Öbölháború (1990.08.02 – 1991.02.28.)

1991, a híres Battle Force Zulu. 4 generációnyi amerikai repülőgép-hordozó egy képen, sorban:
  • bal fent: USS Midway, késő 2. világháború, persze masszívan átépítve.
  • bal lent: USS Ranger, Forrestal-osztály, 50-es évek (az első szuper-hordozó)
  • jobb lent: USS America, Kitty Hawk-osztály, 60-as évek (az utolsó hagyományos meghajtású hordozó)
  • jobbra fennt: USS Theodore Roosevelt, Nimitz-osztály, 70-es évektől napjainkig (második generációs nukleáris hordozó, a US Navy gerince)
  • a képen látszik még két Ticonderoga-osztályú cirkáló. :)
6ueewdow6nk61.jpg

Nah, ezt valszeg sokan ismerik.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ez volt a Package Q strike. Máshol kommentek között olvastam, hogy a videón látható gépnek a zavarótöltet kivető kazettája sem működött.
Mondjuk elvileg ez nem kellene, hogy befolyásolja az egészet, mert tudtommal a CW radarok ellen a chaff szinte semmit sem ér elvileg...
De azért érdekes volt ez hallani.

file:///C:/Users/MOLNIB~1/AppData/Local/Temp/0116packageq.pdf

• Tetszik
Reactions: fishbed and Szittya
Nah, ezt valszeg sokan ismerik.

Ez volt a Package Q strike. Máshol kommentek között olvastam, hogy a videón látható gépnek a zavarótöltet kivető kazettája sem működött.
Mondjuk elvileg ez nem kellene, hogy befolyásolja az egészet, mert tudtommal a CW radarok ellen a chaff szinte semmit sem ér elvileg...
De azért érdekes volt ez hallani.

file:///C:/Users/MOLNIB~1/AppData/Local/Temp/0116packageq.pdf
érdekes vólt látni hogy mekkora előrretartással számol a rendszer a rakéta célravezetésénél hogy lehetőleg minimalízálják a manőverek mértékét (ne legyen túlmanőverezés ami energiát fogyaszt.) De lehet rosszul értelmeztem.

érdekes vólt látni hogy mekkora előrretartással számol a rendszer a rakéta célravezetésénél hogy lehetőleg minimalízálják a manőverek mértékét (ne legyen túlmanőverezés ami energiát fogyaszt.) De lehet rosszul értelmeztem.
A videóból semmi érdemi értéket nem lehet levezetni szerintem.

A tűzvezető csoport tengerészei a 16"-os löveg fő ütegének tűzvezető termében készülnek a harcra az 1991-es Perzsa-öbölbeli háború / Sivatagi Vihar hadművelet szárazföldi hadműveleti szakaszában. A felvétel 1991. február 25-én reggel 0450 körül készült Kuvait partjainál.

Hallható a HMS Gloucester légvédelmi rakétarendszerének indításról szóló jelentéseket, közvetlenül azelőtt, hogy a parancsnok, A. L. Kaiss kapitány figyelmezteti a legénységet, hogy "készüljenek fel az Exocet becsapódásra".

USS Missouri harci munkája ugyanakkor, ugyanott.

• Tetszik
Reactions: fishbed and Filter
A tűzvezető csoport tengerészei a 16"-os löveg fő ütegének tűzvezető termében készülnek a harcra az 1991-es Perzsa-öbölbeli háború / Sivatagi Vihar hadművelet szárazföldi hadműveleti szakaszában. A felvétel 1991. február 25-én reggel 0450 körül készült Kuvait partjainál.

Hallható a HMS Gloucester légvédelmi rakétarendszerének indításról szóló jelentéseket, közvetlenül azelőtt, hogy a parancsnok, A. L. Kaiss kapitány figyelmezteti a legénységet, hogy "készüljenek fel az Exocet becsapódásra".

Nagyon profin tolják. Micsoda számítási-kidolgozási kapacitás van ott!
Fantasztikus, olajozott gépezet!
( Nem szorosan ide tartozik...
Ez a videó is nagyon jól szemlélteti hogy néhány fegyverrendszer üzemeltetése mekkora csapatmunka. Légvédelem, Tüzérség ez a kategória. Tartalékos tüzér, vagy légvédelmis emiatt futurisztikus elképzelés. Ezek főállású rendszerek.)

Nagyon profin tolják. Micsoda számítási-kidolgozási kapacitás van ott!
Hát ez, az kevés. :)
Ha ma épülne még csatahajó sanszosan azt a plot table és minden más, amit használnak célzáshoz nettó felesleges lenne. Egy ember ülne egy nagy LCD képernyő előtt és klikkelgetné, hogy a rendszer milyen GPS koordinátája lőjön vagy radar kontaktusra...
A többit meg csinálná a számítógép.

Nézd meg hogyan tüzel ma egy rombolón a lövege...

Hát ez, az kevés. :)
Ha ma épülne még csatahajó sanszosan azt a plot table és minden más, amit használnak célzáshoz nettó felesleges lenne. Egy ember ülne egy nagy LCD képernyő előtt és klikkelgetné, hogy a rendszer milyen GPS koordinátája lőjön vagy radar kontaktusra...
A többit meg csinálná a számítógép.

Nézd meg hogyan tüzel ma egy rombolón a lövege...
Okok.....ezzel nem vitatkozom. :)
Csak áll a cerka ha ilyet látok. :D

Okok.....ezzel nem vitatkozom. :)
Csak áll a cerka ha ilyet látok. :D

Ha jól látom az éjjellátó kamerával felszerelt megfigyelő távirányított drón távolságát és irányát lokátorral mérték, majd abból teljesen mechanikus lőelemképző segítségével lőtték be a célt, majd a drón által adott kép alapján helyesbítettek. (közben gondolom a hajó is haladt ám x csomóval)
:D

Ha jól látom az éjjellátó kamerával felszerelt megfigyelő távirányított drón távolságát és irányát lokátorral mérték, majd abból teljesen mechanikus lőelemképző segítségével lőtték be a célt, majd a drón által adott kép alapján helyesbítettek. (közben gondolom a hajó is haladt ám x csomóval)
:D
Fordított geo-val kiadja, többszörösen vissza számolva. Meg gondolom dolgozott rájuk egy meteo állomás is órás adatokkal.
Nagyon profi munka.
Visszanéztem már vagy 3x-or :D