Magazinok

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

 • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

  • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
  • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

  Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

  Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
33 394
63 644
113
Megjelent a Hadtudományi Szemle 2022/2. száma.

Cikkajánló:

Lőviszonyok meghatározásának módszerei a 21. században

Szíria szerepe Irán előretolt védelem doktrínájában

Kibertéri kognitív befolyásolás az információs műveletekben

Kutatás a 2021-es Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutató kapcsán, kommunikációs megközelítésben
 
 • Tetszik
Reactions: Negan and Aladeen

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
33 394
63 644
113
Megjelent az Aranysas 2022/12 száma.

cimlap_2212.jpg


A 2022/12 tartalomjegyzéke


Teljes cikk a honlapon:

Hosszú veszteséglista - Stratofortress-balesetek


Új háttérképek...
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
23 484
82 615
113
Sziasztok, 2022. november 30-án szerdán megjelent az Aeromagazin 2022 december-2023 januári dupla lapszáma, amely egyben az Aeromagazin XXV. évfolyamának első száma. Ebben olvashattok az első új magyar honvédségi Airbus H225M Caracal katonai helikopter szűzfelszállásáról, az Airbus A300-as ötven évvel ezelőtt történt első repüléséről, a Budapest Airport tervezett nagyberuházásairól, a HungaroControl idei eredményeiről, illetve az Aeroplex új hangárjában zajló nagyjavításokról. De beszámolunk még a szolnoki H145M helikopterek fedélzeti rendszergazdáinak a munkájáról, a helikopteres kutató-mentő szolgálat tapasztalatairól, valamint a török hadiipar új fejlesztéséről is. Bemutatjuk még a cómó-tavi vízirepülők büszkeségét, a világ legöregebb ma is repülő Caproni Ca.100-as Caproncino hidroplánját. De olvashattok a Magyar Királyi Légierő pilótáinak az 1943-44-es ferihegyi rombolókikézéséről, az egyiptomi MiG-25-ösökről és a finn légierő nyugdíjba vonult Valmet Vinka iskolagépeiről valamint a 30 éve megkötött Alitalia-Malév frigyről is. Keressétek az Aeromagazint az újságárúsoknál, a bevásárlóközpontokban, a benzinkutaknál és digtálisan is!
Jó olvasást kívánunk mindenkinek

f5df5de8ae0e7c7016c904fd9cbdd237.jpg


Nem írják, de címlap alapján a ProTar drónról is van benne cikk.
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
33 394
63 644
113
Megjelent a Honvédségi Szemle 2023/1 száma

Cikkajánló:
 • A sikeres haderőfejlesztés záloga (1.) - Szerző: Dr. Benkő Tibor ny. vezds.
 • A multitérműveletek és azok néhány, a légierővel kapcsolatos jellemzője
 • A lőszerek életciklusa a központi tárolástól a rendszerből történő kikerülésig
 • Macron elnök Afrika-politikája a Száhel-szaharai övezetben 2017–2022 között
 • Kisebbségi jogok felhasználása hibrid hadviselési eszközként
 
 • Tetszik
Reactions: cirqle