Valóban, rosszul tudtam. Köszi a pontositástÉn úgy tudom nem helyett, hanem mellett. Taszáron egy 21-es századot fegyvereztek volna át Szu-25-re.

Valóban, rosszul tudtam. Köszi a pontositástÉn úgy tudom nem helyett, hanem mellett. Taszáron egy 21-es századot fegyvereztek volna át Szu-25-re.

Lehetséges, hogy arra gondolt. Én a 25-öt néztem a felsorolásból, a 15-ös felse merült bennem.Valszeg elírás lehet és a kolléga a Szu-15 elfogóra gondolt, mert azt tényleg nem vitték exportra

Nem. A taszáriak maradtak volna a Néphadsereg Honi Légvédelmi Repülőcsapatai alárendeltségében, ahol a 21-eseket átfegyverezték volna a pápai három század 23-asaira, amint bejön a 29-es 1988-ban.Én úgy tudom nem helyett, hanem mellett. Taszáron egy 21-es századot fegyvereztek volna át Szu-25-re.
Valahogy így:A Szu-9 és Szu-11 nem került valóban exportra, viszont a Szu-25 annaál inkább került exportálásra.
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Sukhoi_Su-25_operators
(Állitólag nálunk is rendszeresitésre került volna a Szu-22 helyet, csak se pénz se VSZ mire megtörtént volna a váltás.)
Tehát:Négy század alakult volna Taszáron a negyedik egy egy pilótanélküli harceszközszázad (Tu–143 Rejsz?) lett volna, aminek a személyi állományát részben ki is képezték vezetői szinten, hogy majd megszervezze az alakulatot.
A börgöndi CsRP reptér úgy jött, hogy eredetileg a szovjetek négy új repülőteret szerettek volna 86 és 90 között kiépíttetni a délnyugati támadás irányába: Siófok, Martfű, Nagyszénás és Jánoshalma amely utóbbira települt volna a 101. felderítő ezred egy század Szu-22-vel és két század Szu-25-el. Mi erre inkább Börgöndöt tűztük ki, mint reálisnak tűnő elképzelést (ahol úgyis ott volt a CsRP), majd amikor kiderült, hogy nincs pénz gépbeszerzésre a szovjetek egészen Kádárig mentek hisztizve, mi az, hogy visszamondtuk a csatarepülő beszerzést és nekünk huszonegy (sic!) katonai repülőtér kell a feladatok ellátására! Kádár meg csak annyit mondott, hogy tudomásul vesszük a felmerült kritikákat.
forrás
Szóval ez úgy volt, hogy a teljesen irreális szovjet tervek ellensúlyozására születtek, azokhoz képest sokkal, de sokkal reálisabb, de ugyanúgy finanszírozhatatlan tervek, amikből aztán nem is lett semmi.
Milyen jó cikk. Lényegében minden benne van és a képanyag is hiánypótló.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..