1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Rheinmetall Lynx

Diskurzus a(z) 'Páncélozott harc- és szállítójárművek' témában - luperator által indítva @ 2018. december 12..

 1. luperator

  luperator Well-Known Member  A Raytheon és a Rheinmetall együttműködési megállapodást írt alá a KF-41 jelzésű változat fejlesztéséhez, amivel az Egyesült Államokban a Next-Generation Combat Vehicle programban indulnak (ami történetesen a Bradley váltótípusát hivatott megtalálni).

  Szó mi szó, elég futurisztikusra sikerült.
   
  Roni likes this.
 2. Roni

  Roni Well-Known Member

  Komolyan? Nézd meg a Dél koreai terveket :D
   
  luperator likes this.
 3. fedett_mókus

  fedett_mókus Well-Known Member

  Na most, kérlek segítsetek hogy megértsek valamit , elvileg , egy amerikai raj az 9 fő (2x4fő + 1 rajparancsnok) elvileg ahogy én tudom amerikai katona ismerősömtől , az M2-es az pl csak 6(vagy max 7 fő ) szállítására alkalmas (a stryker pont 9), a Lynix (KF41) pedig 3+8 sőt, azt hiszem pont a videóban hangzik el(ha nem akkor az egyel ezelőttibe de ha kell belinkelem majd) hogy akár 9 fő szállítására is alkalmassá lehet tenni ezt a csodát , most akkor ezt hogy csinálják az amerikai komák? lehet hogy nagyon hülye kérdés de bocsássátok meg nekem, eddig 2 M2 jutott egy rajra vagy ott 6(vagy7) fő volt egy raj és mindenhol máshogy van és a rajokat tervezik a gépekhez? vagy fordítva?

  Amúgy nagyon kis csini szerkezet lett , elfogadnék belőle itthonra is pár százat :D
   
 4. ms07

  ms07 Well-Known Member

  Pl az új Bradley változatot hátrafelé megtoldják, ez az új variâns fog versenyezni a Lynx-szel, ez alapján szerintem 2 gép visz egy rajt jelenleg
   
 5. krisss

  krisss Well-Known Member

  Átalakítják a rajszerkezetet.
   
  ms07 likes this.
 6. luperator

  luperator Well-Known Member  A videó elején a Lynx IFV, aztán a parancsnoki verzió, később mást is látni az Eurosatory-n készült videóban. A leírásban le van bontva mit mutatnak még be a Lynx-en kívül.
   
 7. ijasz

  ijasz Well-Known Member

  [​IMG]

  [​IMG]
   
  fedett_mókus likes this.
 8. Crusader

  Crusader Active Member

  A Lynx az a Puma utódja lesz? Vagy hogy működnek most ezek a viszonyok a németek háza táján? Netán egyszerre gyártanak kétféle lánctalpas IFV-t?
   
 9. ms07

  ms07 Well-Known Member

  A puma így is csúszik, hogy lenne már váltótipusa :) a Lynx egy olcsósított Puma, Marder feltápozva, nézd meg a testet egy az egyben marder
   
  Crusader likes this.
 10. Crusader

  Crusader Active Member

  Köszönöm a tájékoztatást ;)
   
  ms07 likes this.
 11. luperator

  luperator Well-Known Member  Ez még a Raytheonnal való nagy összeborulás előtt készült, egy-két érdekesség van benne. Ami meglepett, hogy állítólag 20 kamerával van felszerelve (csak a tornyon van 12),igy nyomon követhető mi történik a járművön kívül.

  A fenti videóban és itt is utalás történik a harmadik generációs FLIR létére, de elhangzik a Coyote is, így gyanítom ezek az amerikai verzión lesznek majd inkabn elérhetőek.
   
 12. Ratamahata

  Ratamahata Well-Known Member

  Nem tűnik kacatnak. Ellennénk azért vele szépen. 200db jöhet.
   
 13. tacticool

  tacticool Well-Known Member

 14. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  Nemerson likes this.
 15. megazez

  megazez Well-Known Member

  Remélem ez lesz nálunk a befutó, kf41-es elég pofás darab és 3+8 fő / 35mm-es gá. miatt nem is elhanyagolható a mi szempontunkból.
   
 16. kamm

  kamm Well-Known Member

  Mar most is kizarhato.
  Egyreszt a Pumatol elteroen a Lynx egy teljesen ujnak szamito sorozat meg, minden elod nelkul, konkretan nulla uzemeltetesi tapasztalat van vele (harci meg duplanulla), mikozben gyakorlatilag egy boszmebb, meg nehezebb, meg komplexebb, exportra szant Puma, semmi mas (a Marderhez nincs koze.)
  Masik indok, hogy meg a Pumanal is nehezebb, igy keptelenseg legi uton taktikai szallitogepen szallitani (marpedig kulon kihangsulyozta Beko, hogy a beszerzesre kerulo harom uj, rampas szallitogepek - A400M, khm - nehez harceszkozoket is taktikai tavolsagra tudnak majd szallitani.)
  Vegul pedig a folyamatos 'csereudulesek' a nemet es a magyar vezerkar kozott, legfokeppen a magyarok 'pumazasai' a Bundeswehrnel eleg egyertelmuve teszik, mit fog venni a Honvedseg...
   
 17. kamm

  kamm Well-Known Member

  Ugyan dehogy, nincs koze hozza (marmint az alakjan kivul, de az meg eleg logikus, milyen is lehet egy IFV chassis.).
  FYI a Puma 2010 korul erkezett meg a Bundeswehrhez, ha jol remlik, fogalmam sincs, mihez kepest "csuszott" 2018 vegen. Amugy a Lynx meg nehezebb, mint a Puma, ha jol tevedek, viszont joval bonyolultabbnak tunik a tonnanyi elektronika miatt.
   
 18. tacticool

  tacticool Well-Known Member

  Egy kis szemléltetés, melyik rendszer honnan jött.

  [​IMG]
   
 19. Ocses

  Ocses Well-Known Member

  Fantasztikus a kifejezés amivel nyomatékosítottad, hogy nincs vele harci tapasztalat. :D:D:D
   
 20. Ratamahata

  Ratamahata Well-Known Member

  Azért itt egyesek elég bátran duplanulláznak le ismeretlen Rheinmetall gépeket.... szerintem ne akarjátok megtanítani a RM et hogy mit és hogyan kell megépíteni, ha van cég aki tudja miből áll egy korszerű, minőségi gép akkor azok ők... a Lynx képes egy komlpett rajt befogadni, a harcot magas szinten támogani.... az meg hogy nem fér el az A400ba amit még meg se vettünk ne legyen már vitaalap.... ugyan hova akarnánk mi ilyen gépeket szállítani??? A honvédség szoljon a hon védelméről.... ha olcsóbb mint a Puma, és van olyan jó akkor ezt kell megvenni....
   
  borisz, tacticool, papi and 2 others like this.

Ezen oldal megosztása