1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Messerschmitt Me 210

Diskurzus a(z) 'Második világháborús vagy azelőtti repülőgépek' témában - weasel007 által indítva @ 2014. október 31..

 1. weasel007

  weasel007 Well-Known Member

  Német romboló (Zerstörer) és gyorsbombázó repülőgép volt, 1943-tól Magyarországon is készültek Me 210-esek.
   
 2. weasel007

  weasel007 Well-Known Member

 3. weasel007

  weasel007 Well-Known Member

  [​IMG]
  FullHD
   
  fishbed and arbalest like this.
 4. aquarell

  aquarell Well-Known Member

  Nem csoda, hogy a nemetek elvesztettek a hàborùt, elvégre ilyen semmire nem jò gepekre fecséreltèk a szellemi es anyagi eröforràsaikat. :) Akit erdekel, mennyire hasznavehetetlen gép volt mint a 210 mint a 410, guglizzon rà. Eleg annyi, hogy a 110-est, amelynek levaltàsàra szàntàk a hàborù végéig kellett hasznàljàk, mert sikeresebb konstrukciò volt mint ezek. Csak azzal tudom magyaràzni a Messerschmitt iroda "sikerét," hogy az öreg egy lelkes pàrttag volt. Ezzel kapcsolatban erdemes elolvasni Milch(?) könyvèt a Luftwaffe történetéröl. ( Azèrt a kérdöjel, mert nem talalom a könyvtàramban ezt a könyvet éppen :) )
   
 5. notaricon

  notaricon Well-Known Member

  Milch egy kretén volt, olyan terveket, taposott el csírájában, amelyek lényeges elemei később a szövetségesek sikeres gépein megjelentek, csak mert a tervezők között zsidó, vagy kétes származású mérnök is volt.
   
 6. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Nekem a Heinkel 112 - Heinkel 100 a kedvencem, nem hiszem hogy ne lett volna helye az Me - 109 mellett, akár a szövetségeseiknél.
   
 7. Azt hiszem a 112 tervbe volt véve nálunk, de arra nem emlékszem hogy licenszről volt szó vagy a németek szállították volna. Néhány prototípust reptettünk egy ideig.
   
  antigonosz likes this.
 8. aquarell

  aquarell Well-Known Member

  Mivel az a könyv nem került elö, csak értelemszerüen :) :
  Notaricon: lehet, hogy igazad van. Tudsz egy pàr peldàt mondani? Mert szerintem Udet vitte el a gépfejlesztest a zsàkutcaba.Milch mentette, ami menthetö.
  Tudtommal a német vezetés nagyon koràn leàllitatott minden fejlesztest, amit nem lehetett rövid idön belul operativan bevezetni. Mivel szerintük a hàborùnak màr 6 hònap mulva ugyis vege lesz. Igy halt el az "Amerika- Bomber" is stb. De pl. a beteg nehez-zuhanò bombàzò ötletét görcsösen vittèk tovàbb ( He 177).
  Nekem is tetszik a Heinkel 112. A 109-es monokultura tùl hosszù ideig, szerintem egy nagy hiba volt.
  Kicsit off: Mondjuk ha megnèzi az ember az angol fejlesztéseket, bizarr ötletekèrt azok se kellett a szomszédhoz menjenek :)
   

Ezen oldal megosztása