Akinek még mindig nem állt össze a román F-16 beszerzés története, annak itt egy időrendi összefoglaló.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Itt arról van szó, hogy az amerikaiaknak van beépíttett szoftveres/hardveres hátsó kapuja az eladott F-35.höz a teóriák szerint.Az F-35 kiberbiztonsági rései le lesznek kezelve. Egy tényleges harcban a mi kezünkben a románok ellen nem teljesítene rosszul. Amennyire én tudom, ez a sérülékenység a számítógéppel csupán egy orvosolandó pont az 1 km hosszú listából, amiről tudnak, amin már dolgoznak.
És miért ne lenne? A mobilokba is tesznek.Itt arról van szó, hogy az amerikaiaknak van beépíttett szoftveres/hardveres hátsó kapuja az eladott F-35.höz a teóriák szerint.
Nekik valóban nem kell ellenség/barát felismerő rendszer, mert barátjuk nincs, csak ellenségük.Nekem úgy tűnik, hogy étlapról akarnak enni és azt nézegetik, hogy milyen felesleges fejlesztést lehetne kiszedni ezekből a -nekik- túlbonyolított kategóriából, felfogják ők találni a Block14,5-öt, nem kell barát felismerő rendszer, ha figyel a pilóta!
Meg az összes amerikai operációs rendszerbe...És miért ne lenne? A mobilokba is tesznek.![]()
Ez egy elég részletekbe menő leírásnak tűnik.Kicsit oda kéne figyelni.F16MLU önmagában azt jelenti,hogy harcászatilag már a Block15 korszerűsitve van,arcrendszereit tekintve ez a Block50 szintjére.A Block50 szintről korszerűsitik őket most feljebb.
Portugál gépek meg késői F16A-k,94ben kapták meg az első gépeket.
Látom,továbbra sem megy a szövegértés.Ugyan dehogy.
Nem akarlak megbántani, kezdj itt szerintem: https://en.m.wikipedia.org/wiki/General_Dynamics_F-16_Fighting_Falcon_variants
Utana johet ez: http://www.airvectors.net/avf16_2.html
Bárhonnan veszel valami AKnál bonyorultabbat,lesz benne moszat.....Lásd a cseh radarok esetét.Gaztalanitani kell valahogy.Meg az összes amerikai operációs rendszerbe...
Taiwani block20 kb ugyanaz a szint,mint az F16MLU,csak újonnan gyártva.Nem pontosan,csak kb.
Ennek az idézetnek érdekelne a forrása!
Csak nem, "Vizilófiát" tanultál?Jövőhéten megpróbálom megkeresni. Előadáson volt, nem írásban olvastam, de biztosan le van írva pontosan valamelyik tankönyvembe is.
Csak nem, "Vizilófiát" tanultál?![]()
azért ECM az még akkor sincs bennük mint a gyáriakban.Látom,továbbra sem megy a szövegértés.
Portugálok F16A/B gépeket kaptak,1994től,késői Block 15 széria.Ebbe már F100-PW220 hajtóművek kerültek,újonnan.Ezek a gépek lettek az MLU program keretében F16AM/BM szintre korszerűsitve,2008tól.Ez a korszerűsités kb a Block50/52 szintjére hozta fel a gépeket harcrendszerei szempontjábol.
Szóval ezek a gépek a harcelektronika értékében bizony Block50 szinten érkeztek mordorba.Most pedig ezt a 15éves harcrelektronikai (vagyis kb a mi Gripenjeinkkel egyidős szintet) korszerűsitik a mostani MLU upgrade csomaggal-kb mint a Gripen MS20 csomagja,olyasaféleképpem.
Szóval érjen már hozzá a hátsó feled a hideg falhoz,ne mantrázd a marhaságot.Egyáltalán nem olyan elavult gépek ezek,csak használtak.
Melyik rendszerre gondolsz?azért ECM az még akkor sincs bennük mint a gyáriakban.
Először az AN/ALQ-254 Viper Shield-re gondoltam, ami Block70-ben lesz.te melyikre?
Szerintem az USA nem attól tart, hogy esetleg szembe fordulnak velük a gépek (azt tényleg egy lekapcsolással megoldják) hanem egy esteleges orosz oldalra történő kiugrás után a muszka kezébe kerülnek az F-35-ös gépek. Az orosznak ennyi elég is lenne, hogy egy kicsit beleássa magát a csúcstechnikába.Ha olyan könnyen "távolról lekapcsolható" az F-35, ahogy néha megjelenik a félelmekben, akkor nyugodtan odaadhatják nekik hiszen csak egy "gombnyomás", és nem tudnak felszállni vele.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..