A 284. oldalra értünk.
Miután megkaptuk a felszállási parancsot, fáklyát gyújtottunk, és elhúztunk. A felszállási sebességünk kb 360 km/ó volt. Az utánégőt ki se kapcsolva gyűjtöttük a magasságot, 60 fokot jobbra fordultunk, és beálltunk 100 fokra. (keletre) 8000 méteren átléptük a hangsebességet. A "Greminka" irányító átvette az irányításunkat.
A kijelzett sebességünk ekkor 1190 km/ó volt. Felhúztunk 16 000 méterre. Ezen a magasságon 2,3Mmel húztunk egy bal fordulót, és ráálltunk a bevetési irányra:360 fokra. (ez észak) A WSO kiengedte, és bekapcsolta az infrakeresőt (OMB), és néhány másodperc múlva megvolt a célpont. Egy női hang beszólt a fülhallgatóba: "Támadás!", és egy jel kigyulladat a SEIn. Az SR71es fordított hurkot repült, keletről nyugatra, így azonnal elkezdtük az elfogást.
Ahogy szokásos, végrehajtottuk a "célra futást" 16 000 méteren, magasságot gyűjtöttünk 18900 méterre. Amikor 60 kilóméterre megközelítettük kiszúrtam az SR71es kondenzcsíkját keresztező irányon. Az intercomon jelentettem a WSOnak: látom. A kondenzcsík 22 -23 000 méteren nagyon ritka, de ezen a napon az időjárás kitünő volt, a levegő átlátszó volt, és a kondenzcsík tisztán látszott. Beálltam a kémgép alá. 3 - 4000 méterrel felettünk volt. Ki tudtam venni a fekete körvonalait. Az SR71es az óceán fölött repült, gondosan tartva a 60 kilómétert párhuzamosan a parttal. "Kiválunk" jelentettem az irányítónak, és kikapcsoltam a fáklyát. 15 és fél perce voltunk a levegőben.
A Blekbörd a normál útvonalán repült, semleges vizek felett, nem volt miért követnünk. Az irányító kiadta a parancsot, irány haza. 15 000 méterre süllyedtünk, és beálltunk vízszintes repülésre, és kiengedtük a stopwatchot. (mi a fene lehet ez?) Ez volt az úgy nevezett "fedélhűtő terület". 2M feletti repülésnél a borítás, beleértve a fedelet is 800 C fölé melegszik. Ezért aztán szükséges visszahűteni. (Jó lessz az 300 foknak is. Itt valami sajtóhiba lehet.) A túlzott magasság csökkentés katasztrófához vezethet. A sebességünk 1,6M maradt.
30 másodperc múlva megint ereszkedtünk. Hangsebesség alá lassultunk a normál 12 000 méteren. Leestünk 8000 méterre, és a reptér felé vettük az irányt. Az utolsó irány után átadtak minket az ezred irányító központnak, ami a becsekkolási pontra vezetett minket 4100 méteren. 32 kilóméterre a reptértől kiengedtem a futóművet, és ereszkedni kezdtem. Levezényeltünk egy egyenes földetérést 310 km/óval. Az egész repülés 50 perc volt.
Az alatt a 15 - 20 perc alatt, ameddig támadási irányon voltunk, a másik riadóztatott legénység a startvonalon csücsült járó motorral. Később kikapcsolták a motorokat, de a helyükön ültek a leszállásig.
Ez volt az egyetlen alkalom a 14 elfogásom alatt, amikor saját szememmel láttam az SR71est. Nyilvánvaló, hogy a körülmények együttállása tette lehetővé ezt az eseményt: az ilyen északon igen ritka jó idő, tiszta levegő stb stb.
...
MM 1992ben, 36 évesen őrnagyként ment nyugdijjba.