Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
E mellet lehet, hogy elmentem. Abramsot rendeltek a görögök? Mikó? ....Melyiket?.....
Ennek a hírnek olvasta kettős.Az USA (és nyilvánvalóan az alkalmazó országok is) lecserélik az F-35 problémás ALIS karbantartó rendszerét egy teljesen új fejlesztésű rendszerre.
Az új rendszer neve: Operational Data Integrated Network (ODIN)
A rendszert a Lockheed Martin fejleszti.
A LM nem kap új forrásokat az ODIN fejlesztésére, azt az eredetileg az ALIS-ra előirányzott $16,7 milliárdból kell megoldania.
Az USA (és nyilvánvalóan az alkalmazó országok is) lecserélik az F-35 problémás ALIS karbantartó rendszerét egy teljesen új fejlesztésű rendszerre.
Az új rendszer neve: Operational Data Integrated Network (ODIN)
A rendszert a Lockheed Martin fejleszti.
A LM nem kap új forrásokat az ODIN fejlesztésére, azt az eredetileg az ALIS-ra előirányzott $16,7 milliárdból kell megoldania.
Ennek a hírnek olvasta kettős.
- Az ALIS tényleg olyan komplex, hogy bonyultságával a munkát lassítja. Értsd a gép ne akarjon még az embernél okosabb lenni.
- Az ALIS elhagyása egyben a lazább gyeplőt is jelenti a partnerek felé...?
Én kérdésként tettem fel, de nálad már ez állítás lett. Azért erről több infó kéne..
Az ODIN meg mindenki másnak, oldják meg saját maguk a maintenance dolgokat a saját szerverekkel - ők majd kiszámlázzák a megrednelt cuccokat és slussz.
BTW ezután epedve várom mi lesz a távkapcsoló elmélet újabb szintje
Szerintem az ALIS nem (volt) több mint egy sima karbantartó rendszer.Ennek a hírnek olvasta kettős.
- Az ALIS tényleg olyan komplex, hogy bonyultságával a munkát lassítja. Értsd a gép ne akarjon még az embernél okosabb lenni.
- Az ALIS elhagyása egyben a lazább gyeplőt is jelenti a partnerek felé...?
Én kérdésként tettem fel, de nálad már ez állítás lett. Azért erről több infó kéne.
Egy gépre jutó átlagos beszerzési költség:
Szingapúr: 2,75 milliárd / 12 = 229 millió USD/gép
Lengyelország: 6,53 milliárd / 32 = 204 millió USD/gép
Belgium:6,53 milliárd / 34 = 192 millió USD/gép
Korea: 10,8 milliárd / 60 = 180 millió USD/gép
Japán: 10 milliárd / 42 = 238 millió USD/gép
Magánvélemény: Lengyel barátainknak nagyot akarnak domborítani ezzel az F35-tel, de végeredményben lesz egy olyan gépük aminek a beszerzésére az ingük - gatyájuk rámegy ( ~$170 millió / db), eszméletlen drágán üzemeltethető (~$30-40 ezer / óra), az iparuk semmit nem fog profitálni a beszerzésből, végül pedig nem is ők döntik el hogy mikor, ki ellen vethetik be.
Mit mondhatnék...bravó!