Társadalmi folyamatok

Ebből a 3 alapfelvetésből nőtte ki magát a 20. századot végig pusztító 3 nagy ideológia.
Jó lett volna megmaradni a kereszténységnél, abban pozitív értelemben mind a 3 fogalom benne van.
A kereszténység alapelveit senki nem tartotta be soha társadalmi szinten, azért bírt fennmaradni.

Hát nem
Pápa.
És ő az aki irányt kéne, hogy szabjon Isten népének ezen a földön. Kár, hogy az utolsó ezek közül XXIII. János volt, mert a későbbiek eldobták a Tiarát. Ami olyan, mint ha a magyar királyt nem a Szent Koronával koronáznák meg. Ja de akkor már nem is lenne király
Btw valahogy azt sose idézitek, hogy nem azért jöttem a földre, hogy békét hozzak, hanem azért, hogy kardot.
Valahogy liberális körökben csak a tartsd oda a másik orcádat maradt meg...

Akkor már inkább a hittársaid.... nekik köszönhetjük az iszlámot Európában.
Ateista vagyok de köszönöm :D
A derék keresztények meg zsidők nagységrenddel több muzulmánt gyilkoltak le az elmúlt évtizedekben mint fordítva.
Afrikában több tízezer keresztényt öltek meg az iszlamisták vallási indíttatásból. Persze, fel lehetne hozni, hogy Irak, Afganisztán, stb. során mennyi muszlim halt meg, de azoknak a többsége elkerülhető lett volna ha nem AK-val rohangálnak.

• Vicces
Reactions: 2ndt
Hát nem
Pápa.
És ő az aki irányt kéne, hogy szabjon Isten népének ezen a földön. Kár, hogy az utolsó ezek közül XXIII. János volt, mert a későbbiek eldobták a Tiarát. Ami olyan, mint ha a magyar királyt nem a Szent Koronával koronáznák meg. Ja de akkor már nem is lenne király
Btw valahogy azt sose idézitek, hogy nem azért jöttem a földre, hogy békét hozzak, hanem azért, hogy kardot.
Valahogy liberális körökben csak a tartsd oda a másik orcádat maradt meg...
Nem pápát írtam, hanem papát.

Ha követted a párbeszédet eddig, akkor két vonal volt:
1. Mijki szerint az iszlám a föld rákfenéje, ez szerintem pont a hittársaira igaz.
2. A szabadság/egyenlőség/testvériség eszméjének modern megfeleltetése modern ideológiáknak, ahol beesett a felvetés, hogy elég lett volna a kereszténységet megtartani.

Ezekre írtam, hogy történelmi összehasonlításban több halált köthetünk a kereszténysághez és a judaizmushoz, mint az iszlámhoz az utóbbi időkben; sőt maga az iszlám jelenlét is ezen vallások hibája Európában. Szívesen elmagyarázom>

Mi, keresztények és zsidók b.sztuk szét a Közel-Kelet szekuláris országait az elmúlt harminc-negyven évben, fordítva őket esetenként a szélsőséges iszlám felé, kényszerítve őket egy újabb népvándorlásra (migráció), aztán megy a panaszkodás, hogy miért is jönnek ide "merényelni". Nem mentegtés, hanem magyarázat. Én is támogattam a határkerítést pl..

Hát ha nem bombáztuk volna szanaszét az országaikat, akkor nem jönnének. Ennyire egyszerű.
Ha mind merényelni akarnának, akkor igen nagy gondban lennénk. De nem akarnak.

A kardos sztoridba nem megyek, bele; javaslom olvasd el az egészet és értelmezd. Meg az egyéb megmondásokat is.

Itt rövidre is zárom, hitkérdésekről nem vitázom (írtam hosszút, de töröltem, mert felesleges).

• Tetszik
Reactions: blitzkrieg
Ateista vagyok de köszönöm :D

Afrikában több tízezer keresztényt öltek meg az iszlamisták vallási indíttatásból. Persze, fel lehetne hozni, hogy Irak, Afganisztán, stb. során mennyi muszlim halt meg, de azoknak a többsége elkerülhető lett volna ha nem AK-val rohangálnak.
Hát hogyne. Mi a f.szt is kerestünk mi a Közel-keleten? Derék, morális Nyugatiak és cionisták? Számokat hasonlítottam össze. Mi kezdtük, mi mentünk oda (relatíve csendes történelmi periódus után). Mi, keresztények és mi, zsidók.
Sosem a vallásról szóltak ezek a dolgok, hanem a hatalomról és erőforrásokról.
Nem zavarta a mi morálisan felsőbbrendű hitvilágunkat a milliónyi halott.

Nem pápát írtam, hanem papát.
Én meg javítottalak
Mijki szerint az iszlám a föld rákfenéje, ez szerintem pont a hittársaira igaz.
Végülis, az iszlám csak magyarból min 5 millió lelket pusztított el, de azért valahogy mégis az Egyház lett a gonosz.

hogy elég lett volna a kereszténységet megtartani.
Mindenesetre a katolikus egyház szerint a munkások bérének visszatartása égbe kiálltó bűn. A liberális eszmék szerint meg a tőkés magánrepülője helyett a munkaerőre költeni a bűn. Egyébként is, milyen munkaerő? Humán Erőforrás. Rabszolga.

Ezekre írtam, hogy történelmi összehasonlításban több halált köthetünk a kereszténysághez és a judaizmushoz, mint az iszlámhoz az utóbbi időkben;
Történelmi össszehasonlításban illik történelmi összehasonlítást tenni. És abban az a pusztító sivatagi rabló vallás magasan vezet.

Hát ha nem bombáztuk volna szanaszét az országaikat, akkor nem jönnének.
Addig is jöttek, most is jönnek, régebben is jöttek. Mert ők terjeszkedni akarnak. Csak ma már nincs ott a pápa, hogy Szent Keresztes Hadat gyűjtsön a zászlói alá, és exterminálja ezt a gennyes kelést a világ testéről.

Mi kezdtük, mi mentünk oda (relatíve csendes történelmi periódus után). Mi, keresztények és mi, zsidók.
Igen, és ugyan mond már meg, hogy a Római Birodalom keresztény uralom alatt álló tartományai hogy is kerültek a sivatagi rablókhoz? Mi mentünk oda? Meg egy nagy szagló pacikukit

A tiedet láthatóan nem igazán zavarta a sok millió keresztény halott.

Én ugyan nem :) Te maradtál le egy szövetséggel.

Amúgy felér egy elmebajjal az az etnomazochizmus amit a keresztény fehér európai ember maga ellen nyom.
Mi hoztunk létre egyedül valós, törekvést, fejlődést pártoló kultúrát (talán még a közép és dél amerikai indiánok, de azért az is kérdéses) de ma már mindenki mást mentegetünk

• Tetszik
Én meg javítottalak

Végülis, az iszlám csak magyarból min 5 millió lelket pusztított el, de azért valahogy mégis az Egyház lett a gonosz.

Mindenesetre a katolikus egyház szerint a munkások bérének visszatartása égbe kiálltó bűn. A liberális eszmék szerint meg a tőkés magánrepülője helyett a munkaerőre költeni a bűn. Egyébként is, milyen munkaerő? Humán Erőforrás. Rabszolga.

Történelmi össszehasonlításban illik történelmi összehasonlítást tenni. És abban az a pusztító sivatagi rabló vallás magasan vezet.

Addig is jöttek, most is jönnek, régebben is jöttek. Mert ők terjeszkedni akarnak. Csak ma már nincs ott a pápa, hogy Szent Keresztes Hadat gyűjtsön a zászlói alá, és exterminálja ezt a gennyes kelést a világ testéről.

Igen, és ugyan mond már meg, hogy a Római Birodalom keresztény uralom alatt álló tartományai hogy is kerültek a sivatagi rablókhoz? Mi mentünk oda? Meg egy nagy szagló pacikukit

A tiedet láthatóan nem igazán zavarta a sok millió keresztény halott.

Én ugyan nem :) Te maradtál le egy szövetséggel.

Amúgy felér egy elmebajjal az az etnomazochizmus amit a keresztény fehér európai ember maga ellen nyom.
Mi hoztunk létre egyedül valós, törekvést, fejlődést pártoló kultúrát (talán még a közép és dél amerikai indiánok, de azért az is kérdéses) de ma már mindenki mást mentegetünk

"Amúgy felér egy elmebajjal az az etnomazochizmus amit a keresztény fehér európai ember maga ellen nyom."
Ebben egyedüliként egytértünk.

Az összes többinél nem sikerült értelmezned a kontextust, tehát javaslom, hogy fuss neki újra, végigolvasva a vitát/beszélgetést.

"Mi hoztunk létre egyedül valós, törekvést, fejlődést pártoló kultúrát" Faktuális tévedés, de legalább zéró közevan a valláshoz.

összes többinél nem sikerült értelmezned a kontextust, tehát javaslom, hogy fuss neki újra, végigolvasva a vitát/beszélgetést.
De sikerült. Csak benned bekapcsol a fúj köpni kell ha meghalljuk, hogy keresztény működés.
Bennem meg erre felhangzik, hogy szuronyt szegezz.

Faktuális tévedés, de legalább zéró közevan a valláshoz.
Az etnomazochizmus egy újabb megnyilvánulása.
Nyilván az európai fölényhez semmi köze Albertus Magnusnak aki amúgy Nagy Szent Albert és a bérmaszentem
Se Mendelhez
Se Jedlikhez
Se ....
Amúgy mutasd a többi hasonló kultúrát.
Tudod a mai alig elbasott történelmi kontextusunkban létezik a büszke India, természetesen több ezer éves kultúrával.
A szent Kína, na ők már az Ordoviciumban is egységes kína voltak.
Meg ehz a phrimitív keresztény kontinens, a maga phrimitív ortodoxával, meg Lóhmájával, és 1000 év alatt 2000 évet vert a többire.
Akkor mégis miről beszélünk?
Nem tudok tényleg már mást mondani: 1500as években a Koreai segéderőket elküldték a Nagy Kína mellett harcolni, az ország puskapor készletének nagy részével. Mintegy 15 mázsával. Ugyanekkoriban egy határerőd egyik lőportornya felrobbant Európában, és Dobó várkapitány azzal vígasztalta a népet, hogy csak 10 tonna.

• Tetszik
Hát hogyne. Mi a f.szt is kerestünk mi a Közel-keleten? Derék, morális Nyugatiak és cionisták? Számokat hasonlítottam össze. Mi kezdtük, mi mentünk oda (relatíve csendes történelmi periódus után). Mi, keresztények és mi, zsidók.
Sosem a vallásról szóltak ezek a dolgok, hanem a hatalomról és erőforrásokról.
Wat?
Narratív torzítás azt állítani, hogy ez egy alapvetően békés régió volt, amit kívülről rontottunk el. A térség politikai kultúráját évszázadokon át vallási legitimációjú hatalomgyakorlás, törzsi struktúrák és erőszakos utódlás jellemezte... az régió egy puskaporos hordó folyamatosan, mert az erőelvét követik csak... mentálisan ott tartanak ahol a naptárjuk.

• Tetszik
De sikerült. Csak benned bekapcsol a fúj köpni kell ha meghalljuk, hogy keresztény működés.

Nyilván az európai fölényhez semmi köze Albertus Magnusnak aki amúgy Nagy Szent Albert és a bérmaszentem
Se Mendelhez
Se Jedlikhez
Se ....
Tudod a mai alig elbasott történelmi kontextusunkban létezik a büszke India, természetesen több ezer éves kultúrával.
Meg ehz a phrimitív keresztény kontinens, a maga phrimitív ortodoxával, meg Lóhmájával, és 1000 év alatt 2000 évet vert a többire.
Nem tudok tényleg már mást mondani: 1500as években a Koreai segéderőket elküldték a Nagy Kína mellett harcolni, az ország puskapor készletének nagy részével. Mintegy 15 mázsával. Ugyanekkoriban egy határerőd egyik lőportornya felrobbant Európában, és Dobó várkapitány azzal vígasztalta a népet, hogy csak 10 tonna.
A palinak azzal volt csak baja, hogy az iszlámot a világ rákjának hívta valaki, ezt őt zavarja és úgy érvelt, hogy a keresztények is tettek csúnya dolgokat, meg nem minden keresztény tartja magát a tanokhoz. Senki nem írta, hogy a kereszténység primitív lenne.

Se Mendelhez
Se Jedlikhez
Se ....
Nem, nem sikerült értelmezned, szemmel láthatóan. Bennem biztosan nem kapcsol be a köpködés a kereszténység kapcsán (de gondolom a "Liberális, nem hülye" mondatot sem sikerült értelmezned). Az önkiritikát viszont mindenkitől megkövetelem.

"Bennem meg erre felhangzik, hogy szuronyt szegezz."
Gondolom akkor nem vagy keresztény, mert ezt ugye nem olvashattad Máté evangéliumában (sem); esetleg konzultálj róla a helyi pappal, hogy mégis mit mond a Krisztus meg hogy is kéne reagálni és értelmezni a tartalmakat.

Belecsúsztál szépen egy szalmabáb érvelésbe is (nyilván ésszerű lett volna, ha nem velem vitázol) ügyesen ignorálva mind a kontextust, mind a "karos" sztori lényegét (azért ne rendezz mészárlást az ateisták közt a családban, nem arra utal, szívesen).

A Földön számos kiemelkedő civilizáció létezett a kereszténység nélkül és előtt is, sőt Európa sem volt alapvetően kiemelkedő igazán a kolonizációig/ipari forradalomig (sőt keresztények írtották egymást ezerrel, nahát, nahát).

De segítek, beszámozom (tudod, arab számok):

1. Egyiptom.
2. Kína.
3. India.
4. Japán.
5. Görögök
6. Rómaiak
7. Arab/muszlim fénykor

Ezek mind magasan fejlett civilizációk voltak (csak a legismertebbeket hoztam, keverve a jelenlegi és a kereszténység előtti/közbeni civilizációkat; csak megy a kiválogatás).

Vannak kritikus dolgok egy-egy technológia kapcsán, amelyek mérföldes lökést képesek adni egy-egy kultúrkörnek.
Európában nem a keresztény egyház találta fel sem a gőzgépet, sem a repülőgépet, sem a kiemelkedő hajóépítést, se semmit.
Európában keresztények öltek keresztényeket, Európán kívül keresztények öltek mindenki mást.
Mindkettő összeegyeztethetetlen a kereszténységgel.

De - mint mondottam - én nem ebben a kontextusban írtam eredetileg; ezt a vitát már lejátszottam valahol pár hete itt.

Fél fokra vagy attól, hogy menj ignore-ra a SirHigginsek meg Meszikék után.
Bárkivel szívesen ütköztetek véleményt, ha figyel arra, amit írok, nem szalmabábozik és nem hitkérdést csinál az álláspontjából.

• Vicces
Reactions: SirHiggins
Wat?
Narratív torzítás azt állítani, hogy ez egy alapvetően békés régió volt, amit kívülről rontottunk el. A térség politikai kultúráját évszázadokon át vallási legitimációjú hatalomgyakorlás, törzsi struktúrák és erőszakos utódlás jellemezte... az régió egy puskaporos hordó folyamatosan, mert az erőelvét követik csak... mentálisan ott tartanak ahol a naptárjuk.
B+, nem hiszem el, hogy nem megy az értő olvasás ma senkinek. Az utóbbi évtizedekről beszélek.

De nézzük előtte, rohadtul nem volt puskaporos hordó. Eleve a Közel-Kelet korábbi országai jellemzően szekulárisak voltak (azokat verték szét). Az iszlám, kereszténység elvolt egymással helyileg, még az a kevés zsidó is, aki ott volt, simán békében élt mindenkivel.

Gyakorlatilag ha puskaporos hordó volt, akkor Európa meg puskapor-raktár volt ilyen szinten.
A konfliktusok megjelenése erősen köthető az odaköltöző ateista komcsi cionistákhoz és az ENSZ elhibázott döntéséhez.

Merkur.de

Németország javaslatot tett a katonai korú ukrán férfiak kitoloncolására – írja a Münchner Merkur című német újság.

A német kormánykoalícióhoz tartozó Keresztényszociális Unió (CSU) frakció kemény tervet nyújtott be a migrációs politika szigorítására.Az egyik kulcsfontosságú kezdeményezés a sorkatonai szolgálatot teljesítő, munkaképes férfiak Ukrajnába való kényszerű visszaküldése, akiknek a párt szerint inkább „meg kellene védeniük a hazájukat”, mintsem Németországban maradniuk a társadalombiztosításból.

A dokumentum kifejezetten kimondja, hogy a német adófizetők nem finanszírozhatják egyszerre Kijevnek nyújtott katonai segélyt és nem támogathatják a katonai szolgálatot elkerülő ukránokat. A terv a kitoloncolások kiterjesztését is javasolja, és azt, hogy minden új menekült, beleértve a szíriai és afganisztáni menekülteket is, köteles legyen saját vagyonából fedezni az országban felmerülő költségeit.

Olvasom, hogy kik nyújtották be:

Keresztényszociális Unió...

Ez annyira keresztényi: "...A Biblia tanítása szerint Jézus azt mondja, hogy "amit eggyel tesztek a legkisebbek közül, velem teszitek"

Meg annyira szociálisan együttérző...

A többit nem is kommentálom, már megtettétek.