Rheinmetall Lynx

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
47 147
90 495
113
Nem biztos, hogy itt a legjobb, de hirtelen nem találtam jobb topikot neki. Ami a lényeg, hogy a portugálok az M113-at már nem lánctalpas, hanem kerekes IFV-vel kívánják leváltani
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Akkor lehet hogy ezzel a portugál Lynx álmoknak is vége...

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
24 625
48 892
113
Bakker! Az lehet, hogy eddig csak 9 ország pályázott? Nem július vége a határidő?? Így azért kevesebb részre osztanak az euro. De sztem azért vagy határidőt fognak hosszabitani vagy még holnapután benyújtják. Vagy később is lehet pályázni és az augusztus csak az első kör.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Eddig jelentkeztek
Belgium, Bulgaria, Cyprus, Czech Republic, Estonia, Spain, Finland, Hungary and Lithuania
Már görögök is bejelentkeztek 1,2 mrd euróra. Talán ebből lesz a Lynx?

Sorban jönnek az igények...

• Tetszik
Reactions: L.O.B and SilvioD

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
29 465
104 696
113
Már görögök is bejelentkeztek 1,2 mrd euróra. Talán ebből lesz a Lynx?

Sorban jönnek az igények...
Ebben a LYNX nincs benne.

A SAFE akár 150 milliárd euró (kb. 244 milliárd ausztrál dollár) értékű kölcsönt nyújt az uniós tagállamoknak, 40 év alatt visszafizetve. Görögország a forrásokat katonai mobilitási projektek felgyorsítására tervezi felhasználni, beleértve az M-113 páncélozott szállítók korszerűsítését, amelynek becsült értéke 600 millió euró (kb. 976 millió ausztrál dollár), valamint teherautók és általános használatú katonai járművek beszerzését 400 millió euró (kb. 651 millió ausztrál dollár) értékben.

Ezeknek a projekteknek a befejezését az ország 12 éves védelmi tervének későbbi szakaszaiban – 2036 körül – tervezték, de a SAFE kezdeményezés lehetővé teszi a továbblépésüket. Az uniós finanszírozási szabályok értelmében a görög és más európai vállalatok közötti védelmi ipari partnerségeket novemberig kell véglegesíteni.

A parlamentben Nikosz Dendiasz védelmi miniszter megvédte a kormány hitelstratégiáját Dimitris Mantzos ellenzéki képviselő kritikájával szemben, aki megkérdőjelezte az érintettségét.

Nem én tárgyaltam [a kölcsönről]. Nem a védelmi miniszterek intézik ezt. Természetesen én is szeretnék valami többet, mint te, mint mi itt mindannyian” – válaszolta Dendias.

• Hűha
Reactions: Aladeen

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
24 625
48 892
113
Ebben a LYNX nincs benne.

A SAFE akár 150 milliárd euró (kb. 244 milliárd ausztrál dollár) értékű kölcsönt nyújt az uniós tagállamoknak, 40 év alatt visszafizetve. Görögország a forrásokat katonai mobilitási projektek felgyorsítására tervezi felhasználni, beleértve az M-113 páncélozott szállítók korszerűsítését, amelynek becsült értéke 600 millió euró (kb. 976 millió ausztrál dollár), valamint teherautók és általános használatú katonai járművek beszerzését 400 millió euró (kb. 651 millió ausztrál dollár) értékben.

Ezeknek a projekteknek a befejezését az ország 12 éves védelmi tervének későbbi szakaszaiban – 2036 körül – tervezték, de a SAFE kezdeményezés lehetővé teszi a továbblépésüket. Az uniós finanszírozási szabályok értelmében a görög és más európai vállalatok közötti védelmi ipari partnerségeket novemberig kell véglegesíteni.

A parlamentben Nikosz Dendiasz védelmi miniszter megvédte a kormány hitelstratégiáját Dimitris Mantzos ellenzéki képviselő kritikájával szemben, aki megkérdőjelezte az érintettségét.

Nem én tárgyaltam [a kölcsönről]. Nem a védelmi miniszterek intézik ezt. Természetesen én is szeretnék valami többet, mint te, mint mi itt mindannyian” – válaszolta Dendias.
Akkor ez egy komoly kihagyott lehetőség a részükről...

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
24 625
48 892
113
Legalább két ország kell hozzá. Mi meg már le vagyunk szerzodve.
igen, de ugyebár a Boborján mondta, hogy lesz/kell még egy zlj-ra való Lynx a huszár-felderítőknek...

Ez legalább 45-70 db további Lynxet jelentene. A Skyrangerhez is kell legalább 18 alváz...

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
29 465
104 696
113
Piros-fehérben meg 2025/26-ban a zalai olasz LYNX-ek.
Érdekes, de a végső olasz verziót csak 2029-re ígéri a Leonardo.
Sztem a többihez is lesz legalább részben közünk. Illetve érdekes, hogy 27-el bezárólag külön jelöli a LYNX-eket, lehet az mind zalai, csak a piros-fehér előrehozott szállítás mint az Panthernél a 2db kék-fehér.

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
5 615
18 720
113
Érdekes, de a végső olasz verziót csak 2029-re ígéri a Leonardo.

Sztem a többihez is lesz legalább részben közünk. Illetve érdekes, hogy 27-el bezárólag külön jelöli a LYNX-eket, lehet az mind zalai, csak a piros-fehér előrehozott szállítás mint az Panthernél a 2db kék-fehér.
Megnyugtat hogy nem csak mi fogunk szopni az elso prototipusokkal.

• Tetszik
Reactions: fishbed and nyugger