Programajánló

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
2 568
8 471
113
Az is kérdéses hogy megér-e 8900 Ft-ot...
Egyszerű a válasz NEM
Semmilyen esemény nem ér meg hogy azt hallgassuk békéhez ero kell közben mindenből a minimumot vettük
Valamint hogy gyorsitunk aztán 2eve miniszter és semmit nem tudott alá írni együttműködési nyilatkozaton túl csak azt amit meg elődje alkotott és azzal felvágni.
Ja várjunk az egyetlen amit le tett az asztalra hogy meg többen akarnak leszerelni az irányítása alatt, és benfentesebb emberek meg hosszabban tudják sorolni a dolgokat!
 

ravenlord

Well-Known Member
2016. december 31.
4 360
12 825
113
"
Szeretettel meghívjuk július 23-ai eseményünkre!
Kiprovokált megszállás – az Egyesült Államok és Magyarország 1942-1944
Rubicon-est

A legutóbbi időkig a közgondolkodásban és a történetírás egy részében is fennmaradt a stigma: Magyarország Hitler utolsó csatlósa. Ez a gondolat régi és újonnan előkerült források fényében alapos revízióra szorul. Kállay Miklós kormányzata 1944 márciusában kész volt megadni magát az angolszász szövetségeseknek és ezzel egyben a Szovjetuniónak is, hiszen Moszkva tájékoztatást kapott a megadásról szóló megbeszélésekről.

A tervet a német megszállás hiúsította meg. Kevéssé ismert, hogy a szövetséges hatalmak Magyarország német megszállása érdekében erőltették a kiugrást. A Hitlerrel történő szakítás fejében viszont semmilyen ellentételezést nem kínáltak. A beszélgetés során főképpen az amerikai és nem a magyar látószögön keresztül mutatjuk be az eseményeket.

Kattintson ide és regisztráljon az eseményre most!
 • Az esemény időpontja: 2024. 07. 23., kedd 18:00
 • Az esemény helyszíne: Premier Kultcafé (1085 Budapest, Üllői út 2-4.)
 • Meghívott szakértőnk: Borhi László - A bloomingtoni Indiana University professzora, a Történettudományi Intézet tudományos tanácsadója
 • A beszélgetést vezeti: Nánay Mihály - a Rubicon Intézet tudományos főmunkatársa