R
rejsz felügyelő
Guest
A spanyol tengerészgyalogság Lance tornyos Piranha járműve.
Belülről:
Belülről:
állítólag rögtön a "szervizbe" küldték őket...legalábbis az Fb-n ezen kesergett egy román.
Ez érdekes. Belinkeled?
(Nem a google fordítja félre az "in service" kifejezést? Vagy valami "szakértő", mint a magyar Lynxnél, hogy sz@r mert nagyon felveri a port.)
Ez modern technika Mordorban, annyira nem jó hír:
https://www.armadninoviny.cz/rumunsti-rudi-skorpioni-ziskali-prvni-bojova-vozidla-piranha-v.html
Két fontos tényező a mordori Piranha 5-el kapcsolatban:
Továbbá a Piranha IIIC-én sincs APS
- sem APS sem ATGM nincs integrálva rajtuk.
![]()
Azt a 43db Piranha 3C-et elsősorban misszózni állították hadrendbe 2006-tól, mikor ráeszméltek, hogy a BTR klónjaik nem igazán szeretik az IED-et.
Nálunk meg még ennyi akarat se volt...
Újabban már azokra is felkerült az Elbit könnyű távírányítású tornya.
Amúgy ezek az APS rendszerek koránt se olyan széles körben elterjedtek, mint gondoljátok. Főleg nem csóróéknál. Mert kúrva drágák. Usákoknál is most kezd megjelenni a Trophy az Abramson, Bradley-n meg erősen még teszt fázisban van az Iron Fist.
ez mind szép és jó de a Piranha V, Stanag 4 szintű védelemmel van ellátva amit stanag 5-re lehet emelni(all around), ezenkívül nincs reaktív páncélzat rajtuk(?), de még a Piranha IIIC-n se.
Javíts ki ha nincs igazam de ha erre rá néz egy Lynx vagy egy bármilyen válról indítható páncéltörő eszköz, vagy ATGM akkor sült oláhokat kapunk.
(Kitérve az APS-re, az Ausztráliába kiküldött Lynx is iron fist-el van felszerelve)
Én őszíntén szólva ezt a lenézzük a másikat dolgot nem értem, ezért is írtam a kommentet... mert nekem úgy jön le. Ha mégsem így van, akkor bocsesz.
Lenézés? Örvendezés. Kicsit kövesd oláhék, a magyar haderő fejlesztéssel kapcsolatos kommentjeit. Na annak tükrében még röhejes is.
Vettek egy IED ellenálló drága modern "BTR"-t amire még pluszba költhetnek is jó sokat a jövőben, ha ezeket olyan helyre akarják küldeni ahol vissza is lőnek rá. Szóval csodálatos befektetés. Csak így tovább.
Olvastam. Én majd akkor örvendezek, ha nekünk már lesz, nekik meg még mindig nincs felrakva APS.
Bezzeg mi mennyivel okosabbak voltunk, hogy a BTR-t használtuk tovább egy olyann környezetben, ahol a drága modern "BTR" Piranha mindenben jobb. Az emberi élet meg értéktelen.
Nem kell költeni azokra a jövőben súlyos pénzeket. El tudják látni a feladatukat így is, APC-nek megfelelnek.
Ez az ő fejlesztésük, az ő jövőbeli 30-40 évük harci járműve, a miénk még nem dőlt el. de tőlem védheted őket nyugodtan.
Ezek ellen még tandem fejes sem kell.
Ezeket a kerekes gépeket mindig csak száraz, köves területen lehet látni, akár amerikai, akár német, török stb. ahol, ugy tűnik, alig esik az eső.
Ezek, mihelyt lemennek Közép-Európában az útról akàr egy agyagos dűlőre, vagy egy szántóra, vagy egy lejtős mezőre, erősebb esőben, akkor vége a tudománynak. Ez nem azt jelenti, hogy szarok, csak tisztában kell lenni a határaikkal.
Amúgy ezek az APS rendszerek koránt se olyan széles körben elterjedtek, mint gondoljátok. Főleg nem csóróéknál. Mert kúrva drágák. Usákoknál is most kezd megjelenni a Trophy az Abramson, Bradley-n meg erősen még teszt fázisban van az Iron Fist.