MSDM - Miniature Self-Defense Munition (Lockheed Martin)

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

 • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

  • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
  • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

  Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

  Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Phoenix

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2009. április 27.
555
1 259
93
Miniatürizált önvédelmi töltet a Lockheed Martintól
 

amanitin

Member
2011. május 18.
54
1
6
ez szenzációs. Már látom magam előtt a választ: a támadó rakéta fog chaffot eregetni. Eleinte. Aztán még kisebb ellen ellen fiókrakétát fog indítani.
 

rathelor

Member
2011. március 10.
40
31
18
Inkább csak egyszerűen el fognak tűnni a légiharc rakéták..
De ha az irányított energiájú fedélzeti fegyverek és az ehhez hasonló ellenrakéták hozzák a megfelelő hatásfokot, akkor eljutunk odáig, hogy elég lesz tökig pakolni egy szenzorügyileg felhúzott B52-est ilyenekkel és minden feladatkört gyönyörűen el fog tudni látni.
Lopakodással meg szenvedjen, akinek sok a fölösleges pénze :)
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 854
78 067
113
rathelor

Ha eltűnnek a rakéták akkor még jobban manőverező gépekre lesz szükség mint most.Kb olyan lesz a légi harc mint a II.vh-ban csak gyorsabb gépekkel.Viszont el fog tűnni egy halom méregdrága elektronika így nagyobb mennyiséget lehet azonos összegből vásárolni.
 

rathelor

Member
2011. március 10.
40
31
18
Áh, kb esélyed nincs kimanőverezni egy fénysebességű valamit, a fegyvernek csak pár centit kell mozdulnia, hogy célon maradjon, neked pedig távolsággal arányosan jóval többet, hogy lerázd.
Túlterhelésre viszont már inkább lehet játszani, aztán jöhet a http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/MacrossMissileMassacre :D
 

weasel007

Well-Known Member
2011. július 15.
3 792
8 420
113
Én simán el tudok képzelni az F-35-ös emelő légcsavarjának a helyére egy B-36-nál alkalmazott behúzható ágyút lézerrel:)
 

Littlejohn

Well-Known Member
2010. április 20.
3 526
15 129
113
Nem értelek Titeket..... :) Irányított energiájú fegyverek ellen majd ki fogják fejleszteni a "pajzs"-ot.... És kezdődik elölről a "melyik erősebb" történelem... Igaz, egy X-szárnyú sosem fog lelőni egy csillagrombolót, mert annak erősebb a pajzsa.. :) :)