Egyenlőre a mi lövészeink is btr-ben ülnek, és 12 db D20 jelenti a tüzérséget. Mi sem állunk jobban mint ők, viszont ők mindenből sokkal többet tartanak hadrendben.
Konkretan pont BTR-bol ez nem igaz, 80/80A van nalunk, legalabb 300-400 mukodokepes, naluk meg BTR60 meg mindenfele hekkelt szar, amibol szerintem osszesen nnincs 200-300 mukodokepesen.
Amugy nem is vontuk ketsegbe, hanem azt mondjuk, hogy a par uj amerikai cuccon kivul mindenuk, amijuk van, az gyakorlatilag mind lekoszlott, nagyreszt harckeptelen 40+ eves szirszar es naluk meg egyelore csak a szokasos szajtepes megy, mint mindig, igy aztan Negan orbakolasa teljes ostobasag ti. jelenlegi helyzet szerint bezony technikai folenyben leszunk 5-6 even belul.
En ehhez tettem hozza, hogy biztosan venni fognak egy csomo szart az amerikai keszletbol valaszul, de ahogy
@Deidonicus folyamatosan ramutat, az bezony mind-mind az evtizedek ota huzodo, kritikus fontossagu reformokra szanhato penz karara fog menni, tovabb sullyesztve a gazdasagi kilatasokat...
Nem tudom Te mikor voltál utoljára erdélyben. Én a kilencvenes években. Akkoriban mindenfelé sok rendőr/csendőr volt, és nem keltettek rossz benyomást. A házigazdánk szerint háromszor annyi volt a fizetésük, mint az átlag bér, emiatt válogathattak hogy kit vesznek fel. Azt nem tudom hogy most mi a helyzet.
En szemely szerint regen, de ismeroseim pont most jottek vissza valahonnan Konstanca korulrol. Erdely az a Nyugat a romanok szemeben ma is.
Tudjak, hogy ebul szerzett joszag es erzik, hogy hiaba a 2000+ falu elpusztitasa, a folyamatos romanositas, a folyamatos lerohasztasa, sokkal elorebb jar ma is, mint a Regat, nem veletlenul rettegnek minden idegszalukkal mar attol is, hogy magyar cegek felvasarolnak mindent Erdelyben...
Ez így van, de a gazdasági fejlődésük le fog lassulni, ha az infrastruktúrával nem kezdenek valamit konkrétan ez fogja vissza leginkább Romániát a fejlődés szépen megáll és ha ezt akarják orvosolni akkor az rengeteg pénzbe fog kerülni...
Errol van szo. Az evszazados allamalapito-orszagepito-rendszeruzemelteto civil gerinc ill politikai elit hianya most kezd igazan megmutatkozni, amikor 30 ev fejlodes alatt nemhogy nem ugrottak az elre, de az egyeni korrupt erdekeik menten a mindenfele alja politikai csoportok bekormanyoztak az orszagukat egy olyan helyzetbe, ahol keptelenseg lesz az ebul szerzett teruleteket meg a nepes, tulfizetett sereget ugy megtartani, hogy ne legyen tomeges elvandorlas avagy tomeges elszegenyedes es cirkusz.
Mindezt most azzal teteztek meg, hogy az amerikaiakra akaszkodtak ra, meregdragan veszik toluk a rendszereket, amelyek raadasul az extenziv, vilag legfejlettebb amerikai logisztikai rendszerere epulnek.
Az egyetlen kiut az lenne, ha visszaskalaznak a 'nagyroman' vizioikat, de ugye az a franya orszagepito elit hianya csak holdkorosokat szul...