TF-X / MMU (TAI, Törökország)

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Vlad

Well-Known Member
2020. november 22.
1 550
5 293
113
Fh-RJ85-KXEAEp8m2.jpg
 

Vlad

Well-Known Member
2020. november 22.
1 550
5 293
113
Arra gondol a kolléga, hogy nekünk lesz érdekes vagy a pakisztániaknak. :)
A pakisztániak is nagyon kíváncsiak. A technikusok a TFX prototípusát a hangárból, ahol gyártották, a végső futószalagra szállították. Az SSB vezérigazgatója ma egy televíziós csatornán azt mondta, hogy holnap mindenki látni fogja a TFX prototípusát. Ezért szerettem volna itt egy kicsit megosztani valamit. :hadonaszos:

MMU-780x470.jpg
 

Vlad

Well-Known Member
2020. november 22.
1 550
5 293
113
@Vlad lehet tudni kiket érdekelnek még ez a gép?Pakisztán és Törökországon kívül?Esetleg mikor és mennyi fog belőle épülni?
Ha minden jól megy, a gépet várhatóan 2029-ben szállítják le a török légierőnek. A törökök által gyártott termékekben nincs semmi, amit nem tudnak eladni más országoknak, ha minden tökéletesen megy, Közép-Ázsia - Közel-Kelet - Dél-Amerika - Ázsia csendes-óceáni térsége - Afrika országai lesznek ennek a repülőgépnek a potenciális ügyfelei. Tudom, hogy ezek szinte az egész világot jelentik, de nincs semmi rendellenes, a törökök jelenleg repülőgépeket adnak el e régiók országaiba. Ha jól el tudják érni ezt az álmot, akkor akár Magyarország is ügyféllé válhat a 2030-as évek közepén.
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
7 030
21 932
113
Várom a Saab/AV/Embraer/TAI/BAE együttműködési szerződés aláírásához készülő egyedi tollak fantáziarajzainak a felbukkanását. :D
Gratulálok a törököknek. Alkalmazva a HTKA alaptételét, visszaolvasva az előző oldalakat, sok fanyalgás volt a géppel kapcsolatban. Rácáfolnak a török tesók.
Merhaba kardeslar!
 

grabo112

Well-Known Member
2011. október 15.
1 348
3 227
113
Őszintén szólva én nem nagyon hittem, hogy ez eljut idáig, úgyhogy minden elismerésem. Kíváncsi leszek, hogy a koreai KF-21 és a török gép mire lesz képes a "nagyokhoz" képest és egymás ellen is.
Mindenesetre a kaukázusi (Azerbajdzsán) és közép-ázsiai (Kazahsztán, Üzbegisztán, Türkmenisztán, Kirgizisztán) türk testvérek is potenciális vevőjelöltek, így az ő pénzükért Oroszország mellett már Kína és Törökország is versenybe száll majd a saját portékájával, lesz miből válogatni. (A tádzsikok nem türkök, hanem perzsák, ott majd Irán fog nyomulni Oroszország és Kína mellett.)
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
45 901
68 277
113
 • Tetszik
Reactions: fishbed