Nem biztos, hogy félig. Egyébként politikus... De némely dolgokban nem mond rosszat.Hat, felhulye. Azzal sem vagyunk elorebb.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Nem biztos, hogy félig. Egyébként politikus... De némely dolgokban nem mond rosszat.Hat, felhulye. Azzal sem vagyunk elorebb.
Úgy tűnik akik ezen csoportok mögött állnak megpróbálják a posztszovjet térségen kívül is megvetni a lábukat, a kérdés az, hogy mennyire sikerül majd nekik. Ne legyek vészmadár de simán elképzelhető, hogy pár hónapon belül nálunk is próbálkozni fognak. Emiatt lenne fontos a minél bővebb felvilágosítás a lehetséges áldozatok körében. Mondjuk azt nem értem miért nem tudnak az érintett országok szolgálatai az ellentéteiket félretéve közösen eljárni ezen csoportok és a mögöttük álló személyek ellen. (Igaz valószínűleg a szervezők aktívan használhatnak fals felhasználóneveket és VPN-t, így a tartózkodási helyeik bemérése eléggé nehézkes lehet, főleg úgy, hogy a csoportokba való beépülés lehetősége is korlátozott.)@nyugger
Na, a bálnás játék begyűrűzött Brassóba is...
http://www.maszol.ro/index.php/tarsadalom/78386-majdnem-elnyelt-a-kek-balna-egy-brasso-megyei-lanyt
Úgy tűnik akik ezen csoportok mögött állnak megpróbálják a posztszovjet térségen kívül is megvetni a lábukat, a kérdés az, hogy mennyire sikerül majd nekik. Ne legyek vészmadár de simán elképzelhető, hogy pár hónapon belül nálunk is próbálkozni fognak. Emiatt lenne fontos a minél bővebb felvilágosítás a lehetséges áldozatok körében. Mondjuk azt nem értem miért nem tudnak az érintett országok szolgálatai az ellentéteiket félretéve közösen eljárni ezen csoportok és a mögöttük álló személyek ellen. (Igaz valószínűleg a szervezők aktívan használhatnak fals felhasználóneveket és VPN-t, így a tartózkodási helyeik bemérése eléggé nehézkes lehet, főleg úgy, hogy a csoportokba való beépülés lehetősége is korlátozott.)
Azért aki a saját barátjának csak egy "cső jó szórakozást" választ tud adni, mikor az a búcsúüzenetét írja az rohadtul nem komplett agyilag. Azokból az infókból, amiket a cikkben írnak még egyáltalán nem biztos, hogy a csajszit is beszervezték volna az egyik halálcsoportba. Az igaz, hogy megvan a kék bálna motívum meg egy rejtélyes számsor ami esetleg egy feladatsor eleme lehetett, de a többi jellegzetességről nem esik szó. Nem tudni, hogy ejtett-e magán (főképp a karon) vágásokat, amik nélkül eléggé megkérdőjelezhető a bálnások közreműködése. Továbbá épp a feladatok egyik fontos része az öncsonkítás, amiről meg képeket töltenek fel a csoportokba, hogy "nézzétek elvégeztem a feladatot", szóval ha az anyuka meg tudta nézni a lánya Facebook üzeneteit, akkor nagy eséllyel a képeket is megleshette volna, ezzel tisztázva a bálnás közreműködést. (Felmerülhet az is, hogy az áldozat törölte a képeket a telefonjáról, de akkor miért maradt bejelentkezve Facebookra?) Véleményem szerint ez egy elszigetelt eset volt, aminek az "ideológiai" hátterét a halálcsoportok adták. Itt jön elő ugyanaz a probléma, mint a terrorszervezeteknél, hogy olyanokra is hatással vannak, akik nem tagjai a szervezetnek (ebben az esetben a halálcsoportoknak), illetve nincsenek kapcsolatban vele, de a "hírnevük" hatására a delikvens önmagát veszi rá a tett elkövetésére. Ezt úgy tudnám érzékeltetni, hogy például Ahmed, aki annyira nem utasítja el a szélsőséges iszlámot, elege van a "nyugati hitetlen világból" és 20 évesen már a szociális ellátóhálón élősködve 0 jövőképpel egy IÁ videó hatására lekaszabol 20 embert Amszterdamban, mert ő úgy érzi, hogy ezen emberek (na jó az ilyen organizmusokra ez jelzői értékű) között van a helye, mert ott őt megértik, viszont oda csak a tett elkövetésével tud bekerülni. Na erre a példára felhúzva egy problémákkal küzdő tinédzser is miután felszínesen megismerkedik ezekkel a halálszektákkal úgy dönthet, hogy olyan öngyilkosságot követ el, mintha ő az egyik halálcsoport tagja lett volna, pedig még a közelükben sem járt. Így a "kék bálnás brand"-del fémjelezve követi el az öngyilkosságot. Felmerülhet sajnos az a lehetőség is, hogy tényleg megjelentek nálunk, viszont akkor most még csak finoman tapogatóznak és felmérik a terepet, ezért "csak" kisebb felhajtással járó, kevésbe feltűnő öngyilkosságra buzdítják az áldozatokat. Nos a probléma kezelésénél megint csak magamat tudom idézni, avagy most van igazán tényleges szükség arra, hogy a tisztelt szakszolgálatok (innen is üdvözlöm őket) beépüljenek ezekbe a csoportokba, a külföldi társszolgálatokkal együtt fellépjenek a "halálcsoportok" ellen és minél hamarabb lekapcsolják a vezetőiket. Ha rajtam múlna én elkezdeném egy felvilágosító kampány szervezését is, a potenciális delikvensek védelme érdekében. (A nagy felhajtás viszont lehet, hogy pont ellentétes hatást vált ki és pont az fogja a fiatalokat rávenni, hogy ilyen csoportokba lépjenek be. Ezt megint csak az ismeretlen, illegális dolgok utáni vágynak lehet betudni.) Viszont ha figyelmen kívül hagyják ezeket a csoportokat a komplett jelenséggel együtt és ne adj Isten tényleg megtelepednek nálunk is a halálcsoportok akkor a mostani állapotokat elnézve a Jóisten könyörüljön rajtunk.
Semmi nem akadályoz meg, én is benne vagyok ha segítség kell.Ha rajtam múlna én elkezdeném egy felvilágosító kampány szervezését is, a potenciális delikvensek védelme érdekében.
Miután az ötszázezer feletti elérésű Index, valamivel kisebb Origo és egy csomó más médium kb. reklámozza a dolgot, sok kárt már nem tud okozni.(A nagy felhajtás viszont lehet, hogy pont ellentétes hatást vált ki és pont az fogja a fiatalokat rávenni, hogy ilyen csoportokba lépjenek be. Ezt megint csak az ismeretlen, illegális dolgok utáni vágynak lehet betudni.)
Nos úgy tűnik szerencsére nélkülem is már megindult a kampány a bálnások ellen, aminek csak örülni tudok. Amúgy a cikkben kvázi ugyanazt leírják amit én is elmondtam, és szinte ugyanazokat a következtetéseket vonják le. Ott is előkerült, hogy jórészt a nagy médiafelhajtás miatt kezdenek el tőlünk sokan ezekbe a csoportokba belépni, amivel megint a kedves média khmm a legnemesebbik szervén lőtte magát egy bazi nagy sörétessel. Amúgy ha esetleg innen vették hozzá az alapanyagot (simán elképzelhető, mert már volt ilyen) akkor csókoltatom őket és azért egy forrásmegjelölést adhatnánakAz a vicc, hogy nyugger révén mi foglalkoztunk a jelenséggel először a magyar média mezején.
Semmi nem akadályoz meg, én is benne vagyok ha segítség kell.
Miután az ötszázezer feletti elérésű Index, valamivel kisebb Origo és egy csomó más médium kb. reklámozza a dolgot, sok kárt már nem tud okozni.
Azért aki a saját barátjának csak egy "cső jó szórakozást" választ tud adni, mikor az a búcsúüzenetét írja az rohadtul nem komplett agyilag. Azokból az infókból, amiket a cikkben írnak még egyáltalán nem biztos, hogy a csajszit is beszervezték volna az egyik halálcsoportba. Az igaz, hogy megvan a kék bálna motívum meg egy rejtélyes számsor ami esetleg egy feladatsor eleme lehetett, de a többi jellegzetességről nem esik szó. Nem tudni, hogy ejtett-e magán (főképp a karon) vágásokat, amik nélkül eléggé megkérdőjelezhető a bálnások közreműködése. Továbbá épp a feladatok egyik fontos része az öncsonkítás, amiről meg képeket töltenek fel a csoportokba, hogy "nézzétek elvégeztem a feladatot", szóval ha az anyuka meg tudta nézni a lánya Facebook üzeneteit, akkor nagy eséllyel a képeket is megleshette volna, ezzel tisztázva a bálnás közreműködést. (Felmerülhet az is, hogy az áldozat törölte a képeket a telefonjáról, de akkor miért maradt bejelentkezve Facebookra?) Véleményem szerint ez egy elszigetelt eset volt, aminek az "ideológiai" hátterét a halálcsoportok adták. Itt jön elő ugyanaz a probléma, mint a terrorszervezeteknél, hogy olyanokra is hatással vannak, akik nem tagjai a szervezetnek (ebben az esetben a halálcsoportoknak), illetve nincsenek kapcsolatban vele, de a "hírnevük" hatására a delikvens önmagát veszi rá a tett elkövetésére. Ezt úgy tudnám érzékeltetni, hogy például Ahmed, aki annyira nem utasítja el a szélsőséges iszlámot, elege van a "nyugati hitetlen világból" és 20 évesen már a szociális ellátóhálón élősködve 0 jövőképpel egy IÁ videó hatására lekaszabol 20 embert Amszterdamban, mert ő úgy érzi, hogy ezen emberek (na jó az ilyen organizmusokra ez jelzői értékű) között van a helye, mert ott őt megértik, viszont oda csak a tett elkövetésével tud bekerülni. Na erre a példára felhúzva egy problémákkal küzdő tinédzser is miután felszínesen megismerkedik ezekkel a halálszektákkal úgy dönthet, hogy olyan öngyilkosságot követ el, mintha ő az egyik halálcsoport tagja lett volna, pedig még a közelükben sem járt. Így a "kék bálnás brand"-del fémjelezve követi el az öngyilkosságot. Felmerülhet sajnos az a lehetőség is, hogy tényleg megjelentek nálunk, viszont akkor most még csak finoman tapogatóznak és felmérik a terepet, ezért "csak" kisebb felhajtással járó, kevésbe feltűnő öngyilkosságra buzdítják az áldozatokat. Nos a probléma kezelésénél megint csak magamat tudom idézni, avagy most van igazán tényleges szükség arra, hogy a tisztelt szakszolgálatok (innen is üdvözlöm őket) beépüljenek ezekbe a csoportokba, a külföldi társszolgálatokkal együtt fellépjenek a "halálcsoportok" ellen és minél hamarabb lekapcsolják a vezetőiket. Ha rajtam múlna én elkezdeném egy felvilágosító kampány szervezését is, a potenciális delikvensek védelme érdekében. (A nagy felhajtás viszont lehet, hogy pont ellentétes hatást vált ki és pont az fogja a fiatalokat rávenni, hogy ilyen csoportokba lépjenek be. Ezt megint csak az ismeretlen, illegális dolgok utáni vágynak lehet betudni.) Viszont ha figyelmen kívül hagyják ezeket a csoportokat a komplett jelenséggel együtt és ne adj Isten tényleg megtelepednek nálunk is a halálcsoportok akkor a mostani állapotokat elnézve a Jóisten könyörüljön rajtunk.
"külföldi társszolgálatokkal együtt fellépjenek a "halálcsoportok" ellen"
Vigyázat!
A külföldi társszolgálatokkal óvatosan, mert a külföldi társszolgálatok benne lehetnek ennek a szervezésében!
Ne feledjük, hogy a bálnás őrület a Poszt-Szovjet térség ellen irányul !!!
Vagyis, ha a bálnás őrület megjelenik Mo.-n is, az azt jelenti, hogy besoroltak / visszasoroltak minket a Poszt-Szovjet térségbe és ezért már minket is támadnak ezzel a módszerrel!
Na magyarul már megint nem tudok... jóéjt.Egyelőre még várjunk. Benne lehetnek, de a nagy számokat nézve még mindig marginális. A mentorokat kell kideríteni. Ha a srácok igazat mondtak a HVG-nek és megvan az egyik magyar szervező akkor azon a nyomon el tudunk indulni.
Péntek van, lehet későn lefeküdni, itt egy cikk kávé helyett.
http://pestisracok.hu/genderorulet-gyuloletbeszed-egy-futyis-kisgyerekrol-azt-allitani-hogy-fiu/