Látom nem érted.Ha ránézel egy képernyőre amin ki van jelölve a cél és oda van írva hogy enemi akkor is ugyanez a folyamat játszódik le.Az ember nem fog másként működni attól,hogy segít neki az elektronika
Nem-nem! Te nem érted!
"Nincs kanál!!!" (Mondaná helyettem Mr. Anderson - Mátrix)
Tehát mégegyszer: Nincs külön irányzó, és nincs lövegkezelő!
A jelentés meg a parancs meg kell,hogy legyen.Ezek nélkül lehetetlen harcolni.
Ha ezek nem lennének akkor nem tudná a jobb kéz,hogy mit csinál a bal.Nincs olyan,hogy az irányzó kijelenti,hogy ő leküzdi a 2-es számú célt
Te csak parancsra tudsz járni? És minden szarás után jelentesz valakinek?
Tehát ha nincs külön lövegkezelő és parancsnok, akkor szerinted az az ember, aki a kettő helyett dolgozik, az magában beszél, mint Gollam és Szmeagol? (Csak, hogy maradjak a popkultúránál
)
Igazság szerint nem kettő helyett dolgozik, mivel a feladatok jelentős része alól mentesül.
Azt meg felejtsd el,hogy irányzó meg parancsnok 1 ember.Nem tudja elvégezni.1 ember kevés arra,hogy irányítsa a járművet,taktikai döntéseket hozzon,vegye a kapott parancsot,továbbítsa azt az alárendeltjeinek, jelentse a megfigyeléseit az elöljárójának és még bármilyen formában a célleküzdéssel is fogalalkozzon.
Lehet,hogy te a fotelből ezt elképzelhetőnek tartod de nincs igazad.Nagyon egyszerű példa:hogy értelmezed egyszerre a kapott parancsot ami ultramodern módon csupán egy képernyőre rakott térképen jelöli az új uticélt(tehát nem is egy bonyolult parancsot kaptál csak azt,hogy hová kell mozognod és mikor kell odaérned)miközben egy másik képernyőn kéne nézned,hogy a felbukkanó cél az mi és még lőnöd is kell.És akkor abba bele se mentem,hogy valamikor ki is kéne találnod,hogy hogyan juss el oda ahová kell miközben a célokkal foglalkozol (meg persze értékeled a tűz hatékonyságát).
Szerinted egy F-35-ös pilóta hogyan boldogul mindezzel? Egymaga!!!
Vagy szólj, ha esetleg valamit nem Ő csinál az általad felsoroltakból!
És neki több G-s gyorsulások elviselése mellett kell a gépet még vezetni is!
De múltkor már hoztam neked példaként az Apache helikoptert mint a 2 személyes feladatmegoldás tipikus példáját.
De ugye nem kell most újra belinkelnem, a legújabban a Redbackbe beígért (nem feltétel az ausztrál IFV tenderen) 2 személyes izraeli AR, vagy a RM saját 2 személyes megoldását, amivel meg az újraindított amerikai OMFV tenderen akarnak villogni a Lynx-szel?
Az, hogy ez eddig nem volt elérhető a a szárazföldi erőknél, az pusztán technológiai probléma. De főleg pénzügyi.
Hogy értsd: egy 100M USD áru vadászgép elbír egy 6-8-10 M USD-s vizualizációs rendszert, de az nem nagyon megy, hogy egy 4-5-6 M-ós harcjármű kapja meg ugyan azt.
Viszont egy 10M-ós Lynx már megérdemel egy azóta jóval olcsóbb 1M-s rendszert.
Segítek,ha egyszerre 2 ember beszél hozzád párhuzamosan
Az a baj, hogy te ezeket egyidejű feladatoknak éled meg, pedig nem azok.
Tudom, hogy játszol FPS-sel. (Ha jól sejtem, nem multiban)
De egyszer ki kellene próbálnod (mondjuk CS:GO Teamspeakkel). Azért ezt mondom, mert neked az a szintű vizualizáló technológia jelenleg nem elérhető a Honvédség berkein belül, ami nemsokára a Hololens formájában elérhető lesz a US Army berkeiben, vagy reméljük a Lynxben 2023 után itthon is.
Kivállóan tudnak előre megbeszélt taktikai elemeket megvalósítani, miközben egymást hentelik olyan módon, hogy csak pislogsz.
(Nem, én magam nem játszom CS-vel)
Igazság szerint akkor is multitaskingot végez a katona, ha olyan egységben szolgál, ahol gégemikrofont használnak a rajon belüli kommunikációra.