Társadalmi folyamatok

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
6 742
36 682
113
No offense.

Nem tudom mit értesz “nyugati társadalmi trend” alatt, de ez inkább egy modernizációs, civilizációs trend, mely korrelál a demográfia trendekkel és viszont.
Európa nyugati felén a modern demográfiai olló(statisztikában gyönyörűen látszik) kb 120+ évig volt nyitva és a XX. Század elejére mindehol bezárult. Nálunk ez a szakasz nagyon rövid volt gyakorlatilag az OMM időszakára esik egybe cirka 20-25 év(Katus László) és akkor zárult mint NyEu.
Ezért (is) vagyunk kevesebben mint az angolok, holott VIII. Henrik Angliájának lakossága hasonló volt Mátyás-kori Magyar Kiralysaggal(Engel Pál nyomán).
Pedig az angolok kivándorlási aránya az évszázadok alatt magasabb volt s mégis többen vannak.

Ez a negatív trend mindehol megfigyelhető, ahol a modern fogyasztói társadalom jóléti eleme előre tör s párosul a modern nagyvárosi élettérrel/móddal…csak nagyon nem mindegy milyen bázisról indult a folyamat.
Japánban, Kínában, Dél-Koreában(hajjaj), Szingapúrban, Európában és Észak-Amerikában stb…detto.
Általános jelenség, h a jólét az életminőség javulásával háttérbe szorul az a korábbi szociális túlélési modell, mely nagy méretű családot egyfajta túlélési eszközöként használta.
A Maghreb zónában is jól megfigyelhető, ahogy az iskolázottság, jólét stb növekedésével az elmúlt 50 évben leesett a fertilitási ráta(Tunézia).

Bp.
Nézd meg mekkora Manhattanben egy személyes háztartások száma…Bp a legmagasabb az országban…
Egyedül azért nehéz gyereket összehozni.

Mumbai jellegű nagyvárosok esetében is kisebb fertilitás vidéki összehasonlításban. De ugye ők demográfiai szempontból meg máshol tartanak.
Brazíliában is a favelákban több a gyerek mint a kertvárosi részeken…

kulturális elem jellemzően akkor befolyásoló, s növeli a családon belüli gyerekek számát, ha valamilyen zárt vallási közösséghez/tarsadalomhoz tartozik a család és a vallási elem a rendszerező/szervező erő ami ebben is meghatározó keresztény, zsidó, muszlim stb…

Spanyolok, lengyelek ugyahogy képviselik a “hagyományos” családi modellt erős vallási értékeket mégis szar adataik vannak.

A keresztény politikai fundamentalizmus a hagyományos értékek bástyája, a világ megmentője Oroszország meg nálunk is szarabb adatokat produkál úgy!!!, hogy a muszlim népesség aranya magasabb a népességben mint EU-ban bárhol és Oroszo-ban is a muszlim családokban több a vállalt gyerek… Szóval felfelé húzzák a statisztikát. Szóval először magukat mentsék meg ők is…
Spanyoloknál, portugáloknál nagyon sokan mentek külföldre munkát vállalni, jellemzően a szülőkorúak. Az ő gyerekeik Angliában, Franciaországban, Svájcban jelennek meg nagyon gyakran. Persze nem mindig, van, h a nagyszülők nevelik a gyerekeket otthon, a szülők meg dolgoznak külföldön. Sztem a térképen Romániánál az a piros rész is ez, külföldön vannak a családok.

mijki

Well-Known Member
2012. augusztus 12.
597
1 564
93
Új Trend Tik-Tokon, 20-as 30-as éveikben járó fehér nők dícsérgetik egymást és ünneplik egymást mert nincs gyerekük és csökkennek a születési számok. Én nem értek egyet azzal, hogy mindenkinek legyen gyereke, mert csak annak legyen gyereke aki akar, de így azokat is el tudják bizonytalanítani aki azért akarna gyereket.

Nem Európa miatt van túlszaporodva a Föld, hanem a sok selejt miatt Afrikában, Közel-Keleten és Indiában.

Horizon

Well-Known Member
2019. február 27.
2 445
9 989
113
Akkor ennyit a termékenységi arányszámról is.
image.png

• Hűha
Reactions: Ramzana

arcas

Well-Known Member
2013. március 20.
7 855
27 124
113
Szerintem ez meg olyan volt, mint Erdős Péter pápai kandidátusa, a full magyar sajtó felhájpolta rá magát, oszt megválasztottak egy amerikait. Szimplán retardált a sajtó
Ez egy mára már "természetes" jelenség, de valljuk be, még jó hogy pl. Tagle helyett Erdő körül hájpolt a magyar sajtó. Egyébként a feladatra teljesen alkalmas jelölt volt, s bár nem vagyok katolikus, de számos vatikáni elemzést megnéztem - nem újságirók tollából, hanem leginkább interjúkat bennfentes külföldi (!) egyházi személyektől - ahol azok meglepően nagy elismertségről tanúskodtak. Persze ez is egy bonyolultabb történet ennél...de Erdő nem volt gyenge jelölt.

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
7 614
35 384
113
Ez egy mára már "természetes" jelenség, de valljuk be, még jó hogy pl. Tagle helyett Erdő körül hájpolt a magyar sajtó. Egyébként a feladatra teljesen alkalmas jelölt volt, s bár nem vagyok katolikus, de számos vatikáni elemzést megnéztem - nem újságirók tollából, hanem leginkább interjúkat bennfentes külföldi (!) egyházi személyektől - ahol azok meglepően nagy elismertségről tanúskodtak. Persze ez is egy bonyolultabb történet ennél...de Erdő nem volt gyenge jelölt.
Persze, én sem a jelölti alkalmasságot vitattam, mert abszolút kompetens lett volna, csak sokszor nem tudják itthon elválasztani a szurkolást a tudósítástól, ami meg egy önámítási spirálhoz vezet. Egyre jobban beleélik magukat majd kleng, és ez érvényes mindkét oldalra

mijki

Well-Known Member
2012. augusztus 12.
597
1 564
93
Akkor ennyit a termékenységi arányszámról is.
image.png
Valószínüleg, ezek csúnya, mentálisan sérült hölgyek, mint a híres Tea app leak során kikerültek. Szóval sokra amúgy sem ment volna velük a társadalom. Amúgy meg férfi oldalon úgyanúgy megvan az AI waifu szubkultúra.

Nem ők a selejtek ! hanem a fehér európai nők!
Őket csak megvezette a média meg a propi. De ettől függetlenül azok a selejtek akiket mondtam.
w1373058zlwd1.jpeg

• Tetszik
Reactions: fip7

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
6 742
36 682
113
Szerintem ez meg olyan volt, mint Erdős Péter pápai kandidátusa, a full magyar sajtó felhájpolta rá magát, oszt megválasztottak egy amerikait. Szimplán retardált a sajtó, annyit keverik a szart, hogy a fele nem is igaz
ERDŐ Péter. Erdős a Hankiss Ágnes apja, aki dugta a neotonos csajt (meg a krumplit is, ha nem gurult el).
Amúgy Erdőt pont mindenféle sajtó (én a külföldit néztem elsősorban) az esélyesek közé sorolta, Leót meg senki nem említette. De mondjuk JPII-val is így volt. Konkrétan a a közvetítés lefagyott, mert azt sem tudták, kicsoda és akkor még nem volt net. :D

Egyébként az osztrák sajtó meg Schönbornt hájpolta, aki eleve 80 felett volt a választás idején. Erről ennyit.

• Tetszik
Reactions: megazez and nyugger

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
22 924
29 862
113
ERDŐ Péter. Erdős a Hankiss Ágnes apja, aki dugta a neotonos csajt (meg a krumplit is, ha nem gurult el).
Amúgy Erdőt pont mindenféle sajtó (én a külföldit néztem elsősorban) az esélyesek közé sorolta, Leót meg senki nem említette. De mondjuk JPII-val is így volt. Konkrétan a a közvetítés lefagyott, mert azt sem tudták, kicsoda és akkor még nem volt net. :D

Egyébként az osztrák sajtó meg Schönbornt hájpolta, aki eleve 80 felett volt a választás idején. Erről ennyit.
Erdo sose lett volna olyan meno, mint Leo volt a Giro d'Italia romai szakaszan :p
Ennyike :D

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
6 742
36 682
113
Más.
Volt valaki mostanában Zakopanéban? Mit keres ott ennyi arab??? Nem migránsok, hanem a gazdag turista fajta, de ugye ott 2 dolgot tudsz csinálni, télen síelni, nyáron túrázni, és hát azokban a ruhákban és cipőkben tuti nem túrázni mentek. Az összes szuvenírboltban ugyanazt a kínai bóvlit árulják - azért nem érdemes átmenni Krakkóból. Valaki magyarázza meg pls.

• Tetszik
Reactions: nyugger

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
22 924
29 862
113
amugy szerintem tenyleg tok meno volt, nekem nagyon tetszett, meghato
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
6 742
36 682
113
ezt hogyan szedted ossze ket biboros osszehasonlitasabol :eek:
Honnan szedted, h Erdő Péter, akit nem ismersz, milyen lenne pápaként?
Én bírom Leót, mondjuk sztem Ferenc sem volt közel sem annyira libsi, mint amennyire a sajtó félremagyarázta. Én mondjuk Ambongo Besungut is nagyon adtam volna, de Leó is jó arc eddig.
Azt most hagyjuk is, h miért ateisták, zsidók, anglikánok egyéb protestánsok akarják megmondani, milyen a jó katolikus (pápa).

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
22 924
29 862
113
Honnan szedted, h Erdő Péter, akit nem ismersz, milyen lenne pápaként?
Én bírom Leót, mondjuk sztem Ferenc sem volt közel sem annyira libsi, mint amennyire a sajtó félremagyarázta. Én mondjuk Ambongo Besungut is nagyon adtam volna, de Leó is jó arc eddig.
Azt most hagyjuk is, h miért ateisták, zsidók, anglikánok egyéb protestánsok akarják megmondani, milyen a jó katolikus (pápa).
ugyan, nem kell rogton hisztizni: ennyi erovel Trumprol, Zelirol, Putinrol, Netanjahurol is mi jogon is formal barki is velemenyt? :D

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
7 614
35 384
113
Más.
Volt valaki mostanában Zakopanéban? Mit keres ott ennyi arab??? Nem migránsok, hanem a gazdag turista fajta, de ugye ott 2 dolgot tudsz csinálni, télen síelni, nyáron túrázni, és hát azokban a ruhákban és cipőkben tuti nem túrázni mentek. Az összes szuvenírboltban ugyanazt a kínai bóvlit árulják - azért nem érdemes átmenni Krakkóból. Valaki magyarázza meg pls.
18-ban nyáron amikor kint voltam, akkor is szarásig volt minden kaftános arabbal, az egyik konkrétan a parkolóba szórta le az imaszőnyegét Mekka fele. Én sem tudtam miért vannak ott annyian, de gondolom részben köze lehet a környéken lévő sok plasztikai sebészethez (út mellett mindenhol azokat reklámozták). Aztán gondolom Juszuf egyszerre elhozza mindhárom feleségét irányba műteni, plusz egy gyors vásárlási körre is

Amúgy elvileg mind az Emirates, mind a FlyDubai közvetlen járatokkal operál és ennek köszönhetően megugrott az öbölmenti arab turisták száma

• Hűha
Reactions: Ramzana

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
6 742
36 682
113
18-ban nyáron amikor kint voltam, akkor is szarásig volt minden kaftános arabbal, az egyik konkrétan a parkolóba szórta le az imaszőnyegét Mekka fele. Én sem tudtam miért vannak ott annyian, de gondolom részben köze lehet a környéken lévő sok plasztikai sebészethez (út mellett mindenhol azokat reklámozták). Aztán gondolom Juszuf egyszerre elhozza mindhárom feleségét irányba műteni, plusz egy gyors vásárlási körre is

Amúgy elvileg mind az Emirates, mind a FlyDubai közvetlen járatokkal operál és ennek köszönhetően megugrott az öbölmenti arab turisták száma
Mi csak sajtárusokat láttunk :D
Mondjuk sejtettük, h nem a JPII emlékhelyeket járják körbe. :D De mit vesznek? Mert konkrétan csak szuvenírboltot láttunk (meg túraboltot).

• Tetszik
Reactions: nyugger

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
6 742
36 682
113
Ja, és ha már.. Bakker, mennyire lehúzós lett. Morskie Oko 60 egység a parkolás (vedd meg előre neten, különben parkolóhely sem lesz), belépő a nemzeti parkba (legalább látszata lenne, de szeméthegyek :mad: ) 11 egység. 2 kávé + 2 mosdó 8 eur, és a kávé rettenet szar volt, ennyi pénzért legalább finom lett volna. Hűtőmágnesek drágábbak, mint Bécsben. Kaja, pia, sajt nem volt kirívóan drága, de ezek a turistalehúzó dolgok nem tetszettek.
És micsoda tömeg :eek::eek: Morskie Oko felé kb mintha a Mariahilferen gyalogolnál.