Rheinmetall Lynx

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

 • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

  • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
  • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

  Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

  Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

eSeM

Member
2012. június 12.
719
13
18
A Rheinmetall új harcjárművet fog bemutatni az Eurosatoryn

Lynx_keyvisual.jpg


http://defence-blog.com/army/rheinmetall-to-unveil-demonstrator-of-new-combat-vehicle-at-eurosatory-2016.html
 

silurusglanis

Well-Known Member
2012. augusztus 7.
7 501
5 593
113
Tippem szerint Marder Evolution alvázon nagyrészt páncélvédett 120 vagy 122mm löveg, mellette 3csöveg gatling, hardkill aktív védelmi rendszerrel.
Ez komoly gép lesz.
 
 • Tetszik
Reactions: LMzek 2.0

eSeM

Member
2012. június 12.
719
13
18
Szvsz full új alap, mert semmi értelme a régi mardert használni, amúgy 120mm, L/47
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 044
78 486
113
Miért pont L/47?Miért nem L/44 mint a régi vagy akkor már L/55 mint az új(bár az túl nehéz lenne valószínűleg)?
 

silurusglanis

Well-Known Member
2012. augusztus 7.
7 501
5 593
113
Én bevallom semmi használhatót nem találtam az új gépről, azt leszámítva, hogy még 14-én látjuk először, és Lynx a neve.
 

eSeM

Member
2012. június 12.
719
13
18
Cifu írta az sg-n, hogy 120-as, L/47-es Low Light Recoil löveget fog kapni, én meg hiszek neki fixen
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 588
56 280
113
Az RM-nek van 120/L47-ese. Lehet azt használják.
Az alváz pedig lehet inkább a Puma-jé.
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 588
56 280
113
Itt van egy rövid leírás a 120/L47-ről:
https://de.wikipedia.org/wiki/Rheinmetall_120-mm-Glattrohrkanone
 

eSeM

Member
2012. június 12.
719
13
18
passz, az eddigi képek között még én sem láttam, de meglepett volna, ha az első nap bemutatják