K
kamm
Guest
Nem tudom, nekem meg toketlenebbnek tunnek a beszerzeseikkel, mint a csehek, pedig a szlovakok egy magyar HM budzset koltenek egy feleakkora orszag feleakkora hadseregere....
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Nem tudom, nekem meg toketlenebbnek tunnek a beszerzeseikkel, mint a csehek, pedig a szlovakok egy magyar HM budzset koltenek egy feleakkora orszag feleakkora hadseregere....
Ami érdekes, hogy náluk fut egy radartender, mint a mi utolsó beszerzésünk. Mi a csehekkel megegyező izraeli radarokat szerzünk be, illetve többet mert tüzérségi radarokat is veszünk.
A szlovakok 17 radar vételére készülnek, 155 millió eurót ( 54 milliard HUF).
10 ország pályázott, amit ötre szűkítettek, a vicces, hogy mi is bent maradtunk. Mivel, ki???
Háát az érdekes lenne, mivel a szlovák tender korábbról datálódot, mint a mi aláírásunk. Szóval izgalmas lenne, ha olyat ajánlgatnánk, ami nem is állt akkor még a rendelkezésünkre...ELM 2084 MMR-el?
Én már bármit el tudok képzelni...Háát az érdekes lenne, mivel a szlovák tender korábbról datálódot, mint a mi aláírásunk. Szóval izgalmas lenne, ha olyat ajánlgatnánk, ami nem is állt akkor még a rendelkezésünkre...
Oh az USA meg mi kiestünk....ebbűl baj lesz more!! Lesz itt még új pályázat!A Védelmi Minisztérium javasolni fogja a Szlovák Köztársaság Biztonsági Tanácsának és a Szlovák Köztársaság kormányának mobil 3D radarok beszerzését Izraelből, az Egyesült Királyságból vagy Franciaországból
https://www.mosr.sk/48672-sk/rezort...zraela-spojeneho-kralovstva-alebo-francuzska/
A benyújtott ajánlatokat a részleg 41 szakértőjéből álló projektcsoport értékelte, akik az értékelés során több kritériumot értékeltek. Legfeljebb az értékelések 35% -a megszerezhető a műszaki kompetenciára vonatkozóan, amelyet minden egyes 3D radar típusra külön-külön értékeltek. 10% -ot lehetett beszerezni az árajánlathoz, 25% -ot az ajánlathoz a logisztika és a berendezések életciklusának költségein belül, és az ellátás és a képzés ugyanezből állt az értékelés 5% -ában. Az értékelés fontos részét képezte a szlovák védelmi ipar bevonása, amely összesen 20% -ot tett ki.
"A korábbi vezetés pályázatával szemben az értékelési kritériumokat úgy állítottuk be, hogy a gyakorlatban biztosítsuk azt, amiről eddig csak beszéltünk - a pénzeszközök elköltésének hatékonyságát, az átláthatóságot és nem utolsósorban a hazai védelmi ipar támogatását. Soha nem kérdőjeleztem meg az ajánlatok kapacitását és minőségét, hanem azt, hogy miként értékelték és választották ki őket "- mondta Jaroslav Naď, a Szlovák Köztársaság védelmi minisztere. "Míg korábban a szlovák vállalatok részvétele a projektben az értékelés 10% -át tette ki, mi megdupláztuk. Megkétszereztük az értékelési arányt is annak érdekében, hogy támogassuk a technológia teljes élettartamát, és a lehető legnagyobb átláthatóságon belül minden versenyfeltétel, valamint az értékelési kritérium nyilvános volt "- tette hozzá.
Oh az USA meg mi kiestünk....ebbűl baj lesz more!! Lesz itt még új pályázat!
Lezongorázták tender nélkül a BlackHawk és később az F-16 szerződéseket, majd a DCA-t elutasitották, az átrepülő amerikai helikoptereket nem engedték leszállni stb. stb. stb., akkor a "kényszert" úgy nevezték, hogy lobbi - amit magyarországon korrupció néven emlegetünk,...Nincs már Trump, nincs több kényszer "jól dönteni"?
10%-ről felemelték 20%-ra...A szlovákoknál mi az elvárás, hány százalékban kell a hazai ipart bevonni?
Pali!A Védelmi Minisztérium javasolni fogja a Szlovák Köztársaság Biztonsági Tanácsának és a Szlovák Köztársaság kormányának mobil 3D radarok beszerzését Izraelből, az Egyesült Királyságból vagy Franciaországból
https://www.mosr.sk/48672-sk/rezort...zraela-spojeneho-kralovstva-alebo-francuzska/
A benyújtott ajánlatokat a részleg 41 szakértőjéből álló projektcsoport értékelte, akik az értékelés során több kritériumot értékeltek. Legfeljebb az értékelések 35% -a megszerezhető a műszaki kompetenciára vonatkozóan, amelyet minden egyes 3D radar típusra külön-külön értékeltek. 10% -ot lehetett beszerezni az árajánlathoz, 25% -ot az ajánlathoz a logisztika és a berendezések életciklusának költségein belül, és az ellátás és a képzés ugyanezből állt az értékelés 5% -ában. Az értékelés fontos részét képezte a szlovák védelmi ipar bevonása, amely összesen 20% -ot tett ki.
"A korábbi vezetés pályázatával szemben az értékelési kritériumokat úgy állítottuk be, hogy a gyakorlatban biztosítsuk azt, amiről eddig csak beszéltünk - a pénzeszközök elköltésének hatékonyságát, az átláthatóságot és nem utolsósorban a hazai védelmi ipar támogatását. Soha nem kérdőjeleztem meg az ajánlatok kapacitását és minőségét, hanem azt, hogy miként értékelték és választották ki őket "- mondta Jaroslav Naď, a Szlovák Köztársaság védelmi minisztere. "Míg korábban a szlovák vállalatok részvétele a projektben az értékelés 10% -át tette ki, mi megdupláztuk. Megkétszereztük az értékelési arányt is annak érdekében, hogy támogassuk a technológia teljes élettartamát, és a lehető legnagyobb átláthatóságon belül minden versenyfeltétel, valamint az értékelési kritérium nyilvános volt "- tette hozzá.
Ennek én is próbáltam utánnajárni, de be kell vallanom, hogy nem tudom, mire alapozzák már most, hogy csak izraeli radarok nyernének, talán az elozo tenderre ... kel várni még pár napot.Pali!
Én ezt most nem értem. A te cikked arról szól, hogy a magyar és USA ajánlatot kiszórták és az izraeli, francia, brit ajánlatból javasol választani a védelmi minisztérium.
Ezen másik szlovák cikk szerint meg egyértelműen az izraeli ajánlat nyert. Vagy én értek félre vmit?
A Honvédelmi Minisztérium azt javasolja, hogy 17 radart vásároljon Izraeltől mintegy 150 millió euróért, a kormány szerint 2021 januárjában dönt a vásárlásról. Izraeli 3D radarok megpróbáltak beszerezni még SNS jelölteket, az új vezetés a minisztérium is tárgyalt más országokkal, de úgy véli, az izraeli ajánlatot, hogy a legelőnyösebb.
Ministerstvo obrany odporúča nákup 17 radarov - Denník E (dennikn.sk)
Ráadásul ugyanaz a győztes, aki a legutóbbi érvénytelenített tenderen. Ha szerencsétek van több pályázat nem lesz.
Mit rejt az ajánlat?? A cseh és magyar beszerzéshez hasonlóan ELM-2084 MMR lesz meg további egyéb?
Áh, elolvastam ezt a lengyel cikket és minden világos. Az országok sorrendje egyben bírálati sorrend is, de ettől függetlenül a kormány dönthet bármelyik mellett.Ennek én is próbáltam utánnajárni, de be kell vallanom, hogy nem tudom, mire alapozzák már most, hogy csak izraeli radarok nyernének, talán az elozo tenderre ... kel várni még pár napot.
Ha jól értem 9+2 Black Hawk lesz, amiből 4 kap fegyverzetet??Szlovákia felhasználja az amerikai 50-miliós ajánlatot két újjab Black Hawk beszerzésére és további két gép teljes felszerelésére:
https://slovensko.hnonline.sk/22686...e-vyuzit-na-vrtulniky-black-hawk-a-ich-vybavu
Nem tudom melyik volt értelmetlenebb beszerzésük: a 9 db teljesen fapados Black Hawk (semmit nem vettek hozzá) vagy F-16-t venni drágábban mint mások F-35-t. Nagy a verseny az biztos.Nem tudom, nekem meg toketlenebbnek tunnek a beszerzeseikkel, mint a csehek, pedig a szlovakok egy magyar HM budzset koltenek egy feleakkora orszag feleakkora hadseregere....