Serval 4x4 VBMR-L (Nexter/Texelis,Franciaország)

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

BrysonWalkker

Member
2019. május 26.
26
9
6
Serval 4x4 VBMR-L

VBMR: véhicule blindé multi-rôles (Multi-role armored vehicle)

The Lightweight VBMR or Light VBMR Serval is a French Army program aimed at delivering a 4x4 tactical armored vehicle to support rapid reaction forces as the replacement for the VBL tactical vehicle.

TRVOT7EKSFGHVCL6O2OWB6PGKE.jpg

 
 • Tetszik
Reactions: Szittya

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
39 247
75 761
113
 • Tetszik
Reactions: fishbed and Szittya

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
39 247
75 761
113
A francia hadsereg megkapta első négy Serval könnyű többcélú páncélozott járművét...

 

Masztiff

Well-Known Member
2018. július 4.
4 227
8 087
113
A francia fegyveres erők megkapják az első 4×4 Serval-t

A Nexter és a Texelis közös vállalata átadta a francia védelmi minisztériumnak az első 4×4-Serval könnyű páncélozott többfunkciós járművet (véhicule blindé multi-rôles, VBMR). A vállalatok bejelentették, hogy idén összesen 70 járművet fognak leszállítani.

A francia beszerzési ügynökség 2021 elején rendelte meg az első, 364 darab Servalból álló tételt - jelentette az S&T. A Scorpion fegyverkezési program, amelynek célja a francia hadsereg közepes súlyú páncélozott járműveinek megújítása, az első szakaszban (2025-ig) 689 járművet irányoz elő.

2030-ra ez a szám 978-ra emelkedik. A Servalokat elsősorban könnyű gyalogsági egységek, például hegyi csapatok és ejtőernyős ezredek számára szánják. Ezek kiegészítik a járműveket, amelyek közé tartoznak a Griffon páncélozott személyszállító járművek és a Jaguar páncélozott felderítő és harcjárművek is.

A mintegy 15 tonnás Serval három fő változatban kerül forgalomba: Járőrözés, felderítés és kommunikációs relé. A járművekben közös a vetronika, a távirányítású fegyverállomás, a fenyegetésérzékelők és a harci információs rendszer (Système d'information du combat Scorpion, SICS). A SICS segítségével a Serval integrálódik a Scorpion együttműködő harcrendszerbe.
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
39 247
75 761
113

(Google fordítás franciáról)

The new Serval armored vehicle

In the immense landscape of military technological innovation, the Serval stands out. An armored vehicle equipped with the latest technologies, it is more than just a vehicle. Indeed, it is an impressive weapon system that is intended to replace the legendary VAB.

The 3rd RPIMa, the first regiment to acquire the Serval, is delighted with this new acquisition. The ability of the Serval to be transported easily thanks to its lightness, compared to the Griffon, offers a substantial advantage to the parachute brigades. Two Servals can be boarded in an A400M against a single Griffon.

The Serval is not limited to a single version. It comes in several versions for different missions, such as reconnaissance, support and electronic warfare vehicles. Its main mission nevertheless remains the transport of troops under armor, making it possible to approach as close as possible to the line of confrontation.

This armored vehicle is also equipped with the latest technologies, similar to those of the Griffon and the Jaguar. For example, it includes all common Scorpion sets on the vehicle, including the remote-operated Hornet cupola. Our executives have now been trained at the infantry school on this system for 24 months.

The Serval is a beast of a fighter, blending into its surroundings, supple and maneuverable, yet tough as leather. With its impressive general characteristics, it can travel up to 90 km/h on the road, even up to 120 km/h thanks to its 375 horsepower engine. It can carry an organic group, ten people.

Equipped with the V-tronic common to the Scorpion system and the SICS communication system, the Serval gives the chief the GPS positions of all his vehicles in real time. This is a major asset for specialized brigades such as the 3rd RPIMa.

In conclusion, the Serval is an undeniable asset for the fights of tomorrow. Powerful, light and handy, it is perfectly suited to specialized units. Eventually, the Army will have around 2,000 Servals, thus strengthening its combat capability in the field. Stay tuned for a new episode dedicated to exploring military technological innovations.