1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Lockheed Martin F-35 Lightning II

Diskurzus a(z) '5. generációs, vagy afölötti vadászbombázók' témában - GrGLy által indítva @ 2013. január 6..

 1. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Egyértelmű, még megkérdezni sem érdemes, a válasz benne van a cikkben!

  Nézzünk meg a cikkből pár dolgot teljesség igénye nélkül, hogy azoknak is derenghessen belőle a lényeg, akik nem beszélnek angolul:

  "Ambassador Carla Sands is concerned that NATO’s aircraft power and surveillance capacities are not enough in the Arctic and that Denmark should fulfill three-year-old promises to strengthen defence and surveillance there.

  Ambassador Sands referred to a report from the Ministry of Defence on the tasks in the Arctic from 2016, which show concern about the presence of Russian soldiers in the Arctic. Sands also believes the report shows that the lack of satellites means that Denmark does not monitor Greenland’s skies or waters well enough."

  Az amerikai dán nagykövet szerint Dánia nem költ eleget a hadi kiadásaira, kevés az általuk beszerzendő 27 db F-35 mert már 2016 ban volt olyan jelentés hogy az Arktiszon megnőtt az Orosz katonai jelenlét, és kevés a Dán vadászgép, egyéb megfigyelő - felderítő - radar kapacitás s Grönland ege és vizei ezért nincsenek biztosítva.

  Na szóval, nem is olyan régen Trump betolta hogy akár meg is vennék a dánoktól Grönlandot úgy ahogy van. Elhajtották őket a dánok finoman ugyan, de a picsába kb. Erre most jön az amerikai igény, hogy akkor tessék több fegyvert venni. Gondolom úgy gondolták hogy megmaradjon a jó viszony, hogy természetesen tőlük.

  Ismerős ez a modell valakinek?

  Add el azt a dolgot ami a tiéd mert nekem is nagyon kéne, hiszen a jövőben NYILVÁN nagyon nagy stratégiai jelentősége lesz(már van) + olaj/gáz mezők, de ha nem, akkor meg tudlak védeni (adok el neked busás haszonnal fegyvert, amivel majd meg tudod magad védeni)!

  Valaki??!

  Közben látom hozzá az eddigi egyetlen kommentet :D :

  "Villy Frederiksen
  Tell the US to go to hell"

  Azt gondolom, kb. ez lehet az átlagos Dán véleménye...
   
 2. angelsoul

  angelsoul Well-Known Member

  A legtöbb dán köszöni szépen, szereti amerikát, a nyugati életformát, Menj el arrafelé és ne csak a ruszki/kormánypropagadnából tudakozódj.
  A haderő meg a HH vége óta könyörög minél több cuccért (ahogy az összes haderő.... olyan nincs, amelyik ne akarna új eszközöket), és kapnak az alkalmon, hogy a ruszkikat vissza tudják nyomni adott esetben. Ez a munkájuk, ezért kapják a fizetésüket.

  Más egyebet esetleg vagy letudva a reggeli NATO gyűlölet?
   
 3. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Nem nem, nincs itt semmiféle gyűlölet, én szívesen olvasom az eltérő véleményt is mint a tiéd.
  Leírtam magyarul azt hogy mi van a cikkben, aminek amúgy már az eredeti címe is megválaszolja egyértelműen a Terminator által feltett kérdést:
  US wants Denmark to buy more fighter jets

  Azoknak akik nem értik az angolt, leírtam miről szól, majd melléfűztem egy aktuálpolitikai szálat(Trump megvenné a dánoktól Grönlandot, akik elhajtották kb. mint a magzatvizet, cserébe volt egy kis sértődés - akkor nem megyek hozzájuk látogatóba etc.)

  Hol van tényszerűen hiba - valótlanság abban amit írtam, lényeget lefordítottam?

  Ne mellé dumálj, TÉNYEKET kérlek ahol nem írtam - írok igazat!
   
  Nemerson likes this.
 4. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Az örök kedvenc. Meg a TPS jelentések. :)
  [​IMG]
   
  fip7 likes this.
 5. Terminator

  Terminator Well-Known Member

 6. Terminator

  Terminator Well-Known Member

 7. gacsat

  gacsat Well-Known Member

 8. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  Csak akkor lesz az unnepseg.
   
 9. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  Ma is ekézi az F-35öst az RT. A jappánok -állítólag minőségi aggodalmak miatt- inkább maguk gyártanák le a saját gépeiket. Valami múlt havi kötőelem elcserélés esetet is felhoztak, állítólag két hehet állt miatta a gyártósor. Ha jól vettem ki, az elcserélt izéket be is építették.
   
 10. Roni

  Roni Well-Known Member

  Azaz orosz izé ? Pont az kritizálja az f-35-öst? Nézzenek már szét a szu-57 táján aztán dumáljanak :hadonaszos:
   
  angelsoul, formosa1 and gacsat like this.
 11. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  Az az orosz izé a legjobb hírújság. Már, ha ők közvetlenül nem érintettek. Mármint politikailag. Amúgy a saját balfogásaikról is korrektül be szoktak számolni. Pl az algériai MiG-29esek ügyéről, hogy egy hasonló esetet említsek.
   
 12. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

 13. Pocok75

  Pocok75 Well-Known Member

  Sajna a Red Hawk-ra nagyobb esély van.
   
  therob likes this.
 14. angelsoul

  angelsoul Well-Known Member

  Japánok inkább függetlenedni akarnak az USA-tól minél jobban hardware tekintetében (politikailag meg pont nem)... nekik fontos, hogy az iparuk minél jobban benne legyen. Kína miatt ők a legroszabb esetre készülnek hosszútávon.

  Hát nagyon nincs másnak értelme, már ha látványos showt is akarnak....
  Tekintve, hogy a gép bárhová megy az országban vagy a szövetségesek országaiba, MINDENHOL lesz hozzá alkatrész, képzett műszakiak, spec szerszámok, etc...
  Uniformizált flottát érdemes kihasználni + amúgy is az USAF jóformán összet jet pilótája rendelkezik majd az ehhez való szakszóval
   
  gacsat and molnibalage like this.
 15. angelsoul

  angelsoul Well-Known Member


  Trump meg a Gröllandos történet egy konkrét szényen... kár szót vesztegetni rá. Az USA külpolitikája már a Szovjetunió szintjét verdesi...

  Amire én gondoltam, hogy leírnak x tartalmat (more F-35 to Denmark) - de a tálalás már ezt árnyalja (ki akarja meg miért). Na most Dániában a katonai vezetés tudja, hogy a haderőt fejleszteni kell (hol nem - lásd Magyarország) - de ugye a libtard kormányok hidegrázást kapnak az ilyemitől. Az USA meg szarik az ilyesmire (we love guns), szóval lekommunikálják nekik, hogy ők akarnak többet nyomatni, holott a dán katonai vezetés pont ugyanezt akarja.

  Win-win mindkét oldalnak. Erre gondoltam. MIndent több oldalról kell szemlélni - nem leírni a 2 bites újságíró marhaságait. Azért ezen fórum olvasói többet tudnak ilyen témában, hogy ezt a rendszerint politikai nézettel átitatott cikket egy az egybe átvegyék.
   
  fishbed, gacsat, Roni and 3 others like this.
 16. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Ez miből vezetődött le? A US Navy Super Hornetre áll át. A USAF a T-38-osok rövid idejét és az olajválság + recesszió időszakát leszámítva mindig is élvonalbeli vadászgépen repült. Még 2008 és a válság mély éveiben is. Most meg megy a gazdaság tudtommal ott is. Miért állnának át egy kiképző gépre...?

  Főleg úgy, hogy a T-38 idő fogy, F-35-ből viszont meg ugyebár 100-as nagyságrend van olyan gép, ami további depo level munka nélkül nem bevethető, csak kiképzésre alkalmas = tökéletes gép TB-nek.
   
  fishbed likes this.
 17. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Ez így teljesen korrekt amit írsz.
   
 18. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  Sokkal jobban néz ki így, mint Blue Angels festéssel...

  [​IMG]
   
  fishbed and molnibalage like this.
 19. bolneroll

  bolneroll Active Member

   
 20. emel

  emel Well-Known Member

  Lehet hogy jobban nézne ki a Blue Angels-gép is, ha jobban eltalálták volna a színét. Ez a valódi fényes sötét tengerkékhez képest egy világosabb, fakóbb és mattabb árnyalatra sikerült, mintha már 15 éve csak nyúznák-koptatnák a gépet festésjavítás nélkül ... úgy is néz ki ...:(
   

Ezen oldal megosztása