[HUN] Rendőrség, határőrség, belbiztonság

Feltételezem, hogy az eset az aluljárórészben történt, mivel épeszű rendőr nem ad le figyelmeztető lövést a föld felé, ha egyébként a levegőbe is lőhetne.

DE.

Fedett helyen - és ilyen az aluljáró is - tilosnak kéne lenni a figyelmeztető lövés leadásának
, mert a lövedék gellert kaphat és mást megsebesíthet vagy meg is ölhet!
Rendőr olvtársakat kérdem, mi van az ilyen esetekről a szabályzatban?
Ilyenkor is köteles figyelmeztető lövést leadni, vagy ez a lépés kihagyható?
Mert ha nem, akkor ezen sürgősen változtatni kell!
Így látatlanban azt mondom, hogyha volt nálunk Taser én inkább azt használtam volna kezdésnek, ha volt nálunk kilőhető fej mert ugye ezen is megy a cigánykodás és sokszor nincs hozzá.

Én nem lőttem volna figyelmeztetőt az aluljáróban, ha megindul akkor inkább az emberbe, a lőszer már olyan, hogy nem jön ki belőle és jó esetben meg is borítja.

Feltételezem, hogy az eset az aluljárórészben történt, mivel épeszű rendőr nem ad le figyelmeztető lövést a föld felé, ha egyébként a levegőbe is lőhetne.

DE.

Fedett helyen - és ilyen az aluljáró is - tilosnak kéne lenni a figyelmeztető lövés leadásának
, mert a lövedék gellert kaphat és mást megsebesíthet vagy meg is ölhet!
Rendőr olvtársakat kérdem, mi van az ilyen esetekről a szabályzatban?
Ilyenkor is köteles figyelmeztető lövést leadni, vagy ez a lépés kihagyható?
Mert ha nem, akkor ezen sürgősen változtatni kell!
Szia,

Nem vagyok rendor, de azt tudom, hogy a vegtelenul elavult rendorsegi torvenyben olyan baromsagok vannak, mint a figyelmezteto loves es a vegtagra celzas.

Mi ertelme van a figyelmezteto lovesnek? Ha a fold fele iranyitjak, akkor ugy jarhatnak, mint most, ha a levegobe iranyitjak, akkor meg az valahol le fog esni.

Nem veletlen, hogy az USAban minden fele figyelmezteto loves tilos: a rendornek el kell szamolnia minden egyes leadott lovesevel, es ami "figyelmezteto", azzal hogy tud elszamolni realisan?

Szoval azzal a felevel egyetertek az irasodnak, hogy fedett helyen legyen tilos a figyelmezteto loves, de fedetlen helyen is!

Spyke-nak termeszetesen igaza van, ennek a helyzetnek az lett volna a legjobb megoldasa, ha egy ilyen esethez olyan jarort kuldenek, akinek van taser-e (es ki is van ra kepezve, hogy eltalalja a celt!), es azt hasznaljak.
De lathatoan csak arra tellet a rendosegnek, hogy egy rendorbol es egy kozepiskolasbol allo parost kuldjenek ki. :-(
(Ami nyilvan nem a rendorok hibaja, hanem aze, aki olyan szabalyokat hoz, ami alapjan rengeteg rendor hianyzik a rendszerbol. Meg aki nem ad penzt a taser kikepzesre, ezert nem is osztjak ki a kilovofejeket.)

Nem magyar rendvédelem, de magyarul van és szerintem elég érdekes a videó csatorna tematikája, a kihallgatás.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Tetszik
  • Hűha
Reactions: Kim Philby and fip7
Korábban ( kádári örökség) a figyelmeztető lövés hatósági közeg részéről nem minősült fegyverhasználatnak…csak a célzott lövés…..
Az emberre szándékosan leadott célzott lövés számít lőfegyverhasználatnak.
A figyelmeztető lövés, a tárgyra, állatra leadott lövés valamint a más kényszerítő eszköz használatának helyettesítésére leadott lövés nem számít lőfegyverhasználatnak.

• Tetszik
Reactions: Kim Philby
A helyi gyermekotthon annak ellenére helyezte el a kétéves kisfiút és annak húgát a nevelőanyánál, hogy a gyámhatóság korábban alkalmatlannak nyilvánította. Emiatt a bíróság a nevelőotthon korábbi vezetőjét is vádlottként hallgatta meg az ügyben, és kiskorú veszélyeztetésével vádolják. Az ügyészség csak felfüggesztett börtönbüntetést kért a nevelőanyára, amit a nő elfogadott.

A helyi gyermekotthon annak ellenére helyezte el a kétéves kisfiút és annak húgát a nevelőanyánál, hogy a gyámhatóság korábban alkalmatlannak nyilvánította. Emiatt a bíróság a nevelőotthon korábbi vezetőjét is vádlottként hallgatta meg az ügyben, és kiskorú veszélyeztetésével vádolják. Az ügyészség csak felfüggesztett börtönbüntetést kért a nevelőanyára, amit a nő elfogadott.

Ez a történet olyan szinten feldühített, hogy ökölbe szorul tőle a gyomrom.
Ha ez tényleg egy normális ország lenne, akkor itt az elkövető, a gyámügyes, az ügyész és a bíró is felfüggesztettet kapna... Prónay Pál módszertan szerint.

Ez a történet olyan szinten feldühített, hogy ökölbe szorul tőle a gyomrom.
Ha ez tényleg egy normális ország lenne, akkor itt az elkövető, a gyámügyes, az ügyész és a bíró is felfüggesztettet kapna... Prónay Pál módszertan szerint.
Gyámhatóság nem javasolta, a nevelő otthon vezetője viszont igen,
Ezért nevelő otthon vezető, letöltendő böri, ügyész felfüggesztett+ foglakozástól eltiltás, bírót még nem tudjuk, "nevelő anya" felfüggesztett 70cm kötél, 1 órára.