Román haderőfejlesztési program és hadiipar

Az F-35 kiberbiztonsági rései le lesznek kezelve. Egy tényleges harcban a mi kezünkben a románok ellen nem teljesítene rosszul. Amennyire én tudom, ez a sérülékenység a számítógéppel csupán egy orvosolandó pont az 1 km hosszú listából, amiről tudnak, amin már dolgoznak.
Itt arról van szó, hogy az amerikaiaknak van beépíttett szoftveres/hardveres hátsó kapuja az eladott F-35.höz a teóriák szerint.

• Tetszik
Reactions: migfun and Pogány
Nekem úgy tűnik, hogy étlapról akarnak enni és azt nézegetik, hogy milyen felesleges fejlesztést lehetne kiszedni ezekből a -nekik- túlbonyolított kategóriából, felfogják ők találni a Block14,5-öt, nem kell barát felismerő rendszer, ha figyel a pilóta!
Nekik valóban nem kell ellenség/barát felismerő rendszer, mert barátjuk nincs, csak ellenségük. :D

Kicsit oda kéne figyelni.F16MLU önmagában azt jelenti,hogy harcászatilag már a Block15 korszerűsitve van,arcrendszereit tekintve ez a Block50 szintjére.A Block50 szintről korszerűsitik őket most feljebb.
Portugál gépek meg késői F16A-k,94ben kapták meg az első gépeket.
Ez egy elég részletekbe menő leírásnak tűnik.

• Tetszik
Reactions: formosa1 and Negan
Látom,továbbra sem megy a szövegértés.
Portugálok F16A/B gépeket kaptak,1994től,késői Block 15 széria.Ebbe már F100-PW220 hajtóművek kerültek,újonnan.Ezek a gépek lettek az MLU program keretében F16AM/BM szintre korszerűsitve,2008tól.Ez a korszerűsités kb a Block50/52 szintjére hozta fel a gépeket harcrendszerei szempontjábol.
Szóval ezek a gépek a harcelektronika értékében bizony Block50 szinten érkeztek mordorba.Most pedig ezt a 15éves harcrelektronikai (vagyis kb a mi Gripenjeinkkel egyidős szintet) korszerűsitik a mostani MLU upgrade csomaggal-kb mint a Gripen MS20 csomagja,olyasaféleképpem.
Szóval érjen már hozzá a hátsó feled a hideg falhoz,ne mantrázd a marhaságot.Egyáltalán nem olyan elavult gépek ezek,csak használtak.

• Tetszik
Reactions: formosa1
  • Vicces
  • Tetszik
Reactions: kamm and MZ/X
Látom,továbbra sem megy a szövegértés.
Portugálok F16A/B gépeket kaptak,1994től,késői Block 15 széria.Ebbe már F100-PW220 hajtóművek kerültek,újonnan.Ezek a gépek lettek az MLU program keretében F16AM/BM szintre korszerűsitve,2008tól.Ez a korszerűsités kb a Block50/52 szintjére hozta fel a gépeket harcrendszerei szempontjábol.
Szóval ezek a gépek a harcelektronika értékében bizony Block50 szinten érkeztek mordorba.Most pedig ezt a 15éves harcrelektronikai (vagyis kb a mi Gripenjeinkkel egyidős szintet) korszerűsitik a mostani MLU upgrade csomaggal-kb mint a Gripen MS20 csomagja,olyasaféleképpem.
Szóval érjen már hozzá a hátsó feled a hideg falhoz,ne mantrázd a marhaságot.Egyáltalán nem olyan elavult gépek ezek,csak használtak.
azért ECM az még akkor sincs bennük mint a gyáriakban.

• Tetszik
  • Vicces
Reactions: kamm and Negan
Először az AN/ALQ-254 Viper Shield-re gondoltam, ami Block70-ben lesz.
Aztán eszembe jutott hogy a AN/ALQ-178 az már az MLU gépekben is benne volt, de úgy emlékszem hogy a Block 50/52-ből csak az exportált változatok kapták meg. Ezért kérdeztem, hogy mire gondolsz pontosan?

Ha olyan könnyen "távolról lekapcsolható" az F-35, ahogy néha megjelenik a félelmekben, akkor nyugodtan odaadhatják nekik hiszen csak egy "gombnyomás", és nem tudnak felszállni vele.
Szerintem az USA nem attól tart, hogy esetleg szembe fordulnak velük a gépek (azt tényleg egy lekapcsolással megoldják) hanem egy esteleges orosz oldalra történő kiugrás után a muszka kezébe kerülnek az F-35-ös gépek. Az orosznak ennyi elég is lenne, hogy egy kicsit beleássa magát a csúcstechnikába.

• Vicces
  • Tetszik
Reactions: formosa1 and kamm