2K6 LUNA harcászati rakéta komplexum, 1960-1982, 3R10 ballisztikus rakéta, hatótávolság: 10-32km, 400kg atomtöltetű robbanó fej.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
1. HelyesírásNe szard mar tele a forumot rajtad kivül senkit nem erdeklő témákkal.
Teljesen igazad van.1. Helyesírás
2. Rengeteg topicot nem én hoztam létre, csak anyagot hozok (képek, leírás, hírek).
3. Attól, hogy nem írnak bele, nem like-ák, még nagyon sokan megnézik.
4. Engem sem érdekel sok topic, bele sem nézek, attól még mások írnak bele, meg olvassák.
5. Ha jól tudom, ez haditechnikai fórum.
6. Jó lenne, ha értelmes dolgokat osztanál meg, nem baromságokat írogatnál.
5K52 Luna-M (Frog-7)
Tavaly a M0-on vittek egy hordozó-indító ZiL-135 (9P113) járművet tréleren. Ezek szerint még vannak a HM inkurrens raktárban ilyenek?
Amennyiben nem érdekel, ne olvasgasd. Ez ilyen egyszerű.Ne szard mar tele a forumot rajtad kivül senkit nem erdeklő témákkal.
Az ilyen egy-két rakétás járművelnél sosem értettem a gazdaságosságát a külön szállító-feltöltő járműnek. Mármint ugyanúgy egy ugyanolyan teherautó viszi ugyanazt az egy rakétát, hogy aztán áttegye egy ugyanolyan teherautóra azt az egy szerencsétlen rakétát ami el is tudja indítani.5K52 Luna-M 9P113 - NATO kód: Frog-7 (1964) Harcászati rakéta komplexum. Export változat (1968) 5K52TS - 15 ország rendszeresítette.
Hordozó platform: Zil-135LM
Rakéta típusa: 9M21
Hatótávolsága: 70 km
1986-ban volt a legnagyobb mennyiségben a szovjet Vörös Hadseregben: 750 db.
Az ilyen egy-két rakétás járművelnél sosem értettem a gazdaságosságát a külön szállító-feltöltő járműnek. Mármint ugyanúgy egy ugyanolyan teherautó viszi ugyanazt az egy rakétát, hogy aztán áttegye egy ugyanolyan teherautóra azt az egy szerencsétlen rakétát ami el is tudja indítani.
Szóval miért nem az indító jármű viszi? Ha azzal baj történik, a szállító max. rágyújtani tud, meg hümmögni, mert egyebet semmit nem tud kezdeni az immár holtteher rakétával a gépén. Mi értelme van(volt) az időhúzó baromkodásnak az átrakodással?
Értem. Így már másabb.Csak a gyakorlatokon jellemzően egyetlen rakétával fotózták.
A három rakétát szállító 9T29 TZM járművek képei már túl sok lett volna. Viszont amelyik csak 1, vagy 2 rakétát szállít, azok is sokat segítenek, mert róluk azonnal átemelhetőek a kész, indítható rakéták. Vannak olyan szállító járművek, amelyek nem indításra kész rakétákat szállítanak.Az ilyen egy-két rakétás járművelnél sosem értettem a gazdaságosságát a külön szállító-feltöltő járműnek. Mármint ugyanúgy egy ugyanolyan teherautó viszi ugyanazt az egy rakétát, hogy aztán áttegye egy ugyanolyan teherautóra azt az egy szerencsétlen rakétát ami el is tudja indítani.
Szóval miért nem az indító jármű viszi? Ha azzal baj történik, a szállító max. rágyújtani tud, meg hümmögni, mert egyebet semmit nem tud kezdeni az immár holtteher rakétával a gépén. Mi értelme van(volt) az időhúzó baromkodásnak az átrakodással?