Orosz robotizált harcjármüvek (UGV)

Nem értem oroszok miért nem raknak erültetik a gatling alapú géppuskákat ágyúkat? Egy ilyen robot túzerejét is nagyon megdobná

Búék.
Egyszerűbb ma már olyan optikát venni,felyleszteni amivel rövid sorozatban leküzdik acélt.Min nagy test ,több lőszer,másik fegyver.és tűz fügönyel kiiktatni acélt.Szerintem.

Nem értem oroszok miért nem raknak erültetik a gatling alapú géppuskákat ágyúkat? Egy ilyen robot túzerejét is nagyon megdobná

Nagy tűzerő mellett nagyfokú szerkezeti stabilitás is kell, ami egyúttal tömeg és méretnövekedést is jelent - ha ez nem számítana, akkor 152 mm-es löveg is lehetne egy matchbox méretű automatán.

Gattling usanka mániája.
Su-25 kétcsövű aszinkron gépágyújának a tűzgyorsasága 2/3-ada az A-10 gatlingjának, tömege pedig a töredéke.

Szerintem egyértelmi a 30 mm gépigyu jobb .

Már csak arra támaszkodva mikor megnézem az apache helis videokat akkor sokkal jobban céloz kevesebb lövedékkel mint a Cobra.Sőt ha nincs rakétád a 30 mm-sel akár könnyebb BTR és egyéb csapatszállítókat is szét lehet kapni de akár egy tank érzékelőit is hazalehet vágni.

A minigun pl arra jó, hogy Johnie a Blachawk ablakából ész nélkül puffogtasson. A mai modern tűzvezető rendszereknél már nem sok értelme van a nagy tűzsűrűségnek. Egy Vulkan ágyú például kb 150 kilót nyom, míg egy 30 mm-es Defa kb 90-et, nem beszélve arról hogy jóval kisebb helyet foglal, nagyobb rombolóerő mellett, ergo más fegyvereket is tehetsz mellé, így hatékonyabb a tűzerőd. (Persze ezek repülőgép fedélzetiek, de érzékeltetik a dolgot.)
Nagy a valószínűsége hogy a kis kaliberű 70-80 mm-es nem irányított rakétákból kifejlesztett lézeres rakéták, a jövőben az egyik alap fegyverük lesz ezeknek a mini tankoknak.

Véleményem szerint a jövő hadviselésében, egy Stryker-hez hasonló harccsoport szerves részei lesznek a robotok. Egy-egy támadó szakasz számára mozgó nehézfegyver-platformként működhetnek, részben kiváltva az IFV-ket a közvetlen támogatásból. Jók lehetnek behatoló- felderítőnek, járőrözhetnek, stb. Nem váltják ki sem a tankokat, sem a gyalogságot, de kiválóan kiegészíthetik mindkettőt.

Valószínűleg egy jó 3d –s kamera rendszerrel (az operátoron VR. szemüveg) és egyéb hang, radar, lézer, érzékelőkkel igazi pusztítók lehetnek majd egyszer csak a távirányítás zavarhatósága aggasztó. Mesterséges intelligencia ilyen hordozható formában, szerintem még Sci-Fi.

Valószínűleg egy jó 3d –s kamera rendszerrel (az operátoron VR. szemüveg) és egyéb hang, radar, lézer, érzékelőkkel igazi pusztítók lehetnek majd egyszer csak a távirányítás zavarhatósága aggasztó. Mesterséges intelligencia ilyen hordozható formában, szerintem még Sci-Fi.

Két lehetséges megoldás jutott hirtelen eszembe a zavarás ellen.
Az egyik, hogy többféle frekvenciatartományt használnak az egyes járművek a kötelékben. Amikor az egyik beleesik a zavarás tartományába, a másik lehetőség szerint beméri a zavarforrást.
A másik, hogy a köteléket kisméretű UAV(ok) kíséri(k), amelyek szintúgy a zavaró helyét próbálják megállapítani.
Aztán leküzdik azzal ami épp van.

<blockquote rel="Luthero">Valószínűleg egy jó 3d –s kamera rendszerrel (az operátoron VR. szemüveg) és egyéb hang, radar, lézer, érzékelőkkel igazi pusztítók lehetnek majd egyszer csak a távirányítás zavarhatósága aggasztó. Mesterséges intelligencia ilyen hordozható formában, szerintem még Sci-Fi.

Két lehetséges megoldás jutott hirtelen eszembe a zavarás ellen.
Az egyik, hogy többféle frekvenciatartományt használnak az egyes járművek a kötelékben. Amikor az egyik beleesik a zavarás tartományába, a másik lehetőség szerint beméri a zavarforrást.
A másik, hogy a köteléket kisméretű UAV(ok) kíséri(k), amelyek szintúgy a zavaró helyét próbálják megállapítani.
Aztán leküzdik azzal ami épp van.</blockquote>

Zavaró és elektronikai hadviselés terén nem véletlen járnak elő az oroszok és fektetnek rá akkora hangsúlyt!
Ilyen eszközök új megoldási lehetőségeket biztosítanak majd.

3 db urán-6 már ingusföldön szolgál ebben az évben pedig több tucat uran-6 kapnak .

Boki Uran-9 vételről van valami hír?

Vagy megvárják hogy mit alkot az uralvagonzavod 1 éven belül?

http://worlddefencenews.blogspot.hu/2016/02/russian-special-forces-have-received.html

Február 10-én tartják az 1.Katonai-tudományos " A Fegyveres erok robotizációja" konferenciát a Moszkva alatti Patriot parkban.

Lfbgsfk1sqU.jpg

"Nem értem oroszok miért nem raknak erültetik a gatling alapú géppuskákat ágyúkat? "

Mert ertelmetlen. Nagy tuzsuruseg felesleges, a reakcioerokkel igy is kuzdes van, a javadalmazast pillanatok elott elkopkodne.

" minigun pl arra jó, hogy Johnie a Blachawk ablakából ész nélkül puffogtasson. A mai modern tűzvezető rendszereknél már nem sok értelme van a nagy tűzsűrűségnek."

Az, hogy mikor van ertelme a nayg tuzsurusegnek, erosen fugg a celpont es a celzo sebessegetol is. Nem veletlen, hogy repulo celok ellen/repulo eszkozrol hasznaljak.