Összefoglaló a légvédelmi eszközök működéséről...

@Hpasp remélem erre jár.
A cikk Oszára tippel, de a SAMsim és más képek alapján nekem két egymás mellett levő kijelző nem rémlik Oszának.
Ez vagy Dvina/Volhov kéne, hogy legyen, csak a két indikátor alatt az a Volhov puilt, amit én taperoltam, az nem így néz ki...
Ott másnak kéne lenni, ami nem látszik.

123221648_3475030489283645_488223051612091962_n.jpg

A videó alatti komment is szerintem helyes.

This is very cool and unique footage! Trying to ascertain what systems these are. Looks like mostly footage from an SA-8 optical camera with range reading overlaid, with some cuts to SA-2/Fan Song panel.

Mind a kettő az amcsik által épített SADS komplexum (Soviet Air Defense Simulator), amelyik a szovjet lokátorokat szimulálják.

RED-FLAG-January-In-The-Desert-Gets-Very-Warm-mp4-snapshot-01-57-2022-01-02-09-50-12.jpg

Ez egyétrelműen a Nyeva szimulátoruk, a függőleges idővonal az indikátor szélein látható, a Dvina-Gyeszna-Volhov esetén középen van.
SAMSIM-ben:

2022-01-02-09-53-46-Form14.jpg

RED-FLAG-January-In-The-Desert-Gets-Very-Warm-mp4-snapshot-02-22-2022-01-02-09-50-53.jpg

Itt meg egyértelműen az Osza kamera képére montírozták a távolsági indikátort.
Ez is amcsi gyártmányú szimulátor, az Osza esetén a kamera képe fekete-fehér, és külön indikátor jeleníti meg a távolsági kapu jeleit.

2022-01-02-09-57-16-Form56.jpg

2022-01-02-10-05-56-Form61.jpg

Nem a kérdésre adott válasz az érdekes, hanem ami alatt van, hogy ki milyen gépen dohányzott rendszeresen.

• Tetszik
Reactions: fishbed
Na, megtanultam ilyet is készíteni.
Remélem, érthető rajta a történet.

dy4lw1N.png
Nekem nem világos, hogy pontosan mit akarsz ezzel ábrázolni. Csak az aspect alapú indítási korlátokat (tehát, hogy szemből gyakorlatilag reménytelen volt indítani)? Itt van jelentősége a távolságnak (mert a legtöbb ilyen diagram ugye inkább ilyen tojás alakú szokott lenni)?

Gondolom a zöld = optimális indítási paraméterek. De szerintem ez egy laikusnak felirat nélkül nem lesz egyértelmű.

Nekem nem világos, hogy pontosan mit akarsz ezzel ábrázolni. Csak az aspect alapú indítási korlátokat (tehát, hogy szemből gyakorlatilag reménytelen volt indítani)? Itt van jelentősége a távolságnak (mert a legtöbb ilyen diagram ugye inkább ilyen tojás alakú szokott lenni)?

Gondolom a zöld = optimális indítási paraméterek. De szerintem ez egy laikusnak felirat nélkül nem lesz egyértelmű.
Igen, az irányt a távolság nélkül.

Igen, az irányt a távolság nélkül.
Akkor szerintem úgy lenne a leg érthetőbb, ha a két diagramnak lenne egy fő címe felül (hogy pl. rálátási szög alapú indítási korlátok, nem tudom hogyan lehet ezt értelmesen megfogalmazni magyarul) és a két diagram alatt csak az lenne, hogy az egyik az AIM-9L és korábbi változatokra vonatkozik, a másik meg az utóbbiakra. Oldalra meg egy színskála, ami jelzi, hogy a színek mit takarnak pár szóban kifejtve.

Akkor szerintem úgy lenne a leg érthetőbb, ha a két diagramnak lenne egy fő címe felül (hogy pl. rálátási szög alapú indítási korlátok, nem tudom hogyan lehet ezt értelmesen megfogalmazni magyarul) és a két diagram alatt csak az lenne, hogy az egyik az AIM-9L és korábbi változatokra vonatkozik, a másik meg az utóbbiakra. Oldalra meg egy színskála, ami jelzi, hogy a színek mit takarnak pár szóban kifejtve.
Az angol akkor már ilyen lesz, a magyar videóban ez már így benne van.

@fulcrum11
@Hpasp

Hát nem tudom. Az átmérő és kialakítás alapján tanácstalan vagyok. Méretre ez a Kubrakéta kategóriának tűnik, a Vega nem így néz ki.
Viszont hasonlít a H-31-re, de indítás előtti állapotban. Remélem más felismeri.

@fulcrum11
@Hpasp

Hát nem tudom. Az átmérő és kialakítás alapján tanácstalan vagyok. Méretre ez a Kubrakéta kategóriának tűnik, a Vega nem így néz ki.
Viszont hasonlít a H-31-re, de indítás előtti állapotban. Remélem más felismeri.
H31P.png