Repülőnapok külföldön

• Anatolij Kvocsur belépője. A háttérben a kísérő Tu-134-es. Érkezésekor a szervezők nemes egyszerűséggel leparancsolták a demót repülő amerikai F-14A vadászrepülőgépet.

Kele volt ott, nem én, csak nem tudom, hogy biztos jól emlékszik-e?
Érdekes, mert itt a videón 1:50:27-nél valóban beszólnak a Tomcat pilótájának, hogy "Two minutes to the end for the F-Fourteen's display", de egyrészt összevetve a videó elején látható gyakorlással, a gép majdnem teljesen lerepüli a demóját, másrészt az érkező nem Kvocsur, hanem a Red Arrows. Utána jön a Patrouille de France, majd csak azután jön Kvocsur és a Tu-134-es 1:58:04-nél:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Itt pedig egy másik napi felvételen megnézhetjük mindkét gép teljes műsorát:

Csehország észak-atlanti szövetségbe lépésének 25. évfordulója alkalmából 2024 március 12-én, kedden 10:30-kor hat repülőgép repül Prága felett. A 21. Čáslav Taktikai Légibázisról három JAS-39 Gripen vadászrepülőgép, két Eurofighter Typhoon és egy Airbus A-400MS Atlas szállítórepülőgép a Német Szövetségi Köztársaságból két alakulatban, szorosan egymás mögött repül majd. A gépek először a Zvíkovtól délre eső területen találkoznak, ahol alakulatokat alkotnak, majd együtt indulnak tovább Prága felé a Moldva folyó mentén.

img_0731.png

• Anatolij Kvocsur belépője. A háttérben a kísérő Tu-134-es. Érkezésekor a szervezők nemes egyszerűséggel leparancsolták a demót repülő amerikai F-14A vadászrepülőgépet.

Kele volt ott, nem én, csak nem tudom, hogy biztos jól emlékszik-e?
Érdekes, mert itt a videón 1:50:27-nél valóban beszólnak a Tomcat pilótájának, hogy "Two minutes to the end for the F-Fourteen's display", de egyrészt összevetve a videó elején látható gyakorlással, a gép majdnem teljesen lerepüli a demóját, másrészt az érkező nem Kvocsur, hanem a Red Arrows. Utána jön a Patrouille de France, majd csak azután jön Kvocsur és a Tu-134-es 1:58:04-nél:

Itt pedig egy másik napi felvételen megnézhetjük mindkét gép teljes műsorát:

Biztosan ez történt. A repnap több napos, nem néztem az összevágott video-n mit melyik napon vettek fel. Nos mi az első napon voltunk ott és a F-14 demo-t leparancsolták és akkor jött be a Tu-134-es a pálya fölé Kovucsrral kísérőben. A Tupoljev leszállt, Kvocsur pedigny néhány percig még demózott, (tehát nem a valódi programját repülte le). Azt csak másnap mutatta be, de azt már nem láttuk sajnos, akárcsak a Tomcat demot sem.

• Tetszik
Reactions: fishbed
Biztosan ez történt. A repnap több napos, nem néztem az összevágott video-n mit melyik napon vettek fel. Nos mi az első napon voltunk ott és a F-14 demo-t leparancsolták és akkor jött be a Tu-134-es a pálya fölé Kovucsrral kísérőben. A Tupoljev leszállt, Kvocsur pedigny néhány percig még demózott, (tehát nem a valódi programját repülte le). Azt csak másnap mutatta be, de azt már nem láttuk sajnos, akárcsak a Tomcat demot sem.
Ezért kéne megnézned a videót. A Tomcat után semelyik napon se az oroszok jönnek. Na mindegy, te voltál ott, elhiszem neked azt, amire te emlékszel.

• Tetszik
Reactions: sidewinder12
Arra emlékszem biztosan, hogy a várva várt Tomcat-ot leszedték az égből aztán megjelent a két orosz repülőgép. Nem a program miatt, hanem mert akkor érkeztek.. de aznap már nem repült újra a Szu-27-es.

• Tetszik
Na erre fölszaladt a szemöldököm, és ott is maradt egy darabig.
Egy Yak-110, ami nem más mint kettő Yak-55 összeépítve, középen a General Electric J85 (F-5 Tiger II) egészíti ki a két Vedeneyev M14P csillagmotort. Ez utóbbi közeli rokona van például a Ka-26-os helikopterekben is.

• Tetszik
Reactions: bel and fishbed

Bayou Militia F-15C Eagles New Orleans Airshow 2024​

• Tetszik

Tampa AirFest (Day 1) Live air show from MacDill Air Force Base feat. USAF Thunderbirds!​

• Tetszik
Reactions: Terminator
  • Tetszik
Reactions: ms07