Szu-75 / Su-75 Checkmate - Új orosz könnyű vadászgép (Szuhoj)

Az egyetlen kérdés itt a fegyverterhelés. Mert, ha sikerült az oroszoknak megismételni azt a bravúrt, amit a Felonál (akkora mint a Raptor és több mint harmadával kevesebb fegyvert tud belsőtérben hordozni), és ez a kb F-35 méretű gép is csak az F-35 belső fegyverterhelésének a kétharmadát képes elvinni az baj. Ellenben, ha ugyanannyi vagy megközelítőleg ugyanannyi fegyvert képes belső térben hordozni, mint a Felon, akkor meg nincs miről beszélni.

Okoskodni pedig ebből lehet:
a1857fdac10a40609618343dac39f140.png

• Tetszik
Reactions: Masztiff
A digitális tervezéssel fejlesztett új eszköz az lassú (oké gyorsabb, mint a hagyományos). De itt nem ez van. Már kifejlesztett technológiát adoptálnak egy új köntösbe. Tehát mi marad ki? Az igazán időigényes kutatás/fejlesztés. Nem kell új radarabszorbens anyagot kifejleszteni, mert van. Nem kell új radartechnológiát kifejleszteni, mert van, nem kell új hajtóművet fejleszteni, mert van. Nem kell új MAWS, mert van és ezek csak a legszembetűnőbbek. Nagyon triviálisnak hat, de belső fegyvertérből fegyvert oldani nagyon nem egyszerű feladat és miután a Felonnal végigjárták ennek is a "szamárlétráját" ez is sokkal gyorsabb lesz. Ami egyedül mély víz lesz (elméletben) az az 1 hajtóműves létezés. Nagyon rég nem fejlesztettek és üzemeltettek 1 hajtóműves gépet az oroszok így ezt bizony újra kell tanulni. Nem lehetetlen, de ettől még meg kell csinálni.
Értem, de "nyugatnak" is tíz év mire indul a sorazatgyártása T7-nek. Abban mi az új és forradalmi? A pályázatba azt írták hogy a tervezése (pl a hajtómű vagy 45 éves alapjaiban), bazi gyorsan végeznem majd, aztán még mindig megy a vekengés hogy nem lett jó. Csak arra akartam utalni hogy bőven időben vannak.

• Tetszik
Reactions: endre
Értem, de "nyugatnak" is tíz év mire indul a sorazatgyártása T7-nek. Abban mi az új és forradalmi? A pályázatba azt írták hogy a tervezése (pl a hajtómű vagy 45 éves alapjaiban), bazi gyorsan végeznem majd, aztán még mindig megy a vekengés hogy nem lett jó. Csak arra akartam utalni hogy bőven időben vannak.
Az, hogy mennyire vannak időben nem tudjuk megítélni, mert nem ismerjük a program időrendjét. Az viszont 100%, hogy az orosz légierőnek, ha tegnapra érkezne meg ez a gép már az is késő lenne.

• Tetszik
Reactions: Masztiff