A
Én ezt máshogy látom. Abban egyet tudok érteni, hogy hónapról hónapra él kint is mindenki. Nézd meg azt a környezetet amiben ők élnek meg amiben mi. Gyakorlatilag a városaink központi részein kívűl az egész ország egy romhalmaz. (Persze, tudom Román, Ukrán megrosszabb) A falvak nagy része olyan, hogy ha épp az osztrákok-tol jössz haza, azt hiszed 1946-ba csöppentél. De lehet, hogy akkor gondosabbak ak voltak a porták. És nem leszolom, hanem egyszerűen racionálisan a Nyugat-hoz hasonlító a dolgokat, mert elvileg oda igyekszünk! Most voltunk Síelni kint pár napot. Hazafelé Graczba megálltunk, hogy körülnérzünk. Nem volt szándékunk ban vásárolni, de teleraktuk a platót, mert egyszerűen annyival olcsóbb volt minden. A szolgáltatás is csalóka. Az én műhelyében én 12ezer forintos orabert kérek. Az osztrák ugyanezért 100eurot. Viszont! Az osztrák alig javíttat autót, mert újabbak, jobbak az útjaik, jobb az üzemanyagok! Gyakorlatilag nekik olcsóbb!!! Nekik igen, nem évi 100euro a kötelezőjük, hanem havi 100 eurónyi! De ha több járműve van, elég csak egyre fizetni, és ha baj van, ott térit, itt meg beszoptad. Amúgy ha megnézed pl a Burgerlandi ingatalárakat, és meg nézed a Szombathelyit, nagyon meg fogsz lépődni. Alig van különbség! Barátom kislánya kinti oviba jár! Minden csoporthoz angolul beszélő dada van, és már most megkövetelik, hogy otthon olyan uzsonnát pakoljanak, ami megfelelő az egészséges étkezés feltételeinek. Már most tanítják nekik, hogy nem az orvosság a fontos, hanem az életmód! Megnezik az uzsonnát és ha nem jó, akkor komoly ejnye-bejnye van! Lezárták az iskolához ovodakhoz vezető utakat, mert azt mondják, hogy nem autóval kell vinni a gyereket iskolába. Ne azt szokja meg! Stb stb! Millió példát tudnék mondani, amit itt is be lehetne vezetni, de egyszerűen ostoba és lusta hozzá a társadalom! Az egyik jó példa volt erre a vasárnapi boltzár. Nem szeretem a Fideszt, de sok jó dolgot szeretett volna csinálni én ezt is látom. De jó ötlet volt a vizitdíj is!!!? Az éremnek két oldala van. Itt a társadalom nagy része csak abban partner ha a markát kell tartani, meg másokra mutogatni. Amikor a Fidesz annak idején felmérette, a társadalom iq-szintjét, tudjátok, mikor azon röhögtünk, hogy 1.osztályos tananyagot kell tanulniuk a cigányoknak meg akik segélyt akartak, na akkor szerintem ök is rá jöttek, hogy itt nagy a baj, és kB három tőmondatosnál komolyabb propagandaanyagot nem adhat ak! És működik. Aki ezt a fórumot olvasgatva, az már szerintem nem az átlag magyar. Neki már kicsit legalább az érdeklődési köre tágabb a semminél. De mégis sokan itt abba a hibába estek, hogy nem az egész országra jellemző dolgok átlagából vonatok következtetéseket, hanem szűkebb retegekéből. Én sem érzem magam tróger magyarnak, talán többere is vittem egy átlag osztráknál. És sok barátom ilyen. De attól még itt élek, és nem én határozom meg az ország állapotát. Egy fecske nem csinál nyarat! Ettől függetlenűl, én próbálok úgy élni, hogy az még nyugaton is példa lehessen, és a gyerekeim ezt lássák. Én többre tartom 100x - azt aki szorgalmasan, okosan, rendezett él, aki összesepri a háza elötte az utcát is ha kell, mint a kihaénnem turbomagyarkodást!!! Persze, a szorgalom-ak meg a gondolkodásnak is meg kellene határozni a mértékegysége. Turbomagyarkodtam régen. De egyszer feltűnt, hogy a rengeteg magyarzászlós porta, udvar, lakás legnagyobb része olyan szégyenletes állapotban van, hogy azt a réteget én nem tudom elfogadni.