Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Eladják az osztrákok? Nem olyan rég szerezték be őket. Érdekes mennyire leépítik a páncélos erejüket meg pl a M109 mennyiséget. Alig marad nekik M109, vesznek valami mást talán? A2-t vettek anno ha jól rémlik a németektől, de vagy 50 db-ot feldoppingoltak közel A6 szintre, úgy két tucatot meg kibeleztek és valami mozgó vez pontként használtak. Nem rossz vétel ennyi pénzért szerintem. Még ha 140000 Euró akkor sem, nem egy K9 de ebből kijön vagy 20db.Lettország 47 db M109-est vesz ausztriától 60-140.000 EUR/db értékben. Amennyire tudom, A5 változatok.
http://www.leta.lv/eng/home/important/EAEE0A99-053B-48D2-813B-3F0BA1BFF804/
Eladják az osztrákok? Nem olyan rég szerezték be őket. Érdekes mennyire leépítik a páncélos erejüket meg pl a M109 mennyiséget. Alig marad nekik M109, vesznek valami mást talán? A2-t vettek anno ha jól rémlik a németektől, de vagy 50 db-ot feldoppingoltak közel A6 szintre, úgy két tucatot meg kibeleztek és valami mozgó vez pontként használtak. Nem rossz vétel ennyi pénzért szerintem. Még ha 140000 Euró akkor sem, nem egy K9 de ebből kijön vagy 20db.
Azt nem tudom, de azok a Leo2A4-ek ha jól rémlik 1984-es példányok. Bár ennyiért azok is jöhetnének, 40 millió forint... A merci terepjáró több.Már 2012-ben tervbe vették az eladást az akkori védelmi miniszter (darabos) legalábbis ezt mondta. Akkor a 80db-ból 60-t terveztek eladni. Nem mellesleg a Leo2A4-k felét (54db) is árulják. Csak át kellett volna tolni őket a Lajtán, máris jobban állnánk. Az M109-ket átlag 127e Euróért adták el, vajon mit kérhetnek a Leokért?
Azt nem tudom, de azok a Leo2A4-ek ha jól rémlik 1984-es példányok. Bár ennyiért azok is jöhetnének, 40 millió forint... A merci terepjáró több.
Nagyon rárepültek akkoriban a szanálásra, a Saurer pszh-k tömegét, Pinzgauereket, régi Styer teherautókat is reptették.
Azért meglátszik hogy Darabos félig meddig hazánk fia. Bár csak a neve magyar, ismerem az itteni rokonait.
A Saurerek egy része Afrikába ment, Nigériába talán? Ha jól rémlik használták a Boko Haram ellen. A Pinzgauereket meg szerintem felvásárolták a helyiek mert úton útfélen látni ha átmegyek hozzájuk. A Leokat szerintem kannibalizálták.