Sport

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 307
56 596
113
Minden idők legférfiasabb harca:
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Technikailag nézve annyi luftot ütöttek hogy arra szavak nincsenek, de az egyik kedvencem nekem is. Hallottam visszaemlékezni Don-t, azért kemény volt elmondása szerint mikor tarkókulcsból ütötték egymás fejét ész nélkül nyílt sisakkal fél percig :D!

Azt mondta azon a meccsen becsületből nem volt opció a védekezés :D!

• Hűha
  • Tetszik
Reactions: fip7 and LMzek 2.0

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 307
56 596
113
@fip7

Nekem ami még megmaradt a Pride FC-ből, azok a hihetetlen energikus Saitama Super Arena-s grandiózus nyitó ceremóniák közel 50.000 ember előtt... Egyszerűen hasonló sincs ma már. Mikor ott fent állnak egymás mellett a Fedorok, Cro-copok, Josh Barnett, Overeem, Sakuraba, Arona, Big Nog, Wandy, Semmy Schilt, Mark Hunt, Anderson Silva, Chuch Liddel, Rampage, Mark Coleman vagy épp Don Frye etc... azt a kis japó tangás vereti neki a dobot és ordibálja a neveket, a hideg kiráz.

Sose lesz többet olyan mint a Pride FC-volt, attól tartok, ahol K-1 világbajnokok, olimpiai bajnok birkózók, világbajnok karatésok, judosok, Sambosok, thai boxolók, felkokszolt amcsi redneck pofonosztó kemény gyerekek, kidóbók pattantak egymásnak szinte nulla korlátozással.

Régen minden jobb vót' :)!

• Imádom
  • Tetszik
Reactions: fip7 and LMzek 2.0

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
6 298
10 686
113
Szeretem ezeket az edzés montázs videókat. Tök jól látszik, hogy milyen embertelenül sok munka van a sikerek mögött:
A 9. perctől pedig technikailag is érdekes.

Nem is ronda!

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
20 643
67 257
113
@fip7

Nekem ami még megmaradt a Pride FC-ből, azok a hihetetlen energikus Saitama Super Arena-s grandiózus nyitó ceremóniák közel 50.000 ember előtt... Egyszerűen hasonló sincs ma már. Mikor ott fent állnak egymás mellett a Fedorok, Cro-copok, Josh Barnett, Overeem, Sakuraba, Arona, Big Nog, Wandy, Semmy Schilt, Mark Hunt, Anderson Silva, Chuch Liddel, Rampage, Mark Coleman vagy épp Don Frye etc... azt a kis japó tangás vereti neki a dobot és ordibálja a neveket, a hideg kiráz.

Sose lesz többet olyan mint a Pride FC-volt, attól tartok, ahol K-1 világbajnokok, olimpiai bajnok birkózók, világbajnok karatésok, judosok, Sambosok, thai boxolók, felkokszolt amcsi redneck pofonosztó kemény gyerekek, kidóbók pattantak egymásnak szinte nulla korlátozással.

Régen minden jobb vót' :)!

Szerintem ez volt az aranykorszaka a küzdősportoknak!
Az ok is egyszerű volt, akkoriban no limit volt, miközben mindenki a saját küzdőstílusában küzdött.
Az a fajta szabályrendszerhez igazodó fúzió nem volt mint manapság, ahol kifejezetten mindenki UFC stílusban küzd az UFC-ben.
Akkoriban simán alapállásból megmondtad ki honnan jött, ki a bírkózó, a karatés, vagy a boxoló.
Pont ma néztem UFC gálát, ott is elmondják, hogy előtte ki mit csinált, de ma már mindenki ugyan abban a stílusban, és eszközrendszerrel küzd. Ettől unalmasabb a mai világ. Mindenki tud mindent, minimális a meglepetés faktor.
Akkoriban meg nem volt internet, ezért elképesztően meglepődtek a versenyzők meg a nézők is azon, hogy ki mire képes.
A másik ok meg talán a méret lehetett. Akkoriban a nehézsúly sokszor 120+ kg-os embereket takart. Elképesztő volt nézni őket.
imádtam azt a világot! A Pride-ot is meg a K-1-et is.

Nem bizony, nagyon csinos lány volt ő :)

• Imádom
Reactions: zsolti

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 307
56 596
113
Szerintem ez volt az aranykorszaka a küzdősportoknak!
Az ok is egyszerű volt, akkoriban no limit volt, miközben mindenki a saját küzdőstílusában küzdött.
Az a fajta szabályrendszerhez igazodó fúzió nem volt mint manapság, ahol kifejezetten mindenki UFC stílusban küzd az UFC-ben.
Akkoriban simán alapállásból megmondtad ki honnan jött, ki a bírkózó, a karatés, vagy a boxoló.
Pont ma néztem UFC gálát, ott is elmondják, hogy előtte ki mit csinált, de ma már mindenki ugyan abban a stílusban, és eszközrendszerrel küzd. Ettől unalmasabb a mai világ. Mindenki tud mindent, minimális a meglepetés faktor.
Akkoriban meg nem volt internet, ezért elképesztően meglepődtek a versenyzők meg a nézők is azon, hogy ki mire képes.
A másik ok meg talán a méret lehetett. Akkoriban a nehézsúly sokszor 120+ kg-os embereket takart. Elképesztő volt nézni őket.
imádtam azt a világot! A Pride-ot is meg a K-1-et is.

Nem bizony, nagyon csinos lány volt ő :)
Tű pontos minden amit leírtál.

Mindenki seggreült anno aki Bruce Lee, meg Ninjás vagy JCVD filmeken szocializálódott mikor pl. az UFC1 en jött egy 84 kg os kis ismeretlen brazil faszi judo giben, azt végigszopatta Royce Gracie a 2x akkora hegyomlásokat, meg amit Fedor letolt apu testtel Sambosként 10 évig a PrideFC-ben olyanok ellen mint Mark Coleman vagy Cro Cop, Big Nog az is páratlan volt. Igen, aranykor volt, és igen a stílusok harca, karakterekkel, izgalommal.

Az UFC ma egy teljesen más valami már, én bevallom ezt már nem is szeretem, nézem. Thai Box/Kick box birkózással, elit sportolókkal, a bajnokok évente egyszer kétszer védenek cínet etc...

A K1, meg a Pride tornákon egy este le kellett tolni a tornán 3 meccset! Pride FC első menet 10 perc, es ott nem állítottak fel! Ha elnézted a levitelt, belefociztak a fejedbe, vagy ugrásból taposták meg a búrád! S hát igen, mondjuk ki nyíltan, baszott mindenki a doppingellenőrzésre, freak show volt, mindegyik tele volt mint a déli busz, mindennel. Fájdalom csillapítók, pörgetők, szteroid, ez ma már nem titok, de hát látszott is, emberfelettit ment ott mindenki...

Nem azt mondom hogy a mai UFC sportolók nem cuccolnak, de nem annyira állat módon mint ment a Pride FC-ben. Az tényleg egy enchanced modern kakasviadal volt emberekkel.

• Tetszik
Reactions: fip7

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
20 643
67 257
113
Mindenki seggreült anno aki Bruce Lee, meg Ninjás vagy JCVD filmeken szocializálódott mikor pl.

Igen, az első ilyen gálákon a filmipar által felépített bullshido azonnal összeomlott :D

jött egy 84 kg os kis ismeretlen brazil faszi judo giben, azt végigszopatta Royce Gracie a 2x akkora hegyomlásokat,

Arról már akkoriban is látszott, hogy azért no name emberek harcoltak ott.
És ez szándékos volt, mert a gracie klánt és a Jitsu-jukat kellet nyomni, így az első UFC-k valójában BJJ promó események voltak.
Nagyon gondosan oda figyeltek arra, hogy csak olyan ellenfele legyen a Graciéknek akiket könnyen le tudnak verni.
Ezt úgy csinálták, hogy konkrétan a versenyre jelentkezőket a graciék dojo-jában szintfelmérték, és ők bólintottak rá arra ki mehet ki nem...
Tényleg érdemes utána nézni az egész gracie család történetének. Igen mocskos, nem véletlenül utálták ki őket Braziliából.
(Ezzel nem azt akarom mondani, hogy a Jitsu nem működik, hanem némi történelmi, ma már ismert és igazolt perspektívát adok a dolognak)

A K1, meg a Pride tornákon egy este le kellett tolni a tornán 3 meccset! Pride FC első menet 10 perc, es ott nem állítottak fel! Ha elnézted a levitelt, belefociztak a fejedbe, vagy ugrásból taposták meg a búrád! S hát igen, mondjuk ki nyíltan, baszott mindenki a doppingellenőrzésre, freak show volt, mindegyik tele volt mint a déli busz, mindennel. Fájdalom csillapítók, pörgetők, szteroid, ez ma már nem titok, de hát látszott is, emberfelettit ment ott mindenki...

Igen! 3 meccs egy este, elképesztő volt!
A K1 világbajnoki döntők alatt lerágtam a körmeimet. Elképesztőek voltak.
A doppingolás meg nem volt kérdés, más dolog, hogy nem mindenki doppingolt.
Pl. az egyik kedvencem a Le Banner ő igen, de pl. az Ignasov vagy a Mark Hunt meg nem.

Nem azt mondom hogy a mai UFC sportolók nem cuccolnak, de nem annyira állat módon mint ment a Pride FC-ben. Az tényleg egy enchanced modern kakasviadal volt emberekkel.

Ma is cuccolnak, de sokkal szofisztikáltabb szerekkel.
Akkoriban meg tényleg az ilyen lepukkant konditermes cuccokat nyomta majdnem mindenki :D

meg amit Fedor letolt apu testtel Sambosként 10 évig a PrideFC-ben olyanok ellen mint Mark Coleman vagy Cro Cop, Big Nog az is páratlan volt. Igen, aranykor volt, és igen a stílusok harca, karakterekkel, izgalommal.

Fedor az elképesztő volt! Az igazi őserő! És szerintem ő sem cuccolt.
9e6d8fbfe5c9c54c30e6770bcb65c2c7.jpg

Amúgy nem véletlen, hogy nem ment át az UFC-be. Ugyanis az UFC-ben mai napig igen érdekes az, hogy ki hívhat ki kit, meg ki hogyan van futtatva. Nem feltétlenül gondolom az UFC lebonyolítását tisztának.
Ellenben egy K1-en vagy Prideon volt egy torna, aki nyerni akart volt egymás után 3 meccse.
Ott aztán annyi tényező volt, hogy bárki bárkivel összeakadhatott, így csalni is igen nehéz volt.

• Tetszik
Reactions: zsolti