Írtam egy az űr telepítesű rakéta védelemmel foglalkozó blog bejegyzést abból az apropóból, hogy Trump valami ilyesmire adott utasitást.
Érdemben a korábbi ilyen irányú terv kerül bemutatásra, illetve, hogy akkor abból miért nem lett semmi, és ennek kapcsán kerül a képbe Teller.
2025. január 27-én Donald Trump amerikai elnök utasítást adott ki, amelyben az Egyesült Államokat védő rakétavédelmi pajzs létrehozását, egy fajta vaskupola építését szorgalmazza Iron Dome for America, ami védelmet nyújtana a ballisztikus, hiperszonikus, a fejlett cirkáló rakétákkal és más,…
rocket-science.blog.hu
Meg kell jegyeznem, a megjelent publikációk alapján, hogy a figura, kicsit talán méltatlanúl, de itthon nincs a történelemben betöltött szerepéhez méltóan kezelve.
Persze, azt talán mindenki tudja, hogy hidrogén bomba, de kb ennyi, pedig tudományos munkássága mellett, meghatározó amerikai elnökök során keresztül volt hatással a világ alakulására.
Talán ha neki is lett volna valami ikonikus kalapja mint Oppenheimernek, már filmet is készítettek volna róla, szerintem sokkal érdekesebb alak nála..
Csak néhány elnök, meg nobel díjas Fizikus akikkel találkozott;
www.flickr.com