Társadalmi folyamatok

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

ZeiG

Well-Known Member
2017. április 4.
990
5 754
93
Budapest külvárosában, földes utcában voltam gyerek. Bandaztunk, szőlőt loptunk, versenyeztünk ki fog több gyíkot egy óra alatt, bunkert építettünk, csataztunk, jó volt, gyerekeimnek nem jutott ilyen.
Nagyszüleim szolojet kapaltam, metszettem, betonoztam, horgasztam, fákról potyogtam mert ügyetlen vagyok, fociztunk és Leo jégkrémet rakodtam cserepet. Ja, és szedtem a kurva kolorado bogarat.
Akkor ebben hasonlóak az élményeink. ;)

De közben ma sokkal több ember él jól, mint pár évtizede.
Látom én is a butulast az emberek között, nincsenek egymásra tekintettel, olvasni alig tudnak, telefonba bambulnak, a rendőr nem veheti szájba az aluljáróban foso szarost. De mindezzel együtt nem rossz ma élni.
Anyagilag biztosan jobb, ez vitathatatlan.

Abban, hogy én mára rohadtul borúlátó lettem, biztosan benne van az is, hogy régóta gyermekvédelemben dolgozom és nap mint nap olyan dolgokkal szembesülök, amikről 20 éve fogalmam sem volt. Ott a helyzet egyértelműen rosszabb lett és ezt a számok is könyörtelenül bizonyítják.

2005-ben a lakosság száma még picivel 10 millió fölött volt. Abban az évben 97.496 gyermek született - és 17.456 gyermek volt szakellátásban (gyermekotthonban vagy nevelőszülőknél).
Ma, 20 évvel később kb. 9,5 millióan vagyunk, tavaly 77.500 gyermek született de már 21.212 volt szakellátásban.
1,3-szoros a növekedés.

Ebből a körből kikerülnek az örökbe fogadott gyerkőcök, 2005-en 773-an, 2024-ben 1291-en.
1,7-szeres növekedés.

Gyermekek- és családok átmeneti otthonában élt 2010-ben 7.362 gyerek, 2024-ben 7.729 gyerek.
A növekedés itt csekély - mivel alig létesültek új férőhelyek.

Szóval, miközben a lakosság száma folyamatosan, a születések száma drasztikusan csökkent, 25 ezerről 30 ezerre nőtt a családjukból kiemelt, vagy a szüleikkel együtt lényegében hajléktalanszállókon élő gyermekek száma.
Hogy milyen állapotok uralkodnak ezekben az "otthonokban" arról nem írok, van fönt sokkoló cikk, kép, beszámoló bőségesen. Mindenesetre ordas nagy hazugság, hogy Magyarországon a gyermek érték. Ha a szüleinek nem az, akkor a rendszernek csak probléma, a rendszer galandférgeinek pedig kizsigerelhető préda.

Még egy gyermekvédelmi adat:
2013-ban 14.710 családban éltek hátrányos helyzetű gyerekek, 2024-ben ez a szám 38.766 volt.
2-szeres növekedés, úgy, hogy rengeteg családban jogosult lenne a gyerek a (h)hh-s státuszra, csak nem járnak utána (a szülők tudatlanságból, a szakemberek leterheltségük miatt).

swelter-29.jpg

Ezek a hivatalos számok, kivétel nélkül a KSH adatbázisából.

Szubjektív megítélésem szerint nem lett színvonalasabb se az egészségügyi ellátás, se a közoktatás, se lakhatási helyzet, se a lakosság általános fizikai-, mentális és pszichés állapota a '80-as évekhez képest. A cigányság problémáival és az ebből fakadó veszélyekkel sem foglalkozott érdemben egy kormányzat sem Kádárék óta.

A társadalmi problémáknak komoly környezetvédelmi vetülete is van, tízezrek (ha nem százezrek) fűtenek telente textíliákkal és műanyaggal...

"A nagyon szegények - és itt nem csupán a cigányságról beszélünk - egészen speciális technikákat fejlesztettek ki. Ezek egyike a ruhával kitömött PET-palack. Levágjuk a palack alját, a rongyot felhasogatjuk, majd kis gombócokba gyűrve beletuszkoljuk a palackba. Az így kapott, nagyjából 1,5-2 kilós hengeres testből egy átlagos sparhelt tűztere kettőt-hármat is elnyel. A gombóccá gyúrt textília között mindig marad annyi levegő, amennyi az égéshez szükséges."

swelter-11.jpg

Hogy később rossz lesz? Lehetséges, sőt valoszinu.
De erről nem a technológia tehet, nem azt kell kizárni, eldobni hanem a társadalom.
Nem is a technológiát kárhoztatom, hanem azt a gátlástalan, felelőtlen, haszonelvű, ostoba, faszfej fogyasztói mentalitást, ami két kézzel kap minden újdonság után, toronymagasról leszarva, hogy milyen mellékhatásai vannak az adott dolog elkészítésének, forgalmazásának majd használat utáni elhajításának.

Még egy tapasztalat: Gyerekkoromban nem volt téma, hogy kinek mennyire márkás a ruhája, vagy elég menő-e a cucca.
A tíz évvel később születetteknek már megvannak azok az élményei a suliból, hogy ciki volt nem trendi cuccokban járni, vagy otthonról vinni a tízórait az iskolába.
Ma már egy divatjamúlt ruha skarlát-betű lehet a gyerekek között. Ha nem drágák, nem divatosak a ruháid, ha nincs menő okostelefonod és esetleg még szégyelled is, hogy a szüleid szegények, könnyen lehetsz lenézett pária, kiközösített nyomorult - ha jobb suliba jársz. A karcosabb köznevelési intézményekben ez kevésbé számít, ott vagánysággal kompenzálható a csóróság, de ha alamuszi vagy, akkor egykettőre csicska leszel. (Az ilyen gladiátorképzők WC-iben történő kegyetlenségek időnként felülmúlják a BV-intézmények falai között történteket.)

Sőt, ha a világ szar lesz még csak az sem a buzik miatt lesz :)
Szerintem se, bár azt elég kártékonynak tartom, hogy ez a túllihegett buzihiszti (mindkét oldalról) rendesen eltereli a figyelmet a valóban húsbavágó kérdésekről.

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
29 365
104 448
113
Soha nem volt még velem ilyen, de most jöttem ki egy koncertről.
Budapest parkban 2 szám közt 10 perces politikai blokkok vannak lbtq jogokról, meg hogy át kell formálni európát, mert a right wing előretörőben van és veszélyezteti a szabadságot.
Rossz helyen bulizol, nem a pesti libsikkel kell. Én itt a Trump Nationnel ünneplem július negsedikét.
Feketék csak pincérek. ;)

Indul lassan az after. :D

ZeiG

Well-Known Member
2017. április 4.
990
5 754
93
Mivel Magyarországon van kb. 15 ezer, lényegében senkinek sem kellő gyerek (Lásd föntebb!), ezért nem kell semmiféle nemzetközi buzilobbi aknamunkája a gyerekek megszerzéséhez, félanalfabéta stricik megveszik őket kilóra a Nyugati téren.

Ettől is keményebb tény, hogy a szakellátásban lévő gyerekek körül mindig ott ólálkodtak a rendszerben (olyan nagyon nem is) bujkáló beteg szarfaszúak. A legutóbb lebukottakról pedig sorra kiderült, hogy nem valami titkos, nemzetközi szodomita szervezet, hanem éppenséggel kormánypárti politikusok támogatását élvezve (bár vélhetően azért nyilván nem azok tudtával) ronthattak meg hosszú éveken át Isten tudja, hogy hány gyereket.

Mellesleg Magyarországon Terry Black, hivatásos "drag queen" már 2001-ben nevelőszülő lehetett és évente százával, egyre nagyobb számban adnak örökbe külföldre, jellemzően Nyugatra (tehát mondhatni "LMBTQ-pozitív" államokba) itt született gyerekeket a magyar gyámhivatalok.

Szóval érthető a harag, valós a veszély, de a kormány itt lényegében úgy működik, mint az a pásztor, aki évek óta azt sem tudja, merre vannak a báránykái, de legalább ugyanennyi ideje a kocsma pultját támasztva színpadiasan ecsetelgeti a farkasveszély részleteit felindult hallgatóságának.

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
29 365
104 448
113
Eben igazad van.

Nem is tudtam, hogy az usaban élsz.
Áh, itt voltál. ;)
Ide tuti a csajod hurcolt el. Azt hitted a színháznál nem lehet rosszabb, aztán...

Fellépett Budapesten a norvég énekesnő: rögtön szabadságot követelt a melegeknek, és arról panaszkodott, hogy Európát egy jobboldali ideológia ejtette foglyul, ami szerinte fájdalmas.

Aurora itt nem állt meg: szabadságot követelt Palesztinának, Kongónak, Szudánnak, Libanonnak, Szíriának és Ukrajnának, LMBTQ-zászlót lengetett, és büszkeségét fejezte ki a Pride kapcsán.

gyakran hivatkozik magára feministaként és biszexuálisként, emellett aktívan támogatja Greta Thunberget is.

Egyébként én Magyarországon élek, nem Amerikába. Csak ahová jöttem nyaralni 80%-ban amcsikkal vagyok együtt. Aztán figyelgetem itt egy hete mi a szitu, tegnap még július 4. miatt nagy bulit csaptak.

J.G.

Well-Known Member
2023. április 11.
3 157
9 995
113
Áh, itt voltál. ;)
Ide tuti a csajod hurcolt el. Azt hitted a színháznál nem lehet rosszabb, aztán...

Fellépett Budapesten a norvég énekesnő: rögtön szabadságot követelt a melegeknek, és arról panaszkodott, hogy Európát egy jobboldali ideológia ejtette foglyul, ami szerinte fájdalmas.

Aurora itt nem állt meg: szabadságot követelt Palesztinának, Kongónak, Szudánnak, Libanonnak, Szíriának és Ukrajnának, LMBTQ-zászlót lengetett, és büszkeségét fejezte ki a Pride kapcsán.

gyakran hivatkozik magára feministaként és biszexuálisként, emellett aktívan támogatja Greta Thunberget is.

Egyébként én Magyarországon élek, nem Amerikába. Csak ahová jöttem nyaralni 80%-ban amcsikkal vagyok együtt. Aztán figyelgetem itt egy hete mi a szitu, tegnap még július 4. miatt nagy bulit csaptak.
Nem gondoltam, hogy cikk születik róla. Igen és igen. A földrajzóráról már lemaradtam, mert amint politizálni kezdett és hergelte a sok ezer befolyásolható fiatalt, akkor egy csókkal elbúcsúztam a páromtól, mondtam "nem politikai gyűlésre jöttem, kint megvárlak". Gerinc is van a világon.

A vicc az, hogy ami ellen küzd az teszé lehetővé az ő szabadságát. Aztán majd néznek nagyokat, amikor az igazi ellenség a nyakokra lép.
Mehetne Bagladesbe meg a Szaudiakhoz előadni.

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
29 365
104 448
113
Pride másképp, Zágráb.
@J.G.
Lehet ide kellett volna menned a norvég csajszi koncertje helyett.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

GvCsKw4WAAAVzTw.jpg

thompson.jpg

Bár ők is politizáltak. Ma már erre mki késztetést érez.

Üzenetem van Európának: térjetek vissza a gyökereitekhez!”
- idézet Thompson-tól.

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
14 856
41 334
113
Khm....Da Vinci már a reneszánsz.....
Igen, és előtte meg a mély sőttétődöttség...elōtte se művészet se templomépítészet, se zene se bona...
satöbbi satöbbi....szteretípiák....

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
20 829
36 443
113
Igen, és előtte meg a mély sőttétődöttség...elōtte se művészet se templomépítészet, se zene se bona...
satöbbi satöbbi....szteretípiák....
Két okbol hivják sötét középkornak.
Nagyon kevés az irásos emlék.
A dogmatikus skolasztika uralkodása miatt.
És ez valójában kifejezetten Európára vonatkozik.Bizánci Birodalom Mazikernig virágzik,sőt,egy darabig még utána is.

• Hűha
Reactions: Kim Philby

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
14 856
41 334
113
Két okbol hivják sötét középkornak.
Nagyon kevés az irásos emlék.
A dogmatikus skolasztika uralkodása miatt.
És ez valójában kifejezetten Európára vonatkozik.Bizánci Birodalom Mazikernig virágzik,sőt,egy darabig még utána is.
A cikkekben olvasható, Petrarcától származik az ítélet...bár ő az ókori világ művészetéhez hasonlította...olvass utána...nem volt az a kor oly setét...

• Tetszik
Reactions: fip7 and Negan