A Google térképbe belehet írni: Tachkurgan. Én ezt a nevet kötöjellel írnám, - Tasch-kurgan-, ám az eredeti egyben íródot. Tacht tudjuk ki volt, s a kurgán szó jelentését is ismerjük. S ha beírjuk a térképbe, mindjárt Kínában leszünk, Kashgar prefektúrában, Újgur autonóm területen.
A térkép balodalán megjelenik egy kép ami mezőséget s egy folyót ábrázol. Kérem rákattintani, s ekkor kiad több képet is a területről amit ugye ide feltőltöttek.
A 3. Képen egy várat lehet látni amit úgy mondhatjuk hogy határt védő végvár. Nem is ez a lényeg hanem a 15. Kép ahol Tachkurgán központját ábrázolja a körfoto amivel körül tudunk nézni a központban.
Mindjárt a tér közepén emelkedik egy turúl madár. Vajon mit szimbolizál ez a madár?!

Rákattintva a képre felnagyítva a jobboldalon megjelenése tovább nagyítható! Ekkor látható a bevásárló központ előtt három génspirál ábrázolás, ami szerintem világító test! Azaz szépen ábrázol valahová tartozást.
Mint látható a térképen nem csak Mongóliában található a Magyarok nyomai
A Turáni alföldről felhúzódva a hegylábakhoz, a Kínai kereskedelmi utakra telepedtünk le. Ott alakítottunk városokat, mint például Taskentet. Természetesen a törzsek esetlegesen külön de egymást védve, összetartozóan!
- Bocsánat hogy a képet nem tettem fel csak telóról tudok írni egyelőre, pedig lenne nagyon sok kép a témával kapcsolatosan ami mutatja hogy merre jártak őseink.