Magyarország ipara

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
7 841
21 573
113
Hosszú cikk, de van benne pár infó:
  • Pécs mellett 600Ha ipari park lesz
  • Ebbe valszeg jön egy kínai autógyár, talán a tavalyi pletyka: GWM (Great Wall Motors)???
  • Trieszti kikötő elméletileg 2030-ra működni fog
  • USA-val dolgoznak a kettős adóztatás megszümtetésén és az SMR-ről is beszélnek.

Nagyon kell még egy autógyár...

• Tetszik
Reactions: Redgreg

DINAMO

Well-Known Member
2017. április 5.
3 689
2 210
113
"Magyar ipar" illetve a hazafias vezetoink.

Átlátszó: 16 ezer tonna magzatkárosító anyagot használ majd a debreceni akkugyár évente​

Évi 16 ezer tonna rákkeltő, magzatkárosító oldószert használ majd a debreceni BMW-gyár akkumulátorbeszállítója. Az Átlátszó által kikért környezethasználati engedélyből az is kiderül, hogy az Eve Power csak nehezen jutott hozzá a működési engedélyhez, és a hatóság először megpróbálta visszatartani az erről szóló dokumentumot.

Nber

Well-Known Member
2021. október 15.
2 473
11 427
113
Magyarország vonzó befektetési célpont, látszik ez azon is, hogy a világ legnagyobb autómárkái jönnek ide
ezért döntöttek úgy a BYD, hogy európai központjukat ide hozzák. Felhívta a figyelmet, hogy 2000 új munkahelyet teremt a beruházás. Arról is beszélt, hogy három fő funkciója van a központnak:
  • a szolgáltatás,
  • a tervezés
  • és a fejlesztés

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Nber

Well-Known Member
2021. október 15.
2 473
11 427
113
CR2 klafa interjú:

• Annyira el vagyunk szigetelve, hogy nekünk van csak bizalmi kapcsolatunk: USA, Orosz és Kínával
  • Jövő héten Magyarországon lesz a Türk államok szervezetének csúcstalálkozója
  • Győr jelenlegi ipari park betelt. Most ad a Kormány 10 milliárdot a második 400Ha ipari park kialakítására
  • 12.000 ember dolgozik az Audiban

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

mijki

Well-Known Member
2012. augusztus 12.
469
1 243
93
  • Szerintem Orbi csak azt hiszi van bizalmi kapcsolatunk velük, elvileg már rág kánaánnak kellene itt lennie mióta megválasztották Trumpot. Igazából szerintem mind a három nagykutyának Orbi csak a hasznos hülye, aki azt hiszi fontos, de közben meg hülyére van véve, semmi súlya nincs.
  • Jó dolog autoriter és hibrid rezsimek szövetségének a tagja lenni, ha már mi is elindultunk ezen az úton logikus a helyezkedésünk
  • Mert kapnak csomó támogatást + itt kb. a legolcsóbb a munkaerő az EU-ban

Nber

Well-Known Member
2021. október 15.
2 473
11 427
113
Gyors számításom CATL 100GWh hatása a GDP-re:
Csak az eladási értéke (ha 50usd/kWh-val számolok): 5 billion (10^9) usd
2021 GDP: 182 billion (10^9) usd
Azaz +2,7%
Építés, munkabér, beszállítói láncolat nincs benne.
(Pénzügyesek javítsanak, ha nagy butaságot írtam.)

2022.aug. posztomat frissítem a lenti Index cikk adataival:
Csak bevétel szinten +3,9% GDP 2026-ra, ha teljes kapacitással mennek.

Nem tévedtem túl nagyot. :)

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) 2024-es előzetes adatai szerint Magyarország bruttó hazai terméke (GDP) 2024-ben 75 087 milliárd forint volt.
Hosszú távon, a teljes gyártási kapacitás kihasználása mellett a CATL vezetése szerint akár évi 3000 milliárd forint árbevétel is elérhető

(Én CSAK 2000 milliárd Forinttal számoltam 2022-ben)

• Tetszik
Reactions: Loken

Nber

Well-Known Member
2021. október 15.
2 473
11 427
113
2022.aug. posztomat frissítem a lenti Index cikk adataival:
Csak bevétel szinten +3,9% GDP 2026-ra, ha teljes kapacitással mennek.

Nem tévedtem túl nagyot. :)

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) 2024-es előzetes adatai szerint Magyarország bruttó hazai terméke (GDP) 2024-ben 75 087 milliárd forint volt.
Hosszú távon, a teljes gyártási kapacitás kihasználása mellett a CATL vezetése szerint akár évi 3000 milliárd forint árbevétel is elérhető

(Én CSAK 2000 milliárd Forinttal számoltam 2022-ben)

Lemaradt: Idénre 100 milliárd Ft felett várják a bevételt, azaz kb.:+0,13% GDP

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
5 366
18 036
113
24ben a belsos szakemberek meg mondtak a fejeseknek ez lesz.
Az elso lepcsofok az ingatlan epites/lakas piac bedolesenek ez..elpifaztak elszalltak az arakkal a beruhazok ez altal a normal haz/lakas piac is az az ollo tul nagyra nyilt es 27ben hirtelen fog ossze zarni es kurva sok bank is latja mar ezert egyre nehezebb hitelt is kapni.
De folytassak csak eszlenyek…

Bálint

Well-Known Member
2020. augusztus 31.
11 145
38 278
113
24ben a belsos szakemberek meg mondtak a fejeseknek ez lesz.
Az elso lepcsofok az ingatlan epites/lakas piac bedolesenek ez..elpifaztak elszalltak az arakkal a beruhazok ez altal a normal haz/lakas piac is az az ollo tul nagyra nyilt es 27ben hirtelen fog ossze zarni es kurva sok bank is latja mar ezert egyre nehezebb hitelt is kapni.
De folytassak csak eszlenyek…
Majd jön az árrés stop hivatal aztán megoldódik minden... :confused:

• Tetszik
Reactions: fishbed