Új szavazás.
http://www.easypolls.net/poll.html?p=5ddba6bae4b033f78236e332
Előző szavazás eredménye.
Bocs, ez nem az eredmény.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Új szavazás.
http://www.easypolls.net/poll.html?p=5ddba6bae4b033f78236e332
Bákker, rosszat vágtam be. Köszi a visszajelzést.Bocs, ez nem az eredmény.
Valószínűleg nem, a rovarokat meghagyom az ínyenc ázsiaiaknak.
És mivel helyettesíted azt? Mert mindenhez nem tudsz papírzacskót adni, ami amúgy is szennyezőbb. A vászonzsákomat 7000-szer kéne kb. használni, hogy kevésbé szennyezzen, mint a műanyag. Az minden nap 20 évig... Sci fi.Valószínűleg nem, a rovarokat meghagyom az ínyenc ázsiaiaknak.
Nem hiszem amúgy hogy ez akkora probléma lenne, a mindennapi ember szintjén sokkal jelentősebb eredményeket lehetne elérni apróságokkal, a nejlonzacskó mellőzésével(konkrétan be kellene tiltani, nem filozofálni rajta hanem egyszerűen azt mondani hogy xy időponttól kezdve tilos), szemetelés visszaszorításával, stb.
Két dolog viszont eszembe jut a táplálkozással és étellel kapcsolatban:
- brutálisan sok ételt dobálunk ki. Épp a napokban olvastam erről, egy átlag magyar család évente több mint 50kg kaját dob ki. Nem a krumplihéjról meg csontról van szó hanem a megfőzött, kenyérre kent vagy kisütött kajáról.
- rengeteg olyan anyagot eszünk ami konkrétan ipari hulladék. Ez inkább egészségügyi probléma. Édesítőszerek, tartósítók, színezékek visszaszorítása, a cukor- és zsírtartalom csökkentése azonnal szükséges lenne.
És mivel helyettesíted azt? Mert mindenhez nem tudsz papírzacskót adni, ami amúgy is szennyezőbb. A vászonzsákomat 7000-szer kéne kb. használni, hogy kevésbé szennyezzen, mint a műanyag. Az minden nap 20 évig... Sci fi.
Valami újrahasznosítós videóban volt ez a szám.Ezekről van valami forrás? Mondjuk azt nem kétlem, hogy az előállítása több energia meg nyersanyag, de ekkora a különbség? A másik meg, hogy legalább lebomlik, bár nem tudom mennyire lebomlók pl. az átlátszó műanyag zacskók, szerintem nem azok. Régebben voltak olyan tescos szatyrok, amik maguktól széthullottak egy idő után, "lebomlottak", bár nem tudom a darabkáik nem szennyeztek-e.
Gyakorlatilag vaknak minősülök az komoly opció?Új szavazás.
http://www.easypolls.net/poll.html?p=5dee1cf1e4b068952e514bed
Igen, az. A szavazás az SG-n is fut és van olyan alkalmazás, ami bármilyen gépen is felolvassa, hogy mit látsz tudtommal.Gyakorlatilag vaknak minősülök az komoly opció?
Van a honlapnak hangoskönyv verziója is, csak én nem tudok róla?
2 esetén a 2-3.Az egész érték minek minősül? Rosszul van feltéve a kérdés és torz lesz az eredmény.
Pl ha valakinek 2 az lehet 1-2 vagy 2-3 is. Főnököm ezért már ordibálna, hogy mi ez a trehányság.
1-1.9, 2-2.9 kellett volna inkább.
már nem tudok szavazni, de teljesen egyetértek. Ha valami megjelenik magyarul, akkor az jó eséllyel már elavult. A műszaki élet nyelve az angol. A mai MAGYAR szabványok zöme is angol nyelvű - mert nincs se pénz se kapacitás a szabványok lefordítására. Aztán meg ugyebár mikor lenne egyszerűbb megszerezni egy nyelvtudást? Még középiskolában - de akkor az ne heti 2 óra legyen, vagy majd munka közben?Új szavazás.
http://www.easypolls.net/poll.html?p=5e13436de4b089e7ec7de227
Az előző szavazás eredménye.
Ezt úgy értsük, hogy felvételihez nem, de diplomához elvárod, ahogy most is ez az elvárás?Aki nem tud összehozni egy középfokú nyelvvizsgát, annak nincs helye egy egyetemen.
gyorsan írtam. Ez alapfeltétel lenne a felvételihez. Németországban is elvárás.Ezt úgy értsük, hogy felvételihez nem, de diplomához elvárod, ahogy most is ez az elvárás?