Társadalmi folyamatok

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

senkineksenkije

Well-Known Member
2020. november 22.
539
4 892
93
Viccen, legyen akár szar vagy sèrtő stb. kiborúlni tipikus műfelhaborodás.
Tudomásul kell venni, hogy a nyugati civilizáció egyik alapköve a szólás szabadság, és mint olyan a vicc az annak egy alakja. Ès ez erény! Pont ezért romboló a szélső-bal fèle woke, me too stb. ami nyomást helyez az emberre egyes szavak használatával kapcsolatban ès tabúsít.
És igen, mindenen lehet viccelni, de intelligens ember van amin nem viccel vagy csak a megfelelő környezetben.
Ahogy pl mindenki fingik, ami lehet vicces a haverokkal, kocsmában, és rohadt kellemetlen emberek között egy liftben mondjuk. A megválasztott politikus nem azért kell bocsánatot kérjen a Dunai cipős vicceket mert nem lehet azon viccelni, hanem azért mert ő egy közjogi tisztséget betöltő személy, amikhez tartoznak, és el is várunk bizonyos érzelmi-értelmi intelligenciát. Ha ezt magyarazni kell akkor van baj.
Ezek valahol kulturalis minimumok, amin lehet ugyan filozófalni, de sok értelme nincs, felháborodni meg az szokott ha megfigyeled akinek pont bele illik valami politikai agendaba a dolog.
Kicsit így reagálsz te is, ahogy le is irtad, nem is annyira az a bajod, hogy Jézussal poénkodnak, hanem, hogy nem a menórával vagy iszlámmal..

Vallási poèn;
Nem a jellemedre, hanem a hozzáállásodra válaszolva a többi ezzel a témával kapcsolatban elkövetett válaszaidra reagálva, megjegyezve, hogy amúgy ízlések és pofonok....

Tehát következetesen egy általam szándékosan legjelentéktelenebbnek beírt dolgon rugózol. Elgondolkoztató, hogy vajon miért is? Ez legyen a Te dolgod.

A Müller Cecíliával kapcsolatos karikatúráról semmi.
A fekáliával szimbolizált utolsó vacsoráról semmi.
A műtehenes kiállításról semmi.
A miséket megzavaró eseményekről semmi.

Pedig ezek az események hatalmas publikációt kaptak bizonyos csoportok hatalmas üdvrialgása közben. A hozzáállásod alapján ezekkel az eseményekkel semmi gond.

Viszont belekapaszkodsz egy amúgy teljesen jelentéktelen eseménybe, amelynek a körülményeit sem ismered, csak annyit, hogy elhangzott és ez mennyire bűn.

Amit csinálsz az olyan, mintha egy nagy gép legkisebb részének a burkolattartó csavarnak a színezését elemeznéd a gép működésével kapcsolatban.

Amúgy meg csak két ember közti beszélgetésből megemlékező ünnepségről távozóban egy harmadik személy által meghallott és kiragadott mondat világgá kürtöléséből lett a nagy balhé. A kiragadott mondatok, szavak propagálása nagy divat és lehet manipulálni, hergelni a tömegeket. Érdekes a cipőkbe köpő politikusról (amit személy szerint mélységesen elítélek) sokkal kisebb kisebb balhé volt.
 

senkineksenkije

Well-Known Member
2020. november 22.
539
4 892
93
Szerintem pedig inkább a "legkisebb ellenállás" irányába mennek el a dolgok. Keresztényekkel ízléstelenül viccelődni menő, mert ők nem fogják levágni a fejed, vagy nem fognak kirúgni a munkahelyedről. Azért nem megy ilyen ízléstelen áradat a muszlimok, izraeliták felé, mert ŐK VÉDIK az ÉRTÉKEIKET! Mi nem! Mi Krisztusi alázattal tűrünk. Meddig? Már nem sokáig!

Valamiért divattá vált a kereszténység ellehetetlenítése a "felvilágosultság" nevében. Holott, mint vallásnak (tudomásom szerint mindegyiknek (legalábbis az öt világvallásnak) vannak általánosan betartandó normái, amik azért eléggé örökérvényűek és simán átvehetők a "modern" társadalmakba is. Most divattá vált ezeknek az örökérvényű értékek negligálása. Hogy hova vezet az már napjainkban egyre inkább látható.

"Mi Krisztusi alázattal tűrünk." Az idézet résszel kapcsolatban. "...hanem aki arcul csap a jobb orcádon, annak fordítsd oda a másikat is” (Máté 5:39)." Egy tanult ismerősöm magyarázta meg az értelmét. Jobb orcáról beszél, vagyis a kedvezőbb, jámborabb részedről van szó. Fordítsd oda a másikat is. Nem azt jelenti, hogy tartsd oda, hanem fordítsd felé a másik, rosszabbik, harcos oldaladat. Vagyis egyáltalán nem kell békésen tűrni.
Csak, hát a vallás is olyan mint például az általános iskolában a fizika valamelyik része, amit azon az alapszinten rövid mondattal elintéznek, a középiskolában már kezdik kapizsgáltatni az összetettebb részét, majd egyetemi szinten már többnyire meg is lehet érteni az összefüggéseket.
 

Bubu bocs

Well-Known Member
2021. január 6.
3 714
15 498
113
Ahogy szokták mondani: "Keresztény vagyok, nem hülye!" Aki pedig ebből és az összes vallásból alpári, sértő viccet csinál, az magáról állít ki bizonyítványt. (Ettől még a vicc, az vicc marad.) Amíg tűrjük...
Sajnos sokan nem érzik, hogy a primitív gyalázkodás az baromira nem vicc. Lehet intelligensen görbe tükröt állítani bármilyen közösség elé, de tudni kell a határokat. Nem akarok megbántani senkit, de a Charlie Hebdo elleni támadás teljesen jogos volt, mert évekig sértegették alja módon több milliárd ember vallását (keresztény, muszlim, zsidó). Minket ez nem érdekelt, sőt, de az idejövőknek más volt a véleménye (persze őket csak a saját vallásuk gyalázása érdekelte nyilván). Mondhatni a nagy 2015-től tartó terrorhullám első akciója volt az utolsó, amit teljesen meg lehetett érteni.
Csak pár címlap tőlük, illusztrálva, hogy mit tűrtünk el hosszú évekig:

controversial-charlie-hebdo-gay-rights.jpg

c8071d6088d4ddbfa07be1d57896a73e.jpg

c8aed6c5e72074b9f019e00e402036a28e-15-charlie-hebdo-jesus-church.h473.w710.jpg
 

Zaphod Beeblebrox

Well-Known Member
2020. április 1.
3 983
14 007
113
Nem a jellemedre, hanem a hozzáállásodra válaszolva a többi ezzel a témával kapcsolatban elkövetett válaszaidra reagálva, megjegyezve, hogy amúgy ízlések és pofonok....
Nyilván.
Tehát következetesen egy általam szándékosan legjelentéktelenebbnek beírt dolgon rugózol. Elgondolkoztató, hogy vajon miért is? Ez legyen a Te dolgod.
A Jézus vicc kapcsán fejtettem ki azon álláspontom, hogy a viccet hogyan èrdemes kezelni. Nem kell többet belelatni. Nem tagadtam el annak izlèstelensegèt de még jelen kori erősödő jelenségét se.
Szerintem alaposan leírtam, hogy mièrt ízléstelen. Konkrétumokat írtam példaként hogy èrthető Legyen a dolog.
Erre te is meg Pogány kolega is sugallni próbál itt valami velem kapcsolatos megállapítást! Nem túl elegáns! Akkor tessék ki mondani!
Mar bocs de Pont, hogy ti rugóztok ezen a szerintem műbalhèn.
A Müller Cecíliával kapcsolatos karikatúráról semmi.
A fekáliával szimbolizált utolsó vacsoráról semmi.
A műtehenes kiállításról semmi.
A miséket megzavaró eseményekről semmi.

Pedig ezek az események hatalmas publikációt kaptak bizonyos csoportok hatalmas üdvrialgása közben. A hozzáállásod alapján ezekkel az eseményekkel semmi gond.
Ez végtelen gusztustalan primitív, sehova nem vezető vádaskodás! Nem fejtettem ki a véleményem minden egyes itt felsorolt tèmaval kapcsolatban tehát támogatom, vagy mi a verdikt?
Gondolj amit akarsz rólam, de ennyire ne züllesszük már le a diskurzust. Jó lenne ha konkrét állitásamimmal foglalkoznál azokat kritizáld, és nem állandóan projektalnád a saját teóriádat sugallva mindezt arra épitve, hogy mit nem véleményeztem!
Viszont belekapaszkodsz egy amúgy teljesen jelentéktelen eseménybe, amelynek a körülményeit sem ismered, csak annyit, hogy elhangzott és ez mennyire bűn.
Had szabadjon már egy fórumon ahoz hozzá szolnom amihez akarok. Látszólag te vagy az aki ennek az általad teljesen jelentèktelen ügy kapcsán kifejtett más véleményen nem.tud tovább lendülni.
Amit csinálsz az olyan, mintha egy nagy gép legkisebb részének a burkolattartó csavarnak a színezését elemeznéd a gép működésével kapcsolatban.
Lehet, had Legyen az az én bajom.
Amúgy meg csak két ember közti beszélgetésből megemlékező ünnepségről távozóban egy harmadik személy által meghallott és kiragadott mondat világgá kürtöléséből lett a nagy balhé. A kiragadott mondatok, szavak propagálása nagy divat és lehet manipulálni, hergelni a tömegeket. Érdekes a cipőkbe köpő politikusról (amit személy szerint mélységesen elítélek) sokkal kisebb kisebb balhé volt.
Leírtam a véleményem amire az lett a valasz, hogy amit nem velemenyeztem az alapján te kitalálni véled, hogy hogyan is vélekedek más dolgokrol.
Ez a hozzászólásod téged minősít! egyetlen konkrét állitásom sem cáfolod vagy vitatod, hanem személyemben támadsz, bújtatott sugalmazást fogalmazol meg.

A nagy keresztes háborúd kapcsán néhány engedj meg néhány Jezusi gondolat ide idézèsét ezt direkt neked;
Ne ítéljetek, hogy ne ítéltessetek. Mert a milyen ítélettel ítéltek, olyannal ítéltettek, és a milyen mértékkel mértek, olyannal mérnek néktek.

A téma kapcsán pedig;

Boldogok, akik háborúságot szenvednek az igazságért: mert övék a mennyeknek országa. (Mt 5:10) Boldogok vagytok, ha szidalmaznak és háborgatnak titeket és minden gonosz hazugságot mondanak ellenetek én érettem. (Mt 5:11)
 

hete

Well-Known Member
2021. január 7.
692
1 717
93
Valamiért divattá vált a kereszténység ellehetetlenítése a "felvilágosultság" nevében. Holott, mint vallásnak (tudomásom szerint mindegyiknek (legalábbis az öt világvallásnak) vannak általánosan betartandó normái, amik azért eléggé örökérvényűek és simán átvehetők a "modern" társadalmakba is. Most divattá vált ezeknek az örökérvényű értékek negligálása. Hogy hova vezet az már napjainkban egyre inkább látható.

"Mi Krisztusi alázattal tűrünk." Az idézet résszel kapcsolatban. "...hanem aki arcul csap a jobb orcádon, annak fordítsd oda a másikat is” (Máté 5:39)." Egy tanult ismerősöm magyarázta meg az értelmét. Jobb orcáról beszél, vagyis a kedvezőbb, jámborabb részedről van szó. Fordítsd oda a másikat is. Nem azt jelenti, hogy tartsd oda, hanem fordítsd felé a másik, rosszabbik, harcos oldaladat. Vagyis egyáltalán nem kell békésen tűrni.
Csak, hát a vallás is olyan mint például az általános iskolában a fizika valamelyik része, amit azon az alapszinten rövid mondattal elintéznek, a középiskolában már kezdik kapizsgáltatni az összetettebb részét, majd egyetemi szinten már többnyire meg is lehet érteni az összefüggéseket.
Ahogy szokták mondani: "Keresztény vagyok, nem hülye!" Aki pedig ebből és az összes vallásból alpári, sértő viccet csinál, az magáról állít ki bizonyítványt. (Ettől még a vicc, az vicc marad.) Amíg tűrjük...
És mégse mi gyilkolàsztuk le őket...:(
Nem igaz! Hitünk alapja a szeretet. A szeretet legmagasabb és legnehezebb foka pedig az ellenségszeretet, Littlejohn-nak már pár hónapja említettem a Közép-Kelet topikban, mikor keresztényként nem túl szép módon nyilvánult meg egyesekről.
Ezeket mind érdemes meghallgatni:



https://youtu.be/50R5W_yJcfQ?si=Tr6bCokj-rSTMwrW&t=142

https://youtu.be/CK5-fMx2pV0?si=vYMxWVinAGTLSyl0&t=5

https://youtu.be/KgiGGhmhNOU?si=bicOUGV2uNtQVb3N&t=174

https://youtu.be/X5oQayrHUCQ?si=5YiCGObcoXoj1ygj&t=115
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 830
30 458
113
Vagy a nagyon merész emancipuncik bemennek valamelyik templomba mise közben és meztelenül vonaglanak. Ezt Európa szerte megtehették. Vajon meg mernék ezt tenni zsinagógában vagy mecsetben?

Szerintem pedig inkább a "legkisebb ellenállás" irányába mennek el a dolgok. Keresztényekkel ízléstelenül viccelődni menő, mert ők nem fogják levágni a fejed, vagy nem fognak kirúgni a munkahelyedről. Azért nem megy ilyen ízléstelen áradat a muszlimok, izraeliták felé, mert ŐK VÉDIK az ÉRTÉKEIKET! Mi nem! Mi Krisztusi alázattal tűrünk. Meddig? Már nem sokáig!
Miért is tehetik meg a kereszténységgel azt, amit elkövetnek?
Egyrészt @enzo sorozata választ ad, másrészt:
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 830
30 458
113
Angol tudósok...András herceg most biztos büszkén mosolyog...főleg, ha lesz pedofarm is.
Ukrajna felvilágosult lakóinak példája lebegjen előttünk...Világ homárjai egybesüljetek!
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 468
23 995
113
Az Egyesült Királyság elsőként fog lakhatást biztosítani csak LMBT 55 év felettieknek: Végre megtörtént - a britek előálltak Szodoma és Gomorra ötletével, hogy a nem hagyományos orientációjú embereket külön házakba, sőt városrészekbe helyezik.

Manchester megkapja az Egyesült Királyság "első célzottan épített" LMBT+ lakóparkját. A lakóparkban 120 lakás épül majd a Spire kórház üresen álló területén, Whalley Range-ben. Az innovatív javaslatot egy lakásépítő csoport nyújtotta be, amely két új lakótömböt tervez építeni a lebontott kórház helyén.
Az egyik 80 darab egy- és kétszobás lakást tartalmazó, téglából épült, ötemeletes tömb lesz, amely 55 év feletti, LMBTQ+ közösséghez tartozó emberek számára készül, a másik pedig 40 darab, szintén egy- és kétszobás lakást tartalmaz majd. A tervvel kapcsolatos konzultáció már megkezdődött, és azt a városi tanács és az LMBT Alapítvány vezérigazgatója támogatja.

 
  • Vicces
Reactions: Kim Philby

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 872
27 446
113
Az Egyesült Királyság elsőként fog lakhatást biztosítani csak LMBT 55 év felettieknek: Végre megtörtént - a britek előálltak Szodoma és Gomorra ötletével, hogy a nem hagyományos orientációjú embereket külön házakba, sőt városrészekbe helyezik.

Manchester megkapja az Egyesült Királyság "első célzottan épített" LMBT+ lakóparkját. A lakóparkban 120 lakás épül majd a Spire kórház üresen álló területén, Whalley Range-ben. Az innovatív javaslatot egy lakásépítő csoport nyújtotta be, amely két új lakótömböt tervez építeni a lebontott kórház helyén.
Az egyik 80 darab egy- és kétszobás lakást tartalmazó, téglából épült, ötemeletes tömb lesz, amely 55 év feletti, LMBTQ+ közösséghez tartozó emberek számára készül, a másik pedig 40 darab, szintén egy- és kétszobás lakást tartalmaz majd. A tervvel kapcsolatos konzultáció már megkezdődött, és azt a városi tanács és az LMBT Alapítvány vezérigazgatója támogatja.

Eztet lánykori nevén még gettónak hívták és csúnya dolog volt.
 

Kurfürst

Well-Known Member
2017. szeptember 14.
4 863
15 267
113
Az Egyesült Királyság elsőként fog lakhatást biztosítani csak LMBT 55 év felettieknek: Végre megtörtént - a britek előálltak Szodoma és Gomorra ötletével, hogy a nem hagyományos orientációjú embereket külön házakba, sőt városrészekbe helyezik.

Manchester megkapja az Egyesült Királyság "első célzottan épített" LMBT+ lakóparkját. A lakóparkban 120 lakás épül majd a Spire kórház üresen álló területén, Whalley Range-ben. Az innovatív javaslatot egy lakásépítő csoport nyújtotta be, amely két új lakótömböt tervez építeni a lebontott kórház helyén.
Az egyik 80 darab egy- és kétszobás lakást tartalmazó, téglából épült, ötemeletes tömb lesz, amely 55 év feletti, LMBTQ+ közösséghez tartozó emberek számára készül, a másik pedig 40 darab, szintén egy- és kétszobás lakást tartalmaz majd. A tervvel kapcsolatos konzultáció már megkezdődött, és azt a városi tanács és az LMBT Alapítvány vezérigazgatója támogatja.


Ha mindenki - beleértbe az ötlet kiagyalóit is - szépen beköltözött, le kell venni a ‘Társasház’ táblát és kirakni helyette az ‘Elmegyógyintézet’ feliratot majd leheggeszteni a vasrácsokat.

Ez esetben tudom támogatni.

Egyébiránt teljesen felesleges mert akkor is éltek és virultak a buzik amikor nem volt semmilyen társadalmi hátszelük, nemhog mostanában.
 
Status
Not open for further replies.