P-800 Oniks / SS-N-26 Strobile / Yakhont

Nem az Oniks miatt raktam be a táblázatot(egyébként kérdőjel van mellette), hanem a kódok és a hatótáv összefüggések miatt. Ismertek számomra az NPO Masinosztrojenyia hivatalos adatai.Úgy látom értesz oroszul ajánlom a М. Бондарюка и С. Ильяшенко "Прямоточные воздушно-реактивные двигатели" könyv elolvasását. :) Próbáljuk már más oldalról is megközlíteni a dolgokat- amik orosz katonai fórumokon-blogokon is elhangzanak.

Másik dolog, hogy az oroszok állandóan fejlesztik az Onikszot nem maradtak meg az 1980-as évek verziójánál.
Indiai dologhoz mit szólsz?

Szaddam is tudott a 280km hatótávolságú R-300-asból 600km hatótávolságút faragni, nem nagy kunszt.
Rakéta félbevág, üzemanyagtartály megnövel, ennyi.

A nagyobb problémát a célmegjelölés jelenti az Indiaiaknak szerintem.

• Tetszik
Reactions: endre
Szaddam is tudott a 280km hatótávolságú R-300-asból 600km hatótávolságút faragni, nem nagy kunszt.
Rakéta félbevág, üzemanyagtartály megnövel, ennyi.

A nagyobb problémát a célmegjelölés jelenti az Indiaiaknak szerintem.
Hát azért BM-ben volt belőle probléma. A pontossága a béka segge alá zuhant, az eredetié sem volt túl jó. Még nukival is elég szépen mellé lehetett lőni vele. Volt olyan rakéta, amivel Izraelt nem sikerült tudtommal eltalálni annyira volt "pontos".

Az intelligens ASM azért picit más, de ASM estén mindig a célmegjelölés a szűk km, ha nincs hozzá SAT vagy air asset támogatás. A hajó a horizontján túl vak...

• Tetszik
Reactions: aquarell
1b6b7a52925094adce40121bdd3edd4e.jpg

• Tetszik
Reactions: fishbed
Elkészült az Oniks-M. Az új rakéta maximális hatótávja 800 km, modernebb irányítási rendszerrel, nagyobb pontossággal bír és elelenállóbb az EW zavarásnak.A repülési tesztek 1-2 hónap múlva kezdődnek az Északi-flotta lőterén a Barentsz-tengeren.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Tetszik
Elkészült az Oniks-M. Az új rakéta maximális hatótávja 800 km, modernebb irányítási rendszerrel, nagyobb pontossággal bír és elelenállóbb az EW zavarásnak.A repülési tesztek 1-2 hónap múlva kezdődnek az Északi-flotta lőterén a Barentsz-tengeren.
Éés, igen!

Szevasztopolnál úgy tudom, egy Bastion üteg van, max 8 tűzkész rakétával, és egy telepített partvédelmi egység 2 tűzkész rakétával. Ha a Daring két Astert indít egy bejövő célra, akkor elvileg nyolccal bír el egyszerre.

Szevasztopolnál úgy tudom, egy Bastion üteg van, max 8 tűzkész rakétával, és egy telepített partvédelmi egység 2 tűzkész rakétával. Ha a Daring két Astert indít egy bejövő célra, akkor elvileg nyolccal bír el egyszerre.
Van még 4 Bal indítójármü mindegyik 8 rakétával, ami a H-35U szubszonikus rakétát indítja.
1024px-BAL-E003.jpg

Ezenkívül még a szovjet Rubezs partédelmi komplexum is van Szevasztopolban, amely P-15M rakétát indít.

Van még 4 Bal indítójármü mindegyik 8 rakétával, ami a H-35U szubszonikus rakétát indítja.
1024px-BAL-E003.jpg

Ezenkívül még a szovjet Rubezs partédelmi komplexum is van Szevasztopolban, amely P-15M rakétát indít.
Ezeket majd a matrózok lelövöldözik sörétes puskával. Hanem a parti EW egység eléggé kétesélyes.

• Tetszik