregetett alacsonyan, addig F-35 magasról is dobálozhat. Egszegyszerre oldalról, felülről... érkező 32-40 rakétát nehéz megfogni. Aktív ESSMes Burke alatt erősen necces.
   
 4. arbalest

  arbalest Well-Known Member

  Mindent túl lehet terhelni, ennyi rakétához kell egy egész századnyi, vagy inkább kettő F-35. Egyrészt, másrészt komolyabb haditengerészeteknél ritka fogás lehet egy magányos hadihajó, tehát igazából a harccsoport légvédelmét kell feltörni. Nem csoda, hogy egyre nagyobbak a hajók, egyre több cellával.
   
 5. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Skacok, légyszíves, az "Összefoglaló topikban"
   
 6. Fade

  Fade Well-Known Member

  Mért kéne egy egész század? Ha LO kell akkor "8 per F-35 with full internal carry". Ha LO nem kell mert alacsonyan mennek akkor pedig externalra is lehet pakolni. És F-35öt nagyon lehet pakolni.

  ASMben én ahogy látom két nagy vonal van. Az általam "Szovjet/Orosz" féle vonalnak titulált nagy nehéz szuperszónikus és a "NYi" sokkal többet/alacsony észlelhetőt indítunk. Egy Brahmos/P-800 3.000kg. Egy NSM 410kg.
  Melyik a problémásabb? 1db 3machos brahmos, vagy 7db szubszonikus NSM. Én NSMre szavaznék az tuti.
   
 7. dudi

  dudi Well-Known Member

  Valamit nem nagyon értek aki okos az okosítson ki ebben a témában.Az F-35 belső fegyvertérben képes 4 darab Meteor/AMRAAM-ot hordozni vagy 2 darab Meteor/AMRAAM + 8darab SPEAR-t.Nem nagyon jön ki nekem a matek,hogyha a SPEAR fela akkora(márpedig fele akkora)mint egy Meteor és 8darabot képes belőle elvinni akkor hogy a bűbánatba nem fér 6 darab Meteror a gépbe?Ugye 8 darab Spear az 4 darab Meteronyi helyet foglal márpedig az F-35 az angol anyagok szerint képes 2 drab Meteort meg 8 darab SPEAR-t egyszerre szállítani.
   
 8. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Itt láthatod, hogy mennyire szűk a hely. Megfelelő távolság tartással és az adapterek beépítésével hol férne el a +1 db rakéta?

  [​IMG]

  Anno voltak fantázia rajzok a 6 db AIM-120-ról, de LM részéről én soha nem láttam ilyet azok fan rajzok voltak, műszaki tartalom nélkül. Én legalábbis így tudom.

  Az, hogy te hány darab fegyvert tudsz betenni szemre, az nem mutatja azt, hogy az adapter és minden más egyéb követelmény általi műszaki tartalom hogyan férne el és lenne biztonságos. Mert nem csak 1G vízszintes repülésnél kell tudni fegyvert indítani... Igen, be tudnék rajzolni 3 db hosszú rakéta testet, ami elfér egymás mellett szűken. De az nem jelenti azt, hogy pl. be tudnám zárni aztán az fegyver ajtót vagy azt, hogy biztonságosan indítható lenne.

  A Meteor ráadásul nagyobb átmérőjű mint az AIM-120. Ha ennyire egyszer lenne, akkor gondolod, hogy az LM nem csinálta volna meg a 6xAAM-es változatot? Mert azért a 6 db az igen nagy difi harcászatilag a 4 db-hoz képest.

  szerk:
  http://www.f-16.net/forum/viewtopic.php?t=6020
  Talán itt is volt róla szó, de ennyi év után az ábrák mintha hiányosak lennének.

  F-22 estén lehetne távolságokat méricskélni.
  [​IMG]
   
 9. dudi

  dudi Well-Known Member

  Értem amit mondasz,de én abból indulok ki,hogy egy fegyvertérben 4 darab SPEAR helyén(ami koppra fele akkora mint egy Meteor vagy AMRAAM) elvileg el kell férnie 2 darab Meteornak vagy AMRAAM-nek.Ez a reklámfotó: https://www.mbda-systems.com/product/spear/ Az MBDA így reklámoz fegyverterenként 1 Meteor és 4 SPEAR.
  Minden logika szerint a 4darab SPEAR több helyet foglal(még úgy is,hogy koppra fele akkora SPEAR mint a Meteor) mint 2 Meteor,hisz ott 4 eszközt kell biztonságosan elszeparálni egymástól nem csak kettőt.
   
 10. Fade

  Fade Well-Known Member

  Hol ovastál 8db spear + 2db amraam/meteorrol?
   
 11. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Meg is van. Ilyen muris rajzokat hoztak össze egyesek...

  [​IMG]

  Egy komment.
  http://www.f-16.net/forum/viewtopic.php?p=78689&sid=c055205f7cf6987cfec52a62a9422549#p78689

  Ez volt 12 éve, a gépek meg 4xAAM-esek most is és a leghalványabb jelét sem látom, hogy ez változna. A jövő meg a jenkik szerint a CUDA. Bár akörül is nagy a csend...

  Nem, ez sajnos csak a te logikád. Lásd fentebb az indoklást.

  http://www.navyrecognition.com/inde...i-ship-capabilities-to-raf-and-faa-f-35s.html
  A képen pont ilyen konfig van. A Spear gyanúsan SDB méretű. Ízre, szagra bűzre ez egy "átkonfigurált" SDB. Adott méret határból megnézték, hogy milyen gázturbinás cucc jön ki. Ez olyan, mint az utólag hajtóművesített JSOW.
   
 12. Fade

  Fade Well-Known Member

  Aha. Így értem. Nem tudtam elképzelni, hogy a fenébe fér bele ennyi rakéta, de így megvan.Kösz. Ez alapján mondjuk akár 6db meteor/amraam is beférhet.
   
 13. Fade

  Fade Well-Known Member

  Sött 12db Spear is vihet internal. o_O wow.
   
 14. Schurrer

  Schurrer Well-Known Member

 15. Fade

  Fade Well-Known Member

 16. Allesmor Obranna

  Allesmor Obranna Well-Known Member

 17. Roni

  Roni Well-Known Member

  Ez igen! Mintha a nyugat csak erre gyúrna !
  8 db Spear + 2 db Meteor . A ring másik oldalán még csak makett formában sem láttam hasonló kategóriás fegyvereket sem Kivéve Kínát.

  És mind ezt csökkentett észlelhetőséggel ! Ez már tényleg brutál lesz
   
  gacsat likes this.
 18. Terminator

  Terminator Well-Known Member

 19. Terminator

  Terminator Well-Known Member

 20. Roni

  Roni Well-Known Member

Ezen oldal megosztása