Rendőrség, határőrség, belbiztonság

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Status
Not open for further replies.
P

Pogány

Guest
Én csak abból a könyvből idéztem amit elvileg követnek itt páran, miközben több száz ember lehetséges halálával viccelődtek.
Ekképen minden jó fa jó gyümölcsöt terem; a romlott fa pedig rossz gyümölcsöt terem. Nem teremhet jó fa rossz gyümölcsöt; romlott fa sem teremhet jó gyümölcsöt. Minden fa, a mely nem terem jó gyümölcsöt, kivágattatik és tűzre vettetik.

Nullaszor állította a könyvük is, hogy szeressék a gonoszt.

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
21 201
28 121
113
Ekképen minden jó fa jó gyümölcsöt terem; a romlott fa pedig rossz gyümölcsöt terem. Nem teremhet jó fa rossz gyümölcsöt; romlott fa sem teremhet jó gyümölcsöt. Minden fa, a mely nem terem jó gyümölcsöt, kivágattatik és tűzre vettetik.
Ilyet én is tudok:
Azon a hídon majd akkor megyünk át, ha oda értünk.
Hamar munka ritkán jó.
Bámul, mint borjú az új kapura.
Oszt?

P

Pogány

Guest
Ha már Mátéval példálózunk, akkor a fenti sorait is illenék ismerni. A hamar munka ritkán jó ugyan egy kiváló könyv fontos mondata, ámde nem a citált irományé.

Oszt, arra is ki akartam térni, hogy a Saul által a jézusi szavakhoz fércelt Tórában sem röpköd a felebaráti szeretet, de amikor röpködni kezd a keresztény példamutatás az ateista/bolsevik/antikeresztény-antikonzervatív liberális kezekből-szájakból, az kicsit visszás, pedig én kellően pogány vagyok a szó minden értelmében. :rolleyes:

P

Pogány

Guest
Én csak abból a könyvből idéztem amit elvileg követnek itt páran, miközben több száz ember lehetséges halálával viccelődtek.
Abban a könyben (mert feltétlen hozzá kellett varrniuk a faszságukat Jézus sztoriját meguralandó) a zsidók egész népeket írtanak ki, a gyerekeket is. Ja, ezt tolják most is a palesztinokkal. Szóval nem tudom, mit akarsz hát mondani?

• Tetszik
Reactions: Kim Philby

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
19 838
63 444
113
Abban a könyben (mert feltétlen hozzá kellett varrniuk a faszságukat Jézus sztoriját meguralandó) a zsidók egész népeket írtanak ki, a gyerekeket is. Ja, ezt tolják most is a palesztinokkal. Szóval nem tudom, mit akarsz hát mondani?

Az Új szövetség nem értelmezhető az Ó szövetség nélkül.
Mindig kell egy viszonyítási alap. Az Ó szövetség arról szól, hogy milyen a zsidó.
Az Új szövetség meg arról, hogy hozzájuk képest mennyivel jobb kereszténynek lenni :)
Én úgy tudom , hogy tanítások szempontjából a keresztényekre kizárólag az Új szövetség vonatkozik!
Az Ó szövetség mindössze történelmi háttér és zsidóismereti kurzus.
(Az Ó szövetség legértékesebb része az, amihez nem volt sok köze a zsidóknak, pl. a teremtés könyve vagy az özönvíz legenda. Mind sumér történet. )

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
12 712
35 296
113
Jézus pedig monda néki: Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes elmédből. Ez az első és nagy parancsolat. A második pedig hasonlatos ehhez: Szeresd felebarátodat, mint magadat. - Máté 22:37

Tényleg nem lehet békében együtt élni?
Nem csak olvasni, értelmezni is tudni kell.

Meg hát jó szokás szerint ignoráljuk az x egyéb akár ideidézhető tanítást.

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
12 712
35 296
113
Nyilván nem a hidat féltem. Bár ha 500-1000 ember egyszerre elkezdene ugrálni...
No, de nem ezért merült fel bennem, hanem az emberek miatt.
Nincs hova menni (OK, a másik fele nyitva volt), pánik lesz, összenyomják egymást vagy a korlátnak valakit,
esetleg lepotyognak a folyóba, stb.
Vagy ha esetleg elveszti békés jellegét és hasonlókba torkollik.
Szervezők felelőssége és hülyesége. Hidat mentek lezárni és meglepődnek, hogy lezáródik a híd. Nahát.

• Tetszik
Reactions: Littlejohn

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
6 328
35 006
113
Sztem rá meg pont az mondhat bármit is, aki legalább csak 10-ed annyit tett más emberekért, mint ő.
Ha megnézzük a történelmi trendeket, nem tök érdekes, hogy amely khm, "katolikusokat" a baloldali és liberális emberek piedesztálra emelnek, azok, izé... valójában nem azok, csak annak adják ki magukat? Ld Ortutay Gyula, aki nem olyan vaskalapos, dogmatikus, #igazikeresztény, #igazikonzervatív. Oszt hát nem kommunista volt, bomlasztási feladattal?

Ez nem konkrétan Hodászról jutott eszembe, csak úgy általánosságban. Ha a balosok valakire azt mondják, hogy lám, ő az igazi jó keresztény, az nekem egyből kibaszott gyanús lesz.

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
21 201
28 121
113
Ha megnézzük a történelmi trendeket, nem tök érdekes, hogy amely khm, "katolikusokat" a baloldali és liberális emberek piedesztálra emelnek, azok, izé... valójában nem azok, csak annak adják ki magukat? Ld Ortutay Gyula, aki nem olyan vaskalapos, dogmatikus, #igazikeresztény, #igazikonzervatív. Oszt hát nem kommunista volt, bomlasztási feladattal?

Ez nem konkrétan Hodászról jutott eszembe, csak úgy általánosságban. Ha a balosok valakire azt mondják, hogy lám, ő az igazi jó keresztény, az nekem egyből kibaszott gyanús lesz.
Ő már jóval az előtt normális volt, hogy felkapta volna az ellenzék.
Ajánlom nézegetésre a régi YT csatornáját, Papifrankó

• Tetszik
Reactions: migfun

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
21 201
28 121
113
Szervezők felelőssége és hülyesége. Hidat mentek lezárni és meglepődnek, hogy lezáródik a híd. Nahát.
Lóf@szt. A rendőrség felelőssége ha emiatt történik valami.
Tudtommal egyelőre még az állampolgárok testi épségének szavatolása is a felelősségük.

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
4 798
16 262
113
Lóf@szt. A rendőrség felelőssége ha emiatt történik valami.
Tudtommal egyelőre még az állampolgárok testi épségének szavatolása is a felelősségük.
Amikor meg kezdjuk az intezkedes onnantol az intezkedes ala volt szemely/szemelyek testi epsegeert en felelek 100%ban ezert van az hogy en ha lehet veszelyes utszakaszon nem kezdem el a torveny oret jatszani mert nem hianyzik senkinek 3 honap honved intenziv.

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
21 201
28 121
113
Amikor meg kezdjuk az intezkedes onnantol az intezkedes ala volt szemely/szemelyek testi epsegeert en felelek 100%ban ezert van az hogy en ha lehet veszelyes utszakaszon nem kezdem el a torveny oret jatszani mert nem hianyzik senkinek 3 honap honved intenziv.
Ne nekem mondd, hanem Phaidrosnak :D

• Tetszik
Reactions: Kávé
Status
Not open for further replies.